Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

30 gadu vecumā karjeru beidz Francijas bijušais NBA spēlētājs Serafins

Rolands Eliņš

30 gadu vecumā karjeru beidz Francijas bijušais NBA spēlētājs Serafins
Kevins Serafins 2016. gadā ar "Knicks" treneris Kurtu Rembisu. Foto: AP/Scanpix

Intervijā Francijas raidījumam "First Team" par savas basketbolista karjeras beigām paziņoja Kevins Serafins, kurš NBA aizvadīja astoņas sezonas. Viņa pēdējā komanda bija Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona".

Kevins Serafins izlaida jau iepriekšējo sezonu, cenšoties atgūties no ceļgala traumām, kas viņu vajājušas visas spēlētāja karjeras laikā. Pagājušā gada decembrī Serafins gan apliecināja, ka vēl cer turpināt basketbolista karjeru, taču tagad intervijā Francijas raidījumam pavēstījis, ka šāds variants vairs netiek izskatīts un viņš savu spēlētāja karjeru ir noslēdzis.

30 gadus vecais Serafins pirms desmit gadiem tika draftēts NBA pirmajā kārtā ar 17. numuru, nonākot Čikāgas "Bulls" sistēmā, taču jau pēc pāris nedēļām tika aizmainīts uz "Wizards". Vašingtonas komandā Serafins debitēja NBA un aizvadīja piecas sezonas.

Francijas uzbrucējs pēc tam pievienojās Ņujorkas "Knicks", pārstāvot šo komandu Kristapa Porziņģa debijas sezonā, abiem turklāt spēlējot nosacīti vienā pozīcijā un konkurējot par spēles laiku. Serafins pārsvarā gan bija rezervista pozīcijā un nākamajā sezonā jau bija "Pacers" komandā, no kuras tika atlaists 2017. gada vasarā un NBA vairs neatgriezās.

Savā NBA karjerā Serafins aizvadīja 423 spēles, 34 no tām devās sākumsastāvā. Vidēji mačā viņš guva 5.9 punktus un savāca 3.5 atlēkušās bumbas. Viņa individuāli labākā sezona bija bija 2013. gadā Vašingtonas rindās, kad viņš vidēji spēlē guva 9.1 punktu.

Pēc atgriešanās Eiropā Serafins pievienojās "Barcelona" komandai. Francijas izlasē viņš kļuvis par Eiropas U20 čempionu un 2011. gada Eiropas vicečempionu, kā arī spēlējis Francijas sastāvā olimpiskajās spēlēs Londonā.

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=2UA...