Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Fišers: "Beigās neizdarījām lietas, kas ļautu Porziņģim tikt pie labiem metieniem"

Andrejs Siliņš

Fišers: "Beigās neizdarījām lietas, kas ļautu Porziņģim tikt pie labiem metieniem"
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Pēc zaudējuma Klīvlendas "Cavaliers" Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) spēlē izbraukumā Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Dereks Fišers uzteica Kristapu Porziņģi par parādīto sniegumu, bet uzsvēra, ka neizteiksmīgāks sniegums pēdējā ceturtdaļā skaidrojams gan ar paša komandu, gan ar pretinieku piedāvāto aizsardzības stilu.

"Beigās nedaudz pietrūka, bet cīnījāmies līdz pēdējai minūtei. Svarīgos brīžos izskaņā vairākkārt pieļāvām kļūdas, aizmetām garām dažus metienus, un "Cavaliers" bija labāki. Viņiem ir laba komanda, viņi zina, kas vajadzīgs, lai vienmēr spēlētu šādā līmenī un beigās ar aizsardzību izcīnīja uzvaru," maču komentēja Kristaps Porziņģis. "Kārtīgi cīnījāmies viens par otru, un tas ir pats svarīgākais - lai mēs vienmēr turētos kopā."

"Jā, iemetu četrus trīspunktniekus, bet aizmetu garām daudz divpunktu metienus - gan pustālos, gan no groza tuvuma. Varbūt tas arī bija tas, kas mums beigās pietrūka. Varbūt ar pieciem sešiem punktiem vairāk no manis mēs varētu uzvarēt spēli. Ir kā ir, bet domāju, ka nedaudz esmu atguvis ritmu," savu sniegumu komentēja Kristaps. "Pēdējā ceturtdaļā Ārons [Aflalo] uzņēmās līdera lomu, bija agresīvāks. Tā kā es iepriekš biju sametis vairāk, pretinieki man pievērsa lielāku uzmanību. Tas pavēra iespējas maniem komandas biedriem. Beigu beigās mani interesē tikai uzvara, nevis paša metieni."

"Kļūstot pieredzējušākam, pēdējās ceturtdaļās man varētu būt jāuzņemas vairāk, jāprasa bumba. Šoreiz pieredzējušākie puiši centās vest mūs uz priekšu, Āronam krita, bet es biju gatavs jebkurā brīdī, ja bumba nonāktu pie manis," salīdzinoši mazo aktivitāti uzbrukumā pēdējās 12 minūtēs komentēja latvietis.

Kristaps uzskata, ka komanda spēlē arvien labāku basketbolu: "Esam aizvadījuši jau 30 spēles, sākam sajust viens otru laukumā. Puiši redz, ka varu atdot labu piespēli, izveidojot viņiem punktu gūšanas situāciju. Turpinot augt kā komandai, mums būs aizvien vairāk šādu iespēju.[.] Manuprāt, ir neiespējami perfekti izmantot trijstūra uzbrukumu, varbūt [Maikls] Džordans vai Kobe [Braients] to var (smejas). Mēs turpinām mācīties, kļūstam labāki tajā un, turpinot spēlēt visi kopā, kļūsim vēl efektīvāki ar to."

Galvenais treneris Dereks Fišers uzteica Porziņģi par parādīto spēli: "Līdz ar Karmelo [Entonija] izkrišanu citiem bija vairāk iespēju, un viņš tās izmantoja jau no paša sākuma. Cerams, no šīs spēles puiši mācīsies, kā Kristapu izmantot vairāk arī tad, kad sastāvā ir Karmelo.[..] Spēlējām pret labu komandu, kas bija ļoti aktīva aizsardzībā un mēs netikām pie labiem metieniem. Nedomāju, ka Kristapam beigās bija daudz iespēju. Daļa vainas jāuzņemas mums pašiem, bet daļa arī tam, kā pretinieks spēlēja aizsardzībā. Lielajiem spēlētājiem parasti bumba ir jānogādā, tā nenonāk pie viņiem pati no sevis. Pēdējās ceturtdaļās parasti spēle kļūst lēnāka, ir daudz minūtes pārtraukumu, daudz soda metienu, daudz vairāk pozicionālu uzbrukumu. Tik pieredzējusi komanda kā Klīvlenda šādā spēlē bija labāka nekā mēs. Neizdarījām lietas, kas ļautu Kristapam vai kādam citam tikt pie labiem metieniem. Pie tā mums jāturpina strādāt."

Izmantotie resursi:
New York Knicks | New York Knicks Team News

  +3 [+] [-]

, 2015-12-24 12:20, pirms 8 gadiem
Pietrūkst Fišeram meistarības lēmumu pieņemšanā.

 +35 [+] [-]

, 2015-12-24 12:22, pirms 8 gadiem
Skatījos spēli. Pēdējajās 3 minūtēs Porziņģim 3 reizes varēja iespēlēt bumbu. 2 reiz bija brīvs uz trinīti un vienreiz uz pustālo. Tā vietā Afflalo un Thomas tik žarīja savus trakos metienus. Induļi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-24 12:24, pirms 8 gadiem
Švaks kā treneris tas plikpauris...un saspēlnieks tā pat... Ja citi var iedot 15 rez piespēles pa spēli. Tad tam lašaram tik 5.. Na*ujam tad vinu vajag

 +11 [+] [-]

, 2015-12-24 12:33, pirms 8 gadiem
ja es ari skatijos speli nu zel ka 4 ceturtdala peksni visi ta ka no laivas izmesti nezin vairs ka bumba jakustina Porzingis ka apsvilis stav uz triniti un platas ar rokam bet izskatijas ka kads butu lidzis ignoret musejo,nevar ignoret cali kuram ir 100% no trinisiem.domaju beigas vaidzeja piebremzet un palaist bumbu rinki.....lai pamacas no Sanantonio spurs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-24 12:48, pirms 8 gadiem
Vāga trade Calderonu pret normalu pg, jū ar 3,8 asistim par spieli nav aršona...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2015-12-24 13:00, pirms 8 gadiem
Piekrītu daļai lietotāju paustajam viedoklim. Jāsak gan, ka bumba beigās tika virzīta tikai uz Aflalo, kurš kādas 4(!) tikai nosegts un Sumperts paredzēja visas viņa darbības uzbrukumā. Nemeklējot pat Porziņģi, kurš guva 23 punktus un savāca 13 atlēkušās bumbas, tieši uz viņu vajadzēja galotnē daudz spēlēt, taču nevis "Cavaliers" izslēdza visus spēlētājus no spēlēs, bet gan Aflalo, kurš vienīgais darbojās ar bumbu uzbrukumā un pat nemēģināja atrast savus partnerus, kam varētu atspēlēt bumbu, neskatoties uz Sumperta ciešo aizsardzību.

Kalderons joprojām uzdevumu augstumos un iesej vēl vienu pamatu, lai tiktu aizmainīts. Izskatas, ka Kalderons bija viens no vaininiekiem spēles beigās, nemitīgi iespēlējot bumbu Aflalo, lai gan Porziņģim būtu labākas metienu iespējas. Seit arī iet runa par to, cik svarīgs komandā ir saspēles vadītājs, kas var novērtēt situāciju spēles beigās. Uzskatu, ka "Knicks" atdeva pārāk vieglu galotni klīvlendai un Džeimss šo iespēju garām nelaida, gūdams svarīgus punktus galotnē. Izskatās, ka vairums spēlēs "Knicks" no savām kļūdām nemācās un galotnē it īpaši burtiski "atdot" pretiniekiem pārsvaru un arī viennozīmīgi uzvaru.

