Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Giedre Labuckiene: "TTT ir apskaužams piemērs Lietuvai"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Giedre Labuckiene: "TTT ir apskaužams piemērs Lietuvai"
Giedre Labuckiene spēlē pret "Galatasaray". Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Sestdien, 24. novembrī, piecas Lietuvas komandas pirmo reizi sāk spēku samērošanu ar trīs Latvijas un Igaunijas klubiem. Bijusī "TTT Rīga" spēlētāja Giedre Paugaite-Labuckiene uzskata, ka lietuvieši var daudz mācīties no Eirolīgas kluba.

Lietuvas basketbola federācija (LKF) norāda, ka Latvijas un Igaunijas komandām spēlēšana vienā čempionātā nav jaunums. Sievietēm abas valstis rīko apvienoto turnīru no 2012. gada, vīriešiem – no 2018. gada.

Giedre Labuckiene sistēmu iepazina 2016.-2017. gada sezonā, kad TTT rindās spēlēja Latvijas-Igaunijas līgā, Eiropas kausā un Austrumeiropas līgā. Cita lietuviete Krista Druskite tajā pašā gadā aizstāvēja “Vega 1/Liepāja” krāsas.

“Sistēma šķita pārdomāta un komfortabla – kalendārs tika izveidots tā, ka Igaunijā aizvadījām divas spēles pēc kārtas, tāpēc varējām parādīt labāko sniegumu pret igauņu komandām. Zinot situāciju Lietuvas sieviešu līgā, paplašināšanos vērtēju pozitīvi. Igaunijas klubi spēka ziņā ir līdzīgi Lietuvas līgas komandām, tāpēc domāju, ka sacensību kopējais līmenis augs.”

Labuckienes spēlēšanas laikā TTT bilance Latvijas-Igaunijas bija 27-1, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret Somijas čempionēm “Catz Lappeenranta”. Lietuviete vidēji spēlē guva 13,3 punktus, izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas un nopelnīja lietderības koeficientu 17,7.

“Spēlējot TTT un sacenšoties pret igauņu komandām, izaicinājumu netrūka. Vienā spēlē sāpīgi zaudējām – tai sekoja smaga treniņu nedēļa Rīgā. Nav noslēpums, ka TTT ir nesalīdzināmi pārāka iespēju un budžeta ziņā, taču iespēja sacensties ar tādām komandām kā Rīgas Stradiņa Universitāte bija labs treniņš, gatavojoties Eiropas cīņām.

“Atmiņas ir labākās no labākajām. Rīgā bija vieni no labākajiem apstākļiem manā karjerā, pārdomāts kalendārs, jutos mīlēta un tas atspoguļojās manā sniegumā,” Labuckiene teica tikai labus vārdus par sezonu, kuras laikā viņas nākamais vīrs Arns Labucks pārstāvēja VEF vienību.

Spēlētāja uzskata, ka spēles pret TTT lietuviešu komandām kļūs par piedzīvojumu un mācību stundu reizē. “TTT klubs un organizācija ir tuvākais piemērs Lietuvai. Komandā ir spējīgākās latviešu spēlētājas, augsta līmeņa leģionāres, valstsvienības treneris – ideāli un apskaužami.”

Sarunas noslēgumā Labuckiene iezīmēja eksperimentālās sezonas perspektīvas. “Ceru, ka TTT radīs Lietuvas klubiem motivāciju un vēlmi attīstīt spēlētājas. Manuprāt, Rīga šosezon nesastaps nopietnu pretestību.”

Izmantotie resursi:
Rygoje žaidusi G. Labuckienė: „TTT klubas ir...

  +3 [+] [-]

, 2018-11-24 17:18, pirms 5 gadiem
Jā, nez kad kāds vīru basketbola bīdītājs varētu Latvijā kaut 60% no Žalgira uzbliezt!? Jā-ir bijuši gadījumi, (ne) bet šobrīd Žalgiris ir ka līdz kosmosam un atpakaļ... visi Rīgas projekti agri vai vēlu pašķīst!? Vefs... njā, laikam nav ko iebilst-vārds ir-tas arī viss!!

     [+] [-]

, 2018-11-24 18:18, pirms 5 gadiem
Kur viņa šobrīd spēlē?

     [+] [-]

, 2018-11-24 18:18, pirms 5 gadiem
intervija un viedoklis- pa smuko

     [+] [-]

, 2018-11-24 19:40, pirms 5 gadiem
grib lai paņem atkal

  +1 [+] [-]

, 2018-11-24 20:10, pirms 5 gadiem
1 rakstīja: Kur viņa šobrīd spēlē?
stāvoklī, būtu spēlējusi Polijas Wislas Can Pack komandā

  -1 [+] [-]

, 2018-11-24 20:20, pirms 5 gadiem
tiesnesis94 rakstīja: stāvoklī, būtu spēlējusi Polijas Wislas Can Pack komandā
Stāvoklī no Jaunupa?

  +1 [+] [-]

, 2018-11-24 22:27, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Stāvoklī no Jaunupa?
no Neripa

     [+] [-]

, 2018-11-25 01:31, pirms 5 gadiem
Neveiksmīgā Latvija - sejā Jums, mazlatvieši!