Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Daugaviņam punkts un divi noraidījumi zaudējumā pret Bukarta "Severstal"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Daugaviņam punkts un divi noraidījumi zaudējumā pret Bukarta "Severstal"
Kaspars Daugaviņš. Foto: Kaspars Volonts, dinamoriga.lv

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) piekto zaudējumu pēdējās sešās spēlēs piedzīvoja uzbrucēja Kaspara Daugaviņa Podoļska "Vityaz", kas viesos ar 1:2 piekāpās cita uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētajai Čerepovecas "Severstal".

Daugaviņš laukumā pavadīja lielāko laiku (25:01 minūti) no visiem komandas laukuma spēlētājiem, rezultatīvi asistējot Aleksandram Dergačovam, kad tas otrā perioda 26. sekundē mazākumā izvirzīja Podoļskas vienību vadībā, kā arī izdarot trīs metienus pa vārtiem, nopelnot divus noraidījumus un uzvarot divos no pieciem iemetieniem. 32 gadus vecais hokejists šosezon iekrājis 22 (6+16) rezultativitātes punktus. Savukārt Bukarts palika ārpus "Severstal" pieteikuma. Čerepovecas sastāvā ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Vladislavs Provoļņevs.

"Severstal" ar 28 spēlēs nopelnītiem 32 punktiem nostiprinājās Rietumu konferences septītajā pozīcijā, kamēr "Vityaz" ar 27 punktiem 28 mačos saglabāja devīto vietu.

Divu zaudējumu sēriju pārtrauca Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Maskavas "Spartak", izbraukumā ar 5:3 pārspējot vienu no Rietumu vājākajām komandām "Sochi". Soču vienību neglāba Dāvida Rundblada divi gūtie vārti, bet "Spartak" rindās pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei sakrāja Martins Bakošs un Lukāšs Radils. Maskavieši ar 34 punktiem 29 spēlēs saglabāja sesto vietu Rietumu konferencē.

Uz Helsinku "Jokerit" rezervistu soliņa graujošā 6:1 uzvarā pār Maskavas "Dynamo" palika vārtsargs Jānis Kalniņš, viņa komandas biedram Anderšam Lindbakam atvairot 29 no 30 pretinieku izdarītajiem metieniem. Somijas vienībā pa divām reizēm "Dynamo" vārtus iekaroja Īro Pakarinens un Jesse Joensū. Vārti un trīs rezultatīvas piespēles amerikānim Braienam O'Nīlam. Trīs uzvaras pēc kārtas izcīnījusī "Jokerit" ar 22 cīņās nopelnītiem 29 punktiem Rietumos ir astotā, bet Maskavas "Dynamo" ar 34 punktiem 28 spēlēs ir ceturtā.

"Jokerit" vārtsargu sezonas statistika

VārtsargsU-Z%Koef.S.sp.
Jānis Kalniņš (Latvija)8-291.52.211
Anderss Lindbeks (Zviedrija)6-592.22.371

No citām spēlēm jāatzīmē Minskas "Dinamo" piektā uzvara pēdējās sešās cīņās, Baltkrievijas komandai mājās ar 2:1 pagarinājumā pieveicot Jaroslavļas "Lokomotiv" un sagādājot tai ceturto zaudējumu pēdējo piecu spēļu laikā. Izšķirošos vārtus papildlaika trešajā minūtē iemeta Jehors Šaranhovičs. Minskieši ar 34 punktiem 28 spēlēs Rietumos ir piektajā vietā, bet "Lokomotiv" ar 39 punktiem 28 mačos ir trešajā pozīcijā.

KHL spēles 24. novembrī

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Severstal - Vityaz2:1Jokerit - Dynamo Msk6:1
Kunlun Red Star - Amur2:4SKA - Barys4:3
Dinamo Mn - Lokomotiv2:1 PSochi - Spartak3:5
Torpedo - Avtomobilist5:1

Izmantotie resursi:
https://www.khl.ru/