Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:116, Did:0, useCase: 3

"Saldus": "Spēlēšana 1.līgā nākamgad 50/50, traucē mākslīgā laukuma trūkums"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Saldus": "Spēlēšana 1.līgā nākamgad 50/50, traucē mākslīgā laukuma trūkums"
Saldus komanda

Sportacentrs.com ir sazinājies ar visiem 16 šīs sezonas komanda.lv 1.līgas klubiem, piedāvājot izteikt savas domas par aizvadīto sezonu. Šoreiz savas pārdomas atklājis "Saldus/Brocēni" kolektīvs, kuram turnīra noslēgumā 14.vieta.

Ko izdevās sasniegt un ko neizdevās (prieki un vilšanās)?
Šajā sezonā neizdevās sasniegt galveno izvirzīto mērķi – iekļūt labāko komandu desmitniekā. Esam gandarīti, ka ir izdevies nokomplektēt labu vārtsargu līniju un aizsardzību. Bet pievīla pussargu un uzbrucēju sniegums, kā rezultātā palikām pēdējā vietā 1. līgā pēc gūto vārtu skaita. Tā bija lielākā problēma visas sezonas garumā – neatradās spēlētājs, kas spētu uzņemties uzbrucēja līdera lomu un gūt vārtus.

Vilšanos sagādāja ar lielu vārtu starpību zaudētās spēles – 0:5 pret RFS (Rīgas futbola skola) un 2:6 pret Tukums 2000. Savukārt prieks par gūto uzvaru mazajā Kurzemes derbijā pret 1625 Liepāja komandu. Satura ziņā izdevās nospēlēt daudz labas spēles pret top 4 komandām, bet pietrūka veiksmes un meistarības, lai izcīnītu punktus. Trūka gan psiholoģiskā, gan fiziskā stabilitāte, lai kvalitatīvi nospēlētu pret komandām, kuras ir spēkos līdzīgas mūsu komandai.

Sezonu iesākām pārsvarā ar vietējiem spēlētājiem. Komandai palīdzēja leģionārs no Ukrainas un divi spēlētāji no Kuldīgas. Bet sezonas gaitā daudzi spēlētāji guva smagas traumas, kā rezultātā nācās piesaistīt vēl spēlētājus, kuriem trūka spēļu prakses, lai pilnvērtīgi aizvietotu traumētos spēlētājus. No komandas vēlos izcelt spēlētāju Oskaru Deaku, kurš aizvadīja visas sezonas spēles – 6 pārbaudes spēles, 30 regulārās sezonas spēles un 1 kausa spēli – kopā laukumā pavadot 3330 minūtes.

Kā vērtējat turnīru kopumā (organizācija, tiesāšana, līmenis)? Vai attaisnojas spēlēšana bez Virslīgas dublieru klātbūtnes?
Gribam teikt vienu: “Tiesības spēlēt 1. līgā ir jāizcīna”. Par dublieriem nevaram spriest, jo tajā laikā mēs nespēlējam, bet, iespējams, nepieciešams likt klāt un sadalīt 1. līgu divās zonās, lai nebūtu daudz tālo izbraukumu spēļu, jo transporta izdevumus iespējams izmantot futbolam lietderīgākiem mērķiem.

Mūsu komanda lielākoties spēlēja ne tikai pret pretinieku, bet arī pret tiesnešiem. Tiesāšanas kvalitāte zem katras kritikas. Nekādu pretenziju pret tiesnešiem, kuri tiesā virslīgas spēles.

Vai jau šobrīd ir skaidrība par nākamo gadu (budžets, sastāvs, treneris utt.)?
Spēlēšana 1. līgā nākamajā sezonā ir 50:50. Pagaidām par budžetu skaidrības nav – pie tā tiek strādāts, līdz 2015. gada beigām būs skaidrība. Noteikti vēlamies saglabāt vietējos spēlētājus, kā arī piesaistīt jaunus leģionārus (atkarībā no budžeta apjoma). Noteikti būs izmaiņas treneru korpusā.

Ir grūti noslēgt sezonu un sagatavoties jaunajai, jo nav mākslīgā seguma laukums, kur trenēties. Ir divi dabīga laukumā stadioni Brocēnos un Saldū, kur treniņus var aizvadīt no maija līdz oktobrim, lai gan sezona sākas aprīļa sākumā un noslēdzas novembra sākumā. Kad izveidojām 2. līgas komandu, futbola federācijas funkcionāri solīja, ka būs mākslīgā seguma laukums. Izcīnījām vietu pirmajā līgā un atkal tikai solījumi. Pietiktu arī ar mazo laukumu, lai lielajai futbola komandai un jaunajiem futbola audzēkņiem būtu, kur trenēties pavasarī un rudenī.

Papildus jautājums "Saldum": sezonas gaitā, vismaz vadoties no protokoliem, bijāt nedisciplinēta komanda (6 sarkanās kartītes, ilgtermiņa diskvalifikācija trenerim) - ar ko tas saistīts?
Kā minējām sadaļā par tiesāšanas līmeni, cīnījāmies ne tikai ar pretinieku, bet arī ar tiesnešiem. Zemās tiesāšanas kvalitātes rezultātā mūsu komandas spēlētāji padevās pretinieku spēlētāju provokācijām. Protams, arī spēlētāji nav bez vainas.

Raimonds Rozentālbergs JFK SALDUS menedžeris.

1.līgas klubu atsauksmes pēc 2015.gada sezonas noslēgšanās

KlubsMateriāls
Caramba/Dinamo"Caramba/Dinamo": "Priecēja progress sezonas gaitā; Virslīgā trenēsimies vairāk"
Valmiera Glass
RFSPopkovs: "Virslīgā trūkst spēcīgu ārzemju treneru"
1625 Liepāja"1625 Liepāja": "Izdevās palikt par vienu no vadošajām komandām"
Auda"Auda": "1.līgas līmenis šogad bija krietni augstāks nekā pērn"
Rēzekne"Rēzekne": "Mūsu pilsētā futbols visos laikos ir raisījis skatītāju interesi"
Tukums 2000"Tukums 2000": neizpildīti mērķi; toties parādās talanti; turnīrā slikta tiesāšana
AFA OlaineAFA "Olaine": labi; ka paņēmām gulbeniešus; tiesnešu darbs ar "-" zīmi
Alberts"Alberts" (Zakreševskis): "Latvijā futbola sistēma nav pareiza"
Ogre"Ogre": "Neizdevās izpildīt minimālo mērķi; turnīrs audzis; neizpratne par DK lēmumiem"
Jēkabpils
Salaspils
Staiceles Bebri"Staiceles Bebri": "Uzstādījumu noturēties 1.līgā izpildījām ar uzviju"
Saldus/Brocēni"Saldus": "Spēlēšana 1.līgā nākamgad 50/50; traucē mākslīgā laukuma trūkums"
Smiltene"Smiltene": "Mums ir labākie līdzjutēji - nedrīkstam viņus zaudēt"
Preiļi"Preiļi": "Mērķi ir plašāki par sportiskajiem - nodrošinājām patīkamu futbola atmosfēru"

  +1 [+] [-]

, 2015-11-24 02:11, pirms 8 gadiem
negribu teikt neko sliktu par Saldu, bet ir redzams, ka komanda ir diezko vājāka par 10. un augstāk vietu ieguvušām.. sākot ar to, ka 1. līgu ir jāsadala 2 zonās - piedodiet, bet es negribu, lai Latvijas TOP 20 klubi tiktu noteikti kkādā reģionālā čempī un 2-4 spēļu finālturnīrā...
Tomēr man ir prieks par Saldu, jo pārstāv savu pilsētu (un Brocēnus) 1. līgā.. it īpaši zinot, ka šajā reģionā savulaik bij diezgan spēcīgs futbola klubs "Starts"

Un vēl, gribu zināt cik no šī JFK Saldus ir tieši Saldus un cik Brocēni? jo cik es zinu šīs 2 pilsētas nav nekāds Rīgas-Baložu mix