  +5 [+] [-]

, 2015-12-24 13:05, pirms 8 gadiem
Nu nu, pat spēles komentetaji bija sašutuši, ka Porzim nedod bumbu =]

  +4 [+] [-]

, 2015-12-24 13:06, pirms 8 gadiem
markkomartins rakstīja: Švaks kā treneris tas plikpauris...un saspēlnieks tā pat... Ja citi var iedot 15 rez piespēles pa spēli. Tad tam lašaram tik 5.. Na*ujam tad vinu vajag
Nu ne velti vairums uzskata, ka Fišers nav treneris. Būsim godīgi, uzvaras sezonā nākušas ar tipiski individuālo statistiku. Aflalo un Entonijs spridzināja decembra mēnesī un meta praktiski visus metienus no spēles iekšā, bet tiklīdz izslēdz šos spēlētājus no spēles jeb manāmi ierobežo, tad rodās lielākas grūtības ar uzbrukuma veidošanu un likumsakarīgi zaudējumi. Teikšu vēlreiz, ko iepriekš minēju, tad pret spēcīgākām NBA komandām ies daudz grūtāk un individuāli diezvai šai komandai būs pa spēkam sasniegt play off zonu. Piemēram, spēle pret Orlando "Magic" laukumā atstāja visu 4.ceturtdaļu Lopezu, taču neskatoties uz vairums punktie groza apakšā joprojām turēja laukumā, lai gan cits treneris rotētu ar spēlētājiem un meklētu risinājumus, ka censties ierobežot Vuceviču, kurš viennozīmīgi kļuva par lielāko kapraci "Knicks" vienībai.

  +4 [+] [-]

, 2015-12-24 13:08, pirms 8 gadiem
rudy_Latvija rakstīja: Nu nu, pat spēles komentetaji bija sašutuši, ka Porzim nedod bumbu =]
Lai gan kanālā best4sport.tv komentētāji uzskatīja, ka Porziņģim neviens neļauj saņemt bumbu. Negribētos līdz galam piekrist, bija epizodes un Porziņģis bija brīvs, lai saņemtu bumbu, bet nekas netika uzbrukumā izpildīts tā, lai tas tiešām notiktu.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-24 13:12, pirms 8 gadiem
Ka speletejs Fisers likas loti labs,bet manuprat par galveno treneri kluva parak atri!Pietrukst vinam pieredzes!

  +3 [+] [-]

, 2015-12-24 13:14, pirms 8 gadiem
Baxter19 rakstīja: Ka speletejs Fisers likas loti labs,bet manuprat par galveno treneri kluva parak atri!Pietrukst vinam pieredzes!
Manuprāt, viņš NBA bija tikai viduvējība, neskatoties uz lieliem panākumiem ar Losandželosas "lakers"
Pēc manām domām par "ļoti labiem" var saukt NBA zvaigznes Džeimss, Karijs, Hārdens, Vestbruks, Durents un tml

  -1 [+] [-]

, 2015-12-24 13:16, pirms 8 gadiem
Runāsim īstajos vārdos - pēdējā ceturtdaļā džeki vienkārši nedeva piespēles, jo bija sautīgi

     [+] [-]

, 2015-12-24 13:25, pirms 8 gadiem
"Tik pieredzējusi komanda kā Klīvlenda šādā spēlē bija labāka nekā mēs. Neizdarījām lietas, kas ļautu Kristapam vai kādam citam tikt pie labiem metieniem. Pie tā mums jāturpina strādāt."

Fišers jau visu sezonu cenšās ar šo strādāt, bet šeit ir elementāra taktika 5 minūtes līdz 4.ceturtdaļas beigām pie līdzīga rezultāta būt savtīgiem nozīmē 100% zaudējums pret šādu komandu. Taktikas acimredzot nebija nemaz, ka meklēt veiksmi uzbrukumā tikai caur Aflalo.

  -3 [+] [-]

, 2015-12-24 13:29, pirms 8 gadiem
Sportacentra raksta virsraksts:

Fišers: "Beigās neizdarījām lietas, kas ļautu Porziņģim tikt pie labiem metieniem"

Fišera teiktais pilnā apjomā:

Neizdarījām lietas, kas ļautu Kristapam vai KĀDAM CITAM tikt pie labiem metieniem. Pie tā mums jāturpina strādāt."

Sportacentrs taisa skaļos virsrakstus?

  +1 [+] [-]

, 2015-12-24 13:33, pirms 8 gadiem
sandris rakstīja: Lai gan kanālā best4sport.tv komentētāji uzskatīja, ka Porziņģim neviens neļauj saņemt bumbu. Negribētos līdz galam piekrist, bija epizodes un Porziņģis bija brīvs, lai saņemtu bumbu, bet nekas netika uzbrukumā izpildīts tā, lai tas tiešām notiktu.
+ pie tam Porzinģim reāli vienīgajam bija uzbrukumā mismatch, jo Tompsons nav labs perimetra aizsargs, ko varēja redzēt pie pikenrola kad KP vairākkārt palika brīvs, diemžēl bumbu tā arī nesaņemot.

Savukārt Šamperts nogalināja Aflalo aizsardzībā un tā kā Fišers vēlējās spēlēt tikai vai nu caur Tomasu vai Aflalo, kā arī otrā galā ir jāsedz tāds Lebrons Džeimss tad atliek secināt, ka spēle bija zaudēta jau 4/4 sākumā.

  +6 [+] [-]

, 2015-12-24 13:36, pirms 8 gadiem
Es arī naktī biju sašutis par pēdējo ceturtdaļu, bija skrobe, ka komanda norok Kristapam spēli. Bet šorīt jau liekas, ka ir arī labās ziņas - nedomāju, ka šādas spēles paliek nepamanītas - Kristaps kārtējo reizi nopelnīja pamatīgu respektu, bet komandā agrāk vai mazliet vēlāk vēl daudz kas mainīsies. Īsāk sakot - spēle parādīja kas ir kas un kurš ir kurš.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-24 13:50, pirms 8 gadiem
teemusalami rakstīja: + pie tam Porzinģim reāli vienīgajam bija uzbrukumā mismatch, jo Tompsons nav labs perimetra aizsargs, ko varēja redzēt pie pikenrola kad KP vairākkārt palika brīvs, diemžēl bumbu tā arī nesaņemot.

