Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Cigaņikam vārti UEFA Jaunatnes līgā, "Bayer" nekļūst par līderi

Agris Suveizda

Cigaņikam vārti UEFA Jaunatnes līgā, "Bayer" nekļūst par līderi
Andrejs Cigaņiks
Foto: DFB.de

Otros vārtus karjerā UEFA Jaunatnes līgā guvis 18 gadus vecais Latvijas U21 izlases futbolists Andrejs Cigaņiks, kurš realizēja pendeli Lēverkūzenes "Bayer" neizšķirtā pret Barisavas BATE (1:1).

BATE līdzšinējās četrās spēlēs nebija guvusi nevienus vārtus, taču 45. minūtē atklāja rezultātu (1:0). 57. minūtē Andrejs Cigaņiks no 11 metru atzīmes panāca izlīdzinājumu (1:1), 61. minūtē BATE palika mazākumā, tomēr Lēverkūzenei neizdevās izraut uzvaru. Mača izskaņā Cigaņikam bija iespēja kļūt par varoni, bet glāba vārtsargs.Trīs punkti būtu ļāvuši kļūt par grupas līderi, jo "Barcelona" savā laukumā pamanījās izsēt trīs vārtu pārsvaru pret "Roma" (3:3).

Cigaņiks visās piecās grupu turnīra spēlēs aizvadījis pilnas 90 minūtes un kopš pievienošanās "Bayer" akadēmijai Jaunatnes čempionu līgā piedalījies 15 spēlēs un guvis divus vārtus. Iepriekšējos vārtus Cigaņiks iesita pirms gandrīz tieši diviem gadiem, kad 27. novembrī palīdzēja ar 3:1 pārspēt Mančestras "United". Grupu turnīra izšķirošo maču "Bayer" aizvadīs 9. decembrī, kad uzņems "Barcelona".

Eiropas Jaunatnes līgā cīņa notiek divos atsevišķos zaros. Čempionu līgas zarā spēlē tie paši klubi, kuri piedalās arī pieaugušo turnīrā, turklāt grupu sadalījums un spēļu kalendārs ir tieši tāds pats. Katras grupas uzvarētāja garantē iekļūšanu astotdaļfinālā, savukārt katras grupas otrās vietas ieguvēja iekļūst izslēgšanas spēļu kārtā.

Tajā šīm astoņām komandām pievienosies vēl astoņas vienības, kas izkļūs caur Čempionu zaru. Šā zara pirmajā kārtā dalību sāka 32 spēcīgāko asociāciju jaunatnes čempiones – ja kāda čempione jau bija iekļauta Čempionu līgas zarā, tad tās vietu ieņēma nākamās spēcīgākās asociācijas labākā jaunatnes komanda.

32 komandas pirmajā kārtā tika sadalītas 16 pāros un uzvarētāju noteica divu spēļu summā. Attiecīgi pēc līdzīga principa tiek noteiktas arī otrā posma astoņas uzvarētājas (šonedēļ kļūs zināmas septiņas no tām). Atgādinām, ka pavisam tuvu, lai piedalītos Čempionu zarā, bija arī Latvijas U18 čempione "Daugavpils" – Latvija rangā palika kā pirmā aiz strīpas.

E grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona52309:49
2.Bayer52216:88
3.Roma51319:66
4.BATE50231:72

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-11-24 18:04, pirms 8 gadiem
Patīkami, ka jaunietis dabū spēļu praksi tādā līmenī un vēl ir rezultatīvs. Par lielo izlasi, protams, vēl nav vērts diskutēt, bet U-21 šobrīd ir lauciņš, kurā viņam sevi jāpierāda cīņā ar Virslīgas dūžiem Ikaunieku un Gutkovski, kā arī Itālijas melno zirdziņu Vorobjovu. Varbūt žurnālisti varētu uzprasīt Cigaņikam vai painteresēties paši par vēl vienu ar latviešu saknēm spēlējošu futbolistu Leverkūzenes Bayer sistēmā, proti, 2000. gadā dzimušo Cebrail Makreckis, kurš spēlē U-17 komandā.