Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" vēlreiz uzņems pēdējā sekundē uzvarēto Minsku

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" vēlreiz uzņems pēdējā sekundē uzvarēto Minsku
Gints Meija pirms 23 dienām guva uzvaras vārtus pēdējā sekundē
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc piecu dienu atpūtas apritē atgriežas Rīgas "Dinamo", kas Kontinentālajā hokeja līgā sāks septiņu mājas spēļu sēriju. Pirmais pretinieks šovakar pulksten 19:30 būs Minskas "Dinamo", kuru pirms trim nedēļām izdevās pieveikt pēdējā sekundē.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" laika posmā no 10. līdz 17. novembrim izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas, tomēr sērija pārtrūka sestdien, viesos ar 0:1 atzīstot Zagrebas "Medveščak", kas Rietumu konferencē ieņem priekšpēdējo pozīciju, pārākumu. Nosegtais Jānis Kalniņš 11. minūtē nepamanīja Edvīna Hedberja plaukstas metienu no zilās līnijas, un turpinājumā viņa komandas biedriem neizdevās realizēt piecus vairākumus.

Kalniņš tika galā ar 20 pretinieku metieniem, bet pagājušajā pirmdienā atvairīja 24 no 24 metieniem pret Kazaņas "Ak Bars", aizvadot pirmo sauso spēli sezonā. Viņa sniegums bija tik labs, ka Kalniņš tika nosaukts par pagājušās nedēļas labāko vārtsargu Kontinentālajā hokeja līgā. Ar 93,5% atvairīto sāncenšu metienu Kalniņš ieņem 11. vietu līgā, bet 1,68 vidēji mačā ielaistā ripa ļauj ierindoties pat septītajā vietā.

Pēdējā izbraukumā kopā ar Rīgas "Dinamo" nemaz nedevās rezultatīvākais aizsargs Guntis Galviņš (13 punkti), kuram savainots labais plecs, rezultatīvākais uzbrucējs Koltons Gilīss (11 punkti), kuram traumēta kāja, un desmit punktus savākušais kanādietis Džastins Šags. Vēl nedēļas sākumā visi trenējās melnajos jeb savainoto kreklos un nepiedalījās vingrinājumos, kuros tika izdarīti spēka paņēmieni. Tādējādi iespēja, ka viņi dosies laukumā jau šovakar, ir neliela.

Šovakar pulksten 19:30 rīdzinieki savā laukumā uzņems Minskas "Dinamo", kas 32 maču laikā sakrājis par 22 punktiem vairāk un ieņem Rietumu konferences septīto vietu. Baltkrievijas komanda uzvarējusi četrus no pēdējiem pieciem dueļiem, pagājušajā nedēļā arī izbraukumā zaudējot Zagrebas "Medveščak".

Kopš neveiksmes izcīnīti trīs panākumi pēc kārtas, turklāt ielaisti tikai trīs vārti – 3:2 pēcspēles metienos pret Helsinku "Jokerit", 2:1 pret Bratislavas "Slovan" un 3:0 pret Podoļskas "Vityaz". Pirms nedēļas piekto sauso spēli sezonā aizvadīja Bens Skrivenss, kurš atvairīja 26 pretinieku metienus. Kanādietis iepriekš pārstāvējis četras Nacionālās hokeja līgas komandas.

Pierasts, ka arī aizsardzībā un uzbrukumā Minskas "Dinamo" galvenie varoņi ir leģionāri. Rezultatīvākais spēlētājs ir Mets Elisons, kurš 32 spēlēs guvis 13 vārtus un savācis 29 punktus. Viņa kontā ir arī četri metieni, kuri komandai atnesuši uzvaru, un viens no tiem bija 15. septembrī, mājās ar 2:1 pagarinājumā pieveicot Rīgas "Dinamo". Ar metienu no kreisās malas kanādietis realizēja vairākumu, un šajā rādītājā minskieši ar 22,3% ieņem otro vietu rietumos. Tikmēr rīdziniekiem ir sliktākais mazākums Rietumu konferencē – 76,6%.