Savukārt Šamperts nogalināja Aflalo aizsardzībā un tā kā Fišers vēlējās spēlēt tikai vai nu caur Tomasu vai Aflalo, kā arī otrā galā ir jāsedz tāds Lebrons Džeimss tad atliek secināt, ka spēle bija zaudēta jau 4/4 sākumā.
Pilnīgi pievienojos Tava teiktajam. "Knicks" nemeklēja nekādas iespējas iespēlēt bumbu Porziņģim pēdējā ceturtdaļā un nevajadzīgas darbības ceturtdaļas izskaņā nogalināja visas iespējas uzvarēt šo cīņu. jebkurā gadījumā, pieveikt klīvlendu nebija neaizsniedzams rezultāts, taču trīs sasvatrpējās spēlēs visu vienmēr noteikušas galotnes, kurās "Knicks" ir pavisam viegli atdevuši spēli pretiniekiem. Fišers vel uzsver par mācīšanos no kļūdām? Viņas jau ir pārāk daudz un atkārtotas. Aflalo ir labs snaiperis, taču šī spēlētāja īpašībās ir nemeklēt brīvos spēlētājus. Bieži sezonā redzam, ka Aflalo saņem bumbu vai nu uzreiz izdara metienu pa grozu, vai spēlē postā. Porziņģis tostarp paliek vairākkārtīgi brīvs. Līdz ar to sanāk sasteigtas darbības un pozicionāla bumbas kustība nekāda. Piemēram, ja Aflalo būs nesavtīgs un meklētu partnerus, tad "Knicks" uzbrukums izskatītos daudzveidīgs. Lielāka uzmanība būtu pievērsta viņam aizsardzībā un līdz ar to partneriem rastos brīvākas metienu iespējas.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-24 14:01, pirms 8 gadiem
sandris rakstīja: Manuprāt, viņš NBA bija tikai viduvējība, neskatoties uz lieliem panākumiem ar Losandželosas "lakers"
Pēc manām domām par "ļoti labiem" var saukt NBA zvaigznes Džeimss, Karijs, Hārdens, Vestbruks, Durents un tml
Džeimss raudulis un pārspīlēta zvaigzne,kurš bez labiem komandam biedriem apkārt neko neizcīnītu vispār, Karijs prasts trīņu puļītājs, Vestruks,(kur tads ego redzēts gandrīz katru spēli pat 15-23 metieniem vienatnē izdara) Hārdens(līdzīgi Vestbrukam,tikai šamais vēl ir marihuānas kurītāja bārda) Duernts(manuprāt vienīgais ko reāli varētu saukt par zvaigzni,taču savainojumi,viņu mazliet atstāj nenovērtētu.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-24 14:10, pirms 8 gadiem
sandris rakstīja: Pilnīgi pievienojos Tava teiktajam. "Knicks" nemeklēja nekādas iespējas iespēlēt bumbu Porziņģim pēdējā ceturtdaļā un nevajadzīgas darbības ceturtdaļas izskaņā nogalināja visas iespējas uzvarēt šo cīņu. jebkurā gadījumā, pieveikt klīvlendu nebija neaizsniedzams rezultāts, taču trīs sasvatrpējās spēlēs visu vienmēr noteikušas galotnes, kurās "Knicks" ir pavisam viegli atdevuši spēli pretiniekiem. Fišers vel uzsver par mācīšanos no kļūdām? Viņas jau ir pārāk daudz un atkārtotas. Aflalo ir labs snaiperis, taču šī spēlētāja īpašībās ir nemeklēt brīvos spēlētājus. Bieži sezonā redzam, ka Aflalo saņem bumbu vai nu uzreiz izdara metienu pa grozu, vai spēlē postā. Porziņģis tostarp paliek vairākkārtīgi brīvs. Līdz ar to sanāk sasteigtas darbības un pozicionāla bumbas kustība nekāda. Piemēram, ja Aflalo būs nesavtīgs un meklētu partnerus, tad "Knicks" uzbrukums izskatītos daudzveidīgs. Lielāka uzmanība būtu pievērsta viņam aizsardzībā un līdz ar to partneriem rastos brīvākas metienu iespējas.
Pareizi tu saki, tomēr Aflalo loma šajā modelī ir punktu gūšana. Šādu lomu Fišers viņam ir uzticējis un savu uzdevumu viņš pilda, dažreiz labāk, dažreiz sliktāk.

Ar visām Fišera kļūdām, nesteigtos viņam pārvilkt ādu, jo šogad tomēr ir komanda, kas, var teikt, taisīta no nulles (ko varēja just arī pēdējās spēles galotnē) un vismaz viena sezona būs vajadzīga, lai pats Fišers saprastu kāds zvērs viņam jāvada.

Tāpat nevar neatzīt, ka Knicku konkurētspēja šosezon ir krietni augusi, ja salīdzina ar pagājušo sezonu un komandām, kurām ir vairāk talanta (Kingi, Bucks, Pelikāni), tad Fišera darbu pagaidām pat varētu novērtēt kā labu.

