Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

WBC noņem jostu no Brieža cīņas un nozīmē titulcīņu Glovackim un Makabu

Rolands Eliņš

WBC noņem jostu no Brieža cīņas un nozīmē titulcīņu Glovackim un Makabu
Krištofs Glovackis un Mairis Briedis. Foto: Vladislavs Proškins/F64

Lai gan iepriekš Pasaules boksa padomes (WBC) prezidents bija solījis, ka pirmā smagā svara kategorijas pasaules čempiona tituls tiks izcīnīts Maira Brieža un Juniera Dortikosa Supersērijas finālā, WBC kongresā šonakt apstiprināts, ka par titulu cīnīsies Ilunga Makabu un Brieža iepriekšējais pretinieks Kšištofs Glovackis.

WBC tituls iepriekš piederēja Mairim Briedim, bet vēlāk nonāca Oleksandra Usika īpašumā. Usiks no titula atteicās šī gada maijā, un bija paredzēts, ka pasaules čempiona josta tiks likta galdā 15. jūnijā Rīgā Brieža un Glovacka cīņā. WBC, WBO un Supersērija tomēr neprata vienoties par to, kādā veidā tas notiks, un WBC tituls Rīgā netika izcīnīts, paliekot vakants. WBC prezidents Maurisio Suleimans pēc tam ASV boksa medijiem apliecināja, ka šis tituls tiks iekļauts Supersērijas finālā, attiecīgi Briedim būs iespēja to izcīnīt vēlreiz, taču tas bija mutisks solījums, un, kā tas lieku reizi pierādījies, profesionālajā boksā „mutisks solījums” nemaz tik daudz nenozīmē.

WBC tituls gandrīz pusgadu pēc tam, kad Usiks no tā atteicās, joprojām ir vakants, un Supersērija vēl joprojām nav nozīmējusi laiku un vietu Brieža nākamajai cīņai. Šobrīd kļuvis praktiski skaidrs, ka iepriekš apsvērtā iespēja par fināla rīkošanu 14. decembrī vairs nav reāla (palikuši mazāk nekā divi mēneši), un WBC pacietība ir iztecējusi.

Šajās dienās notiekošajā WBC kongresā tika nolemts un oficiāli apstiprināts, ka par pasaules čempiona titulu šajā svara kategorijā cīnīsies WBC sudraba čempions Ilunga Makabu (26-2), 31 gadu vecais Kongo bokseris, kurš tādējādi beidzot sagaidījis savu iespēju piedalīties titulcīņā. Makabu jau ilgāku laiku „grozās” WBC ranga augšpusē un iepriekš cīnījās par titulu ar Toniju Beljū, toreiz pirms trim gadiem ciešot zaudējumu. Viņš titulcīņai nozīmēts kā WBC ranga pirmās vietas īpašnieks un cīnīsies pret ranga otrās vietas īpašnieku, kurš ir... Latvijā nesen iepazītais polis Kšištofs Glovackis.

Glovackis uz tik augstu vietu rangā "tika pacelts" pirms Supersērijas pusