Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL vadība atzīst, ka nākamo sezonu varētu nākties saīsināt

Rolands Eliņš

NHL vadība atzīst, ka nākamo sezonu varētu nākties saīsināt
Bils Deilijs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vadība – komisārs Gerijs Betmens un viceprezidents Bils Deilijs – konferences zvanā informēja klubu ģenerālmenedžerus par līgas plāniem un darbiem. Tika norādīts, ka plāns joprojām ir sākt sezonu janvārī un aizvadīt pilnu 82 spēļu kalendāru, taču Deilijs atzina, ka šobrīd ir tik daudz nezināmo apstākļu, ka tiek pieļauta iespēja gan sākt spēlēt vēlāk, gan saīsināt sezonu.

"Mērķis joprojām ir sākt sezonu pirmajā janvārī un aizvadīt pilnu sezonu," NHL klubu vadītājus informēja Bils Deilijs. "Taču, sakot to, labi apzināmies reālo situāciju un to, ka mūsu plānus ietekmē daudzi pašlaik vēl nezināmi apstākļi. Mums jārēķinās, ka plāni var mainīties, mēs varētu nespēlēt pilnu sezonu, mēs varētu izvairīties no spēlēšanas vasarā un mēs varētu nesākt sezonu pirmajā janvārī. Joprojām ir daudz neskaidrību."

Betmens un Deilijs NHL klubu vadītājiem uzsvēra, ka nepieciešams laiks, lai izvērtētu ar sezonas rīkošanu saistītos riskus. "Mēs vienojāmies, ka konkrēti šobrīd pieņemt lēmumus vēl nav nepieciešams," sacīja Deilijs. "Mums ir jānogaida, jāievāc informācija un jāpieņem lēmumi tad, kad tas nepieciešams. "

NHL pagaidām arī var tikai novērot, kā attīstās cīņa ar Covid-19 pandēmiju Kanādā un ASV, jo līgai jāņem vērā abu valstu plāni un noteiktie ierobežojumi. Iepriekšējā sezona tika pabeigta divos burbuļos Kanādā.

NHL vadība arī piekrita izskatīt ierosinājumus par drafta loterijas pārmaiņām un aicināja klubu vadītājus nākt ar saviem priekšlikumiem. Tāpat tika apspriesta iespēja sniegt iespējas aizvadīt garākas treniņnometnes tām septiņām komandām, kas nepiedalījās spēlēs šovasar, ieskaitot Rūdolfa Balcera "Senators" un Zemgus Girgensona "Sabres".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-season...