     [+] [-]

, 2015-12-24 15:02, pirms 8 gadiem
sandris rakstīja: Pilnīgi pievienojos Tava teiktajam. "Knicks" nemeklēja nekādas iespējas iespēlēt bumbu Porziņģim pēdējā ceturtdaļā un nevajadzīgas darbības ceturtdaļas izskaņā nogalināja visas iespējas uzvarēt šo cīņu. jebkurā gadījumā, pieveikt klīvlendu nebija neaizsniedzams rezultāts, taču trīs sasvatrpējās spēlēs visu vienmēr noteikušas galotnes, kurās "Knicks" ir pavisam viegli atdevuši spēli pretiniekiem. Fišers vel uzsver par mācīšanos no kļūdām? Viņas jau ir pārāk daudz un atkārtotas. Aflalo ir labs snaiperis, taču šī spēlētāja īpašībās ir nemeklēt brīvos spēlētājus. Bieži sezonā redzam, ka Aflalo saņem bumbu vai nu uzreiz izdara metienu pa grozu, vai spēlē postā. Porziņģis tostarp paliek vairākkārtīgi brīvs. Līdz ar to sanāk sasteigtas darbības un pozicionāla bumbas kustība nekāda. Piemēram, ja Aflalo būs nesavtīgs un meklētu partnerus, tad "Knicks" uzbrukums izskatītos daudzveidīgs. Lielāka uzmanība būtu pievērsta viņam aizsardzībā un līdz ar to partneriem rastos brīvākas metienu iespējas.
Nebija jau tā,ka Aflalo visu aizmeta garām, tomēr bija 50/50, tas,ka thomas gribēja kļūt par varoni,tas gan man nepatika un galoweya zilie vispār iespārda. Galoweya vietā wiliams bija nopelnījis nospēlēt spēli līdz galam. Kp pieskatīja,bet bumba bija jādod postā viņam. Gan Fishers,gan Aflalo,Galoweys, thomas noraka spēli. Calderons tomēr darīja,ko varēja, ko darīt,ja baltie tikai var iemest 3p. Lebrons tika ierobežots tīri ok. Knicks spēli zaudēja tieši dēļ uzbrukuma,kur pietrūka caramelo.

  +1 [+] [-]

, 2015-12-24 15:49, pirms 8 gadiem
sandris rakstīja: Lai gan kanālā best4sport.tv komentētāji uzskatīja, ka Porziņģim neviens neļauj saņemt bumbu. Negribētos līdz galam piekrist, bija epizodes un Porziņģis bija brīvs, lai saņemtu bumbu, bet nekas netika uzbrukumā izpildīts tā, lai tas tiešām notiktu.
Pareizi jau saki.Bet neticās ka šie Knicks spēlētāji upurēs savu Ego.Un nebūs tik savtīgi,bet palaidīs bumbu pa apli vai saspēlēsies.Paskatoties uz Spurs,cik šamie bumbu palaiž pa apli vai saspēlējas tik ilgi,kamēr kāds aizsargs noguļ vai netiek līdz..
Un ar Fišeru te nebūs nekāda aršana.Ko Džeksons viņā saskata..

  -1 [+] [-]

, 2015-12-24 16:15, pirms 8 gadiem
well hello

  +1 [+] [-]

, 2015-12-24 17:53, pirms 8 gadiem
Rudā.Lapsa rakstīja: Nez, kā uz visām šitām bārdainā pērtiķa izdarībām noskatās Fils? Tiešām tas potenciāls kā trenerim ir tik milzīgs, ja jau tāda uzticība?
Solvit paklusē labāk noliec mandātu Saeimā. nevis te spriedelē par sportu

  -1 [+] [-]

, 2015-12-24 18:12, pirms 8 gadiem
Futbola te visi Crustiano saukā par raiduli. Un Te tagad jau Lebronu saukā par rauduli.. ;D kas jus saspiedusies esat? Vinji ir best of best kas sobrid speelee

  -2 [+] [-]

, 2015-12-24 18:45, pirms 8 gadiem
Nesaprotu, ko var ņemties! Nu bija viņš brīvs, bet cik daudz pirms tam, būdams brīvs, aizpiļīja garām! Varbūt labāk, ka šoreiz neiedeva...

  -1 [+] [-]

, 2015-12-24 22:17, pirms 8 gadiem
L*hs tu esi, zvejnieciņ