Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Dubras BATE alkst revanša pret "Bayer", Barselona uzņems Romu

Agris Suveizda

Dubras BATE alkst revanša pret "Bayer", Barselona uzņems Romu
Kaspars Dubra pret Havjeru Ernandesu
Foto: Fcbate.by

UEFA Čempionu līgā strauji tuvojas grupu turnīra izšķirošie notikumi. Ļoti svarīga cīņa šovakar Latvijas izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētajai Barisavas BATE, kas savā laukumā uzņems Lēverkūzenes "Bayer". Spēles sākums plkst. 19:00 pēc Latvijas laika.

E grupa

SpēleLaiks
BATE - Bayer19:00
Barcelona - Roma21:45

BATE un "Bayer" savā starpā tikās grupu turnīra pirmajā kārtā, un toreiz Lēverkūzenes komanda savā laukumā bija krietni spēcīgāka – 4:1. Šobrīd abas vienības tabulā atrodas līdzās, tās šķir tikai viens punkts, un šāvakara spēle būs ļoti svarīga gan cīņā par izkļūšanu no grupas, gan arī par nepalikšanu pēdējā vietā. Mača nozīmi uzsvēra arī vācu kluba galvenais treneris Rogers Šmids: "Šī spēle ir vitāla. Nevaru teikt, ka šovakar būs grupas kulminācija, bet rezultāts ārkārtīgi ietekmēs situāciju tajā."

Lēverkūzenē spēlēja arī Latvijas izlases centra aizsargs Kaspars Dubra, kuram pēc nepilna mēneša apritēs 25 gadi. Dubra piedalījās grupu turnīra pirmajos divos mačos – arī mājās pret "Roma" (3:2) -, taču tad iedzīvojās savainojumā, izlaida mājas spēli pret "Barcelona" (0:2), bet Barselonā palika rezervē (0:3). Baltkrievijas čempionāts BATE noslēdzās jau 8. novembrī (Dubra šajā spēlē atgriezās pamatsastāvā), tomēr kaut nedaudz spēļu prakses robu aizlāpīja 20. novembra kausa spēle pret "Granit" (5:0, Dubra palika uz soliņa).

Kamēr BATE desmito reizi pēc kārtas kļuva par Baltkrievijas čempioni, "Bayer" ar 20 punktiem 13 mačos Bundeslīgā pagaidām ieņem vien sesto pozīciju. Aizvadītajā nedēļas nogalē "Bayer" ar 3:1 uzvarēja Frankfurtē, septīto spēli pēc kārtas guva vismaz vienus vārtus un pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. BATE galvenais treneris Aleksandrs Jermakovičs sacīja, ka Aleksandrs Hļebs būs gatavs doties laukumā, taču sastāvā nebūs viena no līderiem Igora Staseviča. Viesiem dažādu iemeslu dēļ nebūs Larsa Bendera, Štefana Kīslinga, Emera Topraka, Kirjakosa Papadopulosa un citu.

Kamēr tabulas lejasgalā intrigas vēl ir atliku likām, grupas līderei "Barcelona" šovakar pietiks ar punktu, lai garantētu pirmo vietu. Pat zaudējuma gadījumā Katalonijas klubs varēs nodrošināt izkļūšanu no grupas – ar nosacījumu, ka "Bayer" nebūs uzvarējusi agrajā spēlē. "Barcelona" ir lieliskā formā un iepriekšējā mačā izbraukumā ar 4:0 sabradāja niknāko sāncensi Madrides "Real", turklāt to izdarīja, Lionelam Mesi laukumā ejot vien uz maiņu. Šovakar zem jautājuma zīmes ir Havjera Maskerāno spēlēšana, savukārt viesiem nebūs Frančesko Toti un enerģisko flangu Mohameda Salaha un Žervinjo. Zem jautājuma zīmes ir Daniele De Rosi.

VKlubsSUNZVārtiP
1.Barcelona43108:210
2.Roma412110:105
3.Bayer411211:104
4.BATE41034:113

H grupa

SpēleLaiks
Zenit - Valencia19:00
Lyon - Gent21:45

Viena izteikta līdere ir arī H grupā - Sanktpēterburgas "Zenit" ir vienīgā komanda visā grupu turnīrā, kas joprojām nav zaudējusi ne punkta. Lai arī Krievijas čempione jau ir izkļuvusi no grupas un, visticamāk, iegūs pirmo vietu, uz Andrē Vilaša-Boaša padoto maksimālu koncentrēšanos spēlei ļoti cer "Gent" un Lionas "Olympique", kuras vēl var apsteigt otrajā vietā esošo "Valencia".

Īpaši uz to cer Francijas vicečempione Lionas "Olympique", kura, par spīti pamatīgam fiasko pirmajos četros mačos, vēl turas pie pēdējā salmiņa. Lai izrautu otro vietu grupā, francūžiem jāuzvar abās atlikušajās spēlēs un jācer, ka "Valencia" Sanktpēterburgā nedabūs vairāk par punktu. Lionieši gan pēdējā Francijas čempionāta spēlē piedzīvoja sakāvi Nicā (0:3), un viņiem gaidāmas pamatīgas sastāva problēmas.

Jau pēdējās nedēļās pierasts, ka Lionas rīcībā ir tikai viens centra aizsargs – šobrīd tas ir Mapū Jangambivā, kurš par sniegumu Nicā no "L'Equipe" saņēma vienu balli -, bet nu diskvalificēts ir arī balsta pussargs, ierastais roba aizlāpītājs Maksims Gonalons. Savukārt "Gent" pēdējā spēlē ar 5:0 sagrāva Eduarda Višņakova "Westerlo" un ar 33 punktiem 16 spēlēs ir Beļģijas čempionāta līdere.

VKomandaSUNZVārtiP
1.Zenit440010:412
2.Valencia42025:56
3.Gent41124:54
4.Lyon40132:71

Izmantotie resursi:
BATE keen to make amends for loss in Leverkusen...
Новости клуба » Инфоцентр » Официальный сайт » ...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-11-24 12:54, pirms 8 gadiem
Saldais Imperions rakstīja: Ko viņi var alkt? Drīzāk var cerēt, ka Bayer apžēlosies un nesasitīs vairāk par 3 bankām
Nu nu, Bate mājās spēlē gana labi. Turklāt , ir iespēja tikt uz nākamo kārtu.

     [+] [-]

, 2015-11-24 13:33, pirms 8 gadiem
Pirmsspēles treniņā Kaspars piedalījās.Vai tiks pamatsastāvā,to uzzināsim tikai vakarā.

  +1 [+] [-]

, 2015-11-24 13:53, pirms 8 gadiem
Šovakar zem jautājuma zīmes ir Havjera Maskerāno spēlēšana, savukārt viesiem nebūs Frančesko Toti un enerģisko flangu Mohameda Salaha un Žervinjo. Zem jautājuma zīmes ir Daniele De Rosi.

Nav nekādas jautājuma zīmes - Maskerano pat nav ticis pieteikumā. Aizsardzībā viņa vietā vai nu Matjē vai Vermālens (cerams, ka beļģis).
Un lai baltkrieviem veicas - līdz šim savās mājās vairāk par 2 vārtiem nav ielaiduši, un ja šodien izdodas uzvarēt - iespējas tikt tālāk EL - nav nereālas. (protams var cerēt, ka tiks otrajā vietā, bet nu maz ticams...)
Jebkurā gadījumā - baltkrievi ir jau patīkami pārsteiguši ..

     [+] [-]

, 2015-11-24 22:05, pirms 8 gadiem
raujam Romu lupataas,Messi is back!!!!

     [+] [-]

, 2015-11-24 22:09, pirms 8 gadiem
Barcas otrie vārti - konfekte ! ! !

     [+] [-]

, 2015-11-24 22:32, pirms 8 gadiem
Genics spridzina-Suaresu nosauca par El Suslik Loko