Ja Rīgas "Dinamo" nometnē rezultatīvākais hokejists Galviņš savācis 13 punktus, tad sāncenšu nometnē viņu apsteiguši pieci spēlētāji, neskaitot Elisonu – Aleksandrs Materuhins (22 punkti), Sergejs Kosticins (21), Robs Klinkhammers (21), kurš aizvada pirmo sezonu Eiropā, Andrejs Stepanovs (16) un rezultatīvākais aizsargs Marks Andrē Graņāni (16), kurš vidēji spēlē laukumā pavada 23:49 minūtes.

Tomēr atliek atcerēties, kā noslēdzās komandu iepriekšējā tikšanās reize – 1. novembrī Rīgas "Dinamo" kapteinis Gints Meija pēdējā sekundē izmantoja Mika Indraša, kurš tika pie trešā punkta, piespēli no aizvārtes un nodrošināja uzvaru ar 4:3. Kopš šī mača rīdzinieki mājās zaudējuši tikai vienu reizi.

1 2 45 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2016-11-24 11:18, pirms 7 gadiem
Kalniņu vārtos!!!!

  -2 [+] [-]

, 2016-11-24 11:18, pirms 7 gadiem
Man šķiet, ka cilvēkiem dinamo vēl neinteresantāks šķiet, kad tas kaut ko arī uzvar. kad zaudēja, tad vismaz cilvēki apkārt ierēca, tagad pat vispār nerunā. Tren zālē, bāros, lido fonā iet spēle uz ekrāniem, it kā vadībā, neviens pat neiespringst, dažs labs pat paprasa, vai nevar nogriezt skaņu Lido Spicē tā piemēram, bija, vienam sencim izbesīja tas Zaharovs bļaujošais, neļāva normāli šniceli locīt iekšā To laikam pierādīja arī knapie 4 tk uz AK bars spēli, lai gan bija iemīta uzvaru taka

     [+] [-]

, 2016-11-24 11:48, pirms 7 gadiem
Dinamo ēra Latvijā ir beigusies! Un nav nekādas starpības, ir uzvaras vai nav, cilvēkiem šis krievu projekts vairs nav interesants.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 11:58, pirms 7 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Dinamo ēra Latvijā ir beigusies! Un nav nekādas starpības, ir uzvaras vai nav, cilvēkiem šis krievu projekts vairs nav interesants.
Latviešiem! Būsim precīzi.
Slēpts komentārs: pernambucano

  +2 [+] [-]

, 2016-11-24 12:16, pirms 7 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Dinamo ēra Latvijā ir beigusies! Un nav nekādas starpības, ir uzvaras vai nav, cilvēkiem šis krievu projekts vairs nav interesants.
Ko tad tu te atgremo tādā gadījumā? Ja cilvēkam kaut kas neinteresē viņš par to neraksta un ignorē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-24 12:23, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Latviešiem! Būsim precīzi.
Funis pēc pases skaitās latvietis, bet faktiski ir krievu pasaulei piederošs.

     [+] [-]

, 2016-11-24 12:36, pirms 7 gadiem
Par uzvaru pret Minskas leģionu.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 12:52, pirms 7 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Dinamo ēra Latvijā ir beigusies! Un nav nekādas starpības, ir uzvaras vai nav, cilvēkiem šis krievu projekts vairs nav interesants.
Es visu laiku neskatījos, un tad izdomāju, ka kāda spēle jānoskatās kādu laiku atpakaļ. Galu galā kaut kāds bariņš izlasē tak spēlēs. Trāpīju uz to drausmīgo bullīšu sēriju. Tur jābūt mazohistam lai skatītos.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-24 12:59, pirms 7 gadiem
nekā jauna, Pajoliņu bazars
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-24 15:04, pirms 7 gadiem
Tikai Rīga Tikai Dinamo !!!

  +2 [+] [-]

, 2016-11-24 15:16, pirms 7 gadiem
Kas ta ar slaveno biroja cilvēku HMB noticis, ka sen nav manīts komentāru sadaļās? Beidzot iespundēts kādā trako mājā? Vai izolēts no interneta vides?

     [+] [-]

, 2016-11-24 15:36, pirms 7 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Funis pēc pases skaitās latvietis, bet faktiski ir krievu pasaulei piederošs.
Un pilnīgs argumentu trūkums.

     [+] [-]

, 2016-11-24 15:42, pirms 7 gadiem
Gaidu,kad laukumā atgriezīsies Gilīss un Šags. Īpaši pret Medveščak pietrūka šie spēlētāji. Nepieciešami spēlētāju rotācijai un Gilīss jau ir viens no izteiktiem DR līderiem (tikai jāmācās spēlēt bez nevajadzīgiem noraidījumiem). Šags man ļoti pēc spēles stila un meistarības atgādina Robertu Bukartu. Būtu līmenis nedaudz zemāks būtu ļoti labs snaiperis. Metiens viņam labs, bet ja nedaudz pieliks meistarībā, metienā (negaidītāks un biežāk no aizsega) tad var arī KHL kaut kas sanākt.
Ja Šagu atskaitīs un neko LABU neņems vietā , tad tas liecina par naudas trūkumu vai arī to, ka Šags ir hokejists ar lielu algu (tam gan negribās ticēt).

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 15:50, pirms 7 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Man šķiet, ka cilvēkiem dinamo vēl neinteresantāks šķiet, kad tas kaut ko arī uzvar. kad zaudēja, tad vismaz cilvēki apkārt ierēca, tagad pat vispār nerunā. Tren zālē, bāros, lido fonā iet spēle uz ekrāniem, it kā vadībā, neviens pat neiespringst, dažs labs pat paprasa, vai nevar nogriezt skaņu Lido Spicē tā piemēram, bija, vienam sencim izbesīja tas Zaharovs bļaujošais, neļāva normāli šniceli locīt iekšā To laikam pierādīja arī knapie 4 tk uz AK bars spēli, lai gan bija iemīta uzvaru taka
Jā, tā skaudība, ka VEF pat nevar savākt tik daudz, cik DR mazāk apmeklētajās spēlēs, no Tevis lien ārā pa visām vīlēm Pat sieviešu izlase un TTT savāc vairāk par VEF

  +2 [+] [-]

, 2016-11-24 15:51, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Es visu laiku neskatījos, un tad izdomāju, ka kāda spēle jānoskatās kādu laiku atpakaļ. Galu galā kaut kāds bariņš izlasē tak spēlēs. Trāpīju uz to drausmīgo bullīšu sēriju. Tur jābūt mazohistam lai skatītos.
Bet neviens jau neliek skatīties, iztiec ar NHL.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-24 15:53, pirms 7 gadiem
Dīvaini cilvēki - komanda neinteresē, bet lien pie katra raksta komentēt. Man neinteresē daiļslidošana, bet es nelienu katrā rakstā par šo sporta veidu bļaut, ka man tas pilnīgi pofig, ka nevienam tas neinteresē tāpat utt.

     [+] [-]

, 2016-11-24 16:11, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jā, tā skaudība, ka VEF pat nevar savākt tik daudz, cik DR mazāk apmeklētajās spēlēs, no Tevis lien ārā pa visām vīlēm Pat sieviešu izlase un TTT savāc vairāk par VEF
Jā, par to, ka sieviešu izlase savāc vairāk skatītāju nekā VEF, vakar rakstija arī Ģenerālis.
Vispār smieklīgi gan.
Vef laikam vairs pat nevar atļauties arēnu noīrēt. Vismaz nav dzirdēts, ka tur kādu spēli būtu aizvadijuši šosezon.

     [+] [-]

, 2016-11-24 16:31, pirms 7 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Jā, par to, ka sieviešu izlase savāc vairāk skatītāju nekā VEF, vakar rakstija arī Ģenerālis.
Vispār smieklīgi gan.
Vef laikam vairs pat nevar atļauties arēnu noīrēt. Vismaz nav dzirdēts, ka tur kādu spēli būtu aizvadijuši šosezon.
Kāda Arēna, ja Olimpisko centru nevar piepildīt? Arēnā VEF spēlēs pret krievu top klubiem. Paskatīsimies, kā būs ar apmeklētību, Sifons jau pilnā balsī bļāva, ka jābūt pamatīgam kāpumam, bet man ticības tam nav. Uz tādu CSKA jebkuros laikos atnāk vairāk, nekā parasti

     [+] [-]

, 2016-11-24 16:45, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kāda Arēna, ja Olimpisko centru nevar piepildīt? Arēnā VEF spēlēs pret krievu top klubiem. Paskatīsimies, kā būs ar apmeklētību, Sifons jau pilnā balsī bļāva, ka jābūt pamatīgam kāpumam, bet man ticības tam nav. Uz tādu CSKA jebkuros laikos atnāk vairāk, nekā parasti
Da viņš jau sen bļauj, ka apmeklējums kāps.
Jau kuro gadu nekas nekāpj. Vienīgais ko Vef ir spējīgs piepildīt - zāles kkādās Daugavpilīs.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-24 17:04, pirms 7 gadiem
Skatos, keponiem loģika dzelžaina. Ja uz ģinamo atnāk 5 cilvēki, bet uz Vef tikai 3, tad viss ir kārtībā!

     [+] [-]

, 2016-11-24 17:12, pirms 7 gadiem
Antons Upesdeglis rakstīja: Skatos, keponiem loģika dzelžaina. Ja uz ģinamo atnāk 5 cilvēki, bet uz Vef tikai 3, tad viss ir kārtībā!
Jā, tieši tā - starpība ir tik ļoti maza

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 17:44, pirms 7 gadiem
Viegli nebūs

     [+] [-]

, 2016-11-24 18:04, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Dīvaini cilvēki - komanda neinteresē, bet lien pie katra raksta komentēt. Man neinteresē daiļslidošana, bet es nelienu katrā rakstā par šo sporta veidu bļaut, ka man tas pilnīgi pofig, ka nevienam tas neinteresē tāpat utt.
Šeit rakstošos viennozīmīgi Dinama interesē. Kā savādāk? Tiesa gan, interese ir dažāda rakstura.

     [+] [-]

, 2016-11-24 18:07, pirms 7 gadiem
Labvakar visiem!
Par Rīgas Dinamo 4:2 uzvaru!
Tikai Rīga,Tikai Dinamo!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 18:10, pirms 7 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Šeit rakstošos viennozīmīgi Dinama interesē. Kā savādāk? Tiesa gan, interese ir dažāda rakstura.
Man ļoti nepatīk Barcelonas futbola klubs, vai tas nozīmē, ka man pie katra raksta par šo klubu būtu jāpauž sava nepatika?

  -2 [+] [-]

, 2016-11-24 18:14, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man ļoti nepatīk Barcelonas futbola klubs, vai tas nozīmē, ka man pie katra raksta par šo klubu būtu jāpauž sava nepatika?
Barcelona ir tālu Spānijā, bet cepurnieki tepat aiz loga staigā. Runājam taču par LV sporta dzīves aktualitātēm, ar visām simpātijām un antipātijām, vai ne?

     [+] [-]

, 2016-11-24 18:16, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Man ļoti nepatīk Barcelonas futbola klubs, vai tas nozīmē, ka man pie katra raksta par šo klubu būtu jāpauž sava nepatika?
Piekrītu +++ Es tev plusu par šo komentu ieliku.

     [+] [-]

, 2016-11-24 18:17, pirms 7 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Barcelona ir tālu Spānijā, bet cepurnieki tepat aiz loga staigā. Runājam taču par LV sporta dzīves aktualitātēm, ar visām simpātijām un antipātijām, vai ne?
Un? Tev viņi traucē dzīvot?

  -2 [+] [-]

, 2016-11-24 18:21, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Un? Tev viņi traucē dzīvot?
Latvijas hokejam traucē dzīvot.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 18:22, pirms 7 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Barcelona ir tālu Spānijā, bet cepurnieki tepat aiz loga staigā. Runājam taču par LV sporta dzīves aktualitātēm, ar visām simpātijām un antipātijām, vai ne?
Ja jau Tev tik ļoti interesē Latvijas hoķis, ko Tevi nekad nemana komentējam rakstus par LHV? Man patīk, piemēram, Abrags tajā ziņā, ka viņš ir pateicis, ka necieš DR, tāpēc viņš pilnībā ignorē komentāru sadaļu pie DR rakstiem.

     [+] [-]

, 2016-11-24 18:24, pirms 7 gadiem
Kāpēc ar Minsku mums 3 spēle?

  +1 [+] [-]

, 2016-11-24 18:25, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ja jau Tev tik ļoti interesē Latvijas hoķis, ko Tevi nekad nemana komentējam rakstus par LHV? Man patīk, piemēram, Abrags tajā ziņā, ka viņš ir pateicis, ka necieš DR, tāpēc viņš pilnībā ignorē komentāru sadaļu pie DR rakstiem.
Kad sāksies plejofi, atbalstīšu Kurbadu. Iesaku tev arī paskatīties.
1 2 45 komentāri