Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Mikelsons deviņu miljonu mačā uzvar Vudsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Mikelsons deviņu miljonu mačā uzvar Vudsu
"The Match" uzvarētājs un deviņu miljonu ieguvējs fils MIkelsons. Foto: AFP/Scanpix

ASV golfa izcilnieku mačā piektdien Lasvegasā uzvarēja mazāk titulētais Fils Mikelsons, kurš 22. bedrītes izspēlē pieveica Taigeru Vudsu un ieguva deviņus miljonus ASV dolāru.

Plaši izreklamētais pasākums cieta finansiālu fiasko neilgi pirms mača sākuma, kad "Turner Sports" īpašumā esošajai "Bleacher Report Live" platformai radās tehniskas problēmas, tādēļ pirmoreiz golfā notikušo "pay-per-view" formāta maču daudzi internetā varēja vērot bezmaksas, nevis maksāt 19,99 dolārus.

Pieckārtējais "major" čempions Mikelsons (48) uzvaru nodrošināja ar 22. bedrītes izspēlē gūtu bērdiju, kas beidzot izšķīra ilgos cīņu biedrus. Tā kā abi golferi nespēja uzvarētāju noskaidrot "pamatlaikā" (18 bedrītes), grandu mačs beidzās tumsā pie mākslīgā apgaismojuma.

Mačs notika bez faniem, vienīgie skatītāji golfa laukumā bija sponsori, mediju pārstāvji, kā arī abu golferu ģimenes un draugi. Spēlētājiem bija mikrofoni, dodot TV auditorijai iespēju dzirdēt viņu sarunas.

Mikelsons mačam bija gatavojies nopietnāk, pēdējo nedēļu laikā vairākas dienas pavadot "Shadow Creek" golfa laukumā, kur abi tikās piektdien. Tikmēr Vudsam šeit viens treniņš otrdien, pēc tam dodoties uz Pālmspringsu un atgriežoties spēles dienas rītā.

Taigers nebija spēlējis gandrīz divus mēnešus – kopš septembra beigām, kad abi ar Filu bija zaudētāju sastāvā ASV komandā, kad tā Raidera kausā Parīzē cieta sakāvi pret Eiropas izlasi. Mikelsonam kopš tā laika vēl bija viens PGA turnīrs.

14 lielos titulus ieguvušais Vudss, kurš gada priekšpēdējā dienā svinēs 43. dzimšanas dienu, vienīgo būtisko panākumu guva mača pirmajā bedrītē. Abi pirms cīņas sākuma noslēdza derības, kurās Mikelsons apņēmās maču sākt ar "birdie", taču to nespēja. Vudss no Mikelsona ieguva 200 000, kurus ziedos labdarībai.

Abi vairākus izaicinājumus pretiniekam veica arī cīņas turpinājumā, kur dominēja Mikelsons, esot pārāks visos trijos, kuros tika noskaidrots uzvarētājs. Dažas derības uzvarētāju nedeva, jo neviens no spēlētājiem nespēja sasniegt vajadzīgo rezultātu. Mikelsons labdarības ziedojumiem ieguva 600 000.

Viņš saņēma arī mača galveno balvu – 9 miljonus dolāru. Abi mača dalībnieki ik gadu no reklāmas līgumiem saņem vismaz 4-5 reizes vairāk, taču tagad tik daudz nopelnīja ar viena raunda izspēli. Mikelsonam Lasvegasas duelī gūtā uzvara dod plātīšanās tiesības, par kurām Fils ilgi būs sajūsmā.

"Zinu lielo ainu – tev ir visizcilākā karjera," Mikelsons pēc mača sacīja Vudsam. "Esmu redzējis apbrīnojamas lietas tavā izpildījumā, taču vēlos, lai tu zini – es nekad neļaušu aizmirst šo dienu, par to atgādinot katru reizi, kad tiksimies. Tas nav "Masters", tas nav "US Open", taču tas ir kaut kas patīkams, kurā es tevi pārspēju."