Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

F un G grupas: vai "Arsenal" un Kijevas "Dynamo" saglabās cerības?

Agris Suveizda

F un G grupas: vai "Arsenal" un Kijevas "Dynamo" saglabās cerības?
Arsēns Vengers un Žuzē Mourinju
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas piektās kārtas spēles tiks aizvadītas arī F un G grupās. Minhenē savā starpā tiksies F grupas līderes "Bayern" un "Olympiakos", bet G grupas līdere "Porto" uzņems Kijevas "Dynamo". Visu spēļu sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

F grupa

SpēleLaiks
Bayern – Olympiakos21:45
Arsenal – Dinamo Zagreb21:45

Minhenē gaidāma cīņa par pirmo vietu grupā. Bavāriešiem uzvara pār "Olympiakos" garantēs pirmo pozīciju, neizšķirts garantēs izkļūšanu no grupas, bet pat ar zaudējumu var pietikt, lai kārtu pirms grupu turnīra beigām nodrošinātu vismaz otro vietu – ja Zagrebas "Dinamo" neuzvarēs Londonā. Tikmēr "Olympiakos", lai iekļūtu astotdaļfinālā, vajag vismaz neizšķirtu vai arī horvātu uzvaru Londonā.

Žuzepa Gvardiolas trenētais "Bayern" savā laukumā šosezon aizvadījis deviņas spēles un visās izcīnījis uzvaras, turklāt ārkārtīgi rezultatīvas – pavisam iesisti 38 vārti (4,22 vidēji spēlē) un ielaisti tikai četri. Arī "Olympiakos" atrodas labā formā – pēdējās 11 spēlēs svinētas desmit uzvaras un vienreiz spēlēts neizšķirti (vārti 28:8). Abas komandas savos čempionātos atrodas pārliecinošā vadībā – "Bayern" par astoņiem punktiem apsteidz Dortmundi, bet "Olympiakos" par tikpat punktiem ir priekšā Atēnu "Panathinaikos". Nedēļas nogalē "Olympiakos" bija jātiekas tieši ar savu niknāko ienaidnieci, taču masu nekārtību dēļ spēle pat nesākās.

Kamēr "Bayern" un "Olympiakos" šovakar par savu vietu tabulā var justies itin droši, Londonas "Arsenal" un Zagrebas "Dinamo" šī būs pēdējā iespēja vēl saglabāt cerības uz izkļūšanu no grupas. Skaidrs, ka horvātu fani droši vien būtu priecīgi arī par trešo vietu un ceļazīmi uz Eiropas līgu, toties "Arsenal" ir tuvu fiasko. Tiesa, joprojām ar salīdzinoši labām iespējām: jāuzvar "Dinamo", jāsagaida "Olympiakos" zaudējums Minhenē un tad jāsper pēdējais, taču grūtākais solis – ar nepieciešamo starpību jāuzvar arī Pirejā.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayern430113:39
2.Olympiakos43016:69
3.Dinamo Zagreb41033:93
4.Arsenal41036:103

G grupa

SpēleLaiks
Porto – Dynamo Kyiv21:45
Maccabi Tel Aviv – Chelsea21:45

G grupā uz pirmajām divām pozīcijām turpina pretendēt trīs komandas, tomēr jau šovakar var tapt zināmas abas astotdaļfināla dalībnieces. Pašreiz sliktākajās pozīcijās atrodas Kijevas "Dynamo", kurai, visticamāk, vajadzēs uzvaras abās atlikušajās spēlēs un arī ar to teorētiski var nebūt gana. Uzdevuma grūtākā daļa būs šovakar – izbraukuma spēle pie grupas līderes "Porto", kas pēdējoreiz zaudējusi šā gada aprīlī Minhenē (1:6).

Šosezon, rēķinot visus turnīrus, "Porto" 15 mačos tikusi pie 11 uzvarām un četriem neizšķirtiem. Tiesa, Portugāles čempionātā komanda ieņem "vien" otro vietu – piecus punktus aiz Lisabonas "Sporting", kas aizvadījusi par spēli vairāk. Tikmēr "Dynamo" Ukrainas čempionātā dala pirmo vietu ar Doņeckas "Shakhtar". Abu klubu pirmā apļa spēle Kijevā noslēdzās ar neizšķirtu 2:2.

Tikmēr Žuzē Mourinju vadītā "Chelsea" viesosies pie grupas pastarītes Telavivas "Maccabi", kas pagaidām vēl nav tikusi ne pie viena punkta. Ja Kijevas "Dynamo" neuzvarēs Portu, "Chelsea" būs iespēja garantēt izkļūšanu no apakšgrupas, tomēr Mourinju padotajiem šosezon neklājas viegli. Pēdējās 11 spēlēs izcīnītas tikai trīs uzvaras un piedzīvoti seši zaudējumi, un "Chelsea" ar 14 punktiem 13 mačos Premjerlīgā ieņem tikai 15. vietu – 12 punktus aiz Čempionu līgas zonas. Telavivas "Maccabi" pēc 11 kārtām ir Izraēlas čempionāta līdere.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Porto43109:410
2.Chelsea42117:37
3.Dynamo Kyiv41215:45
4.Maccabi Tel Aviv40041:110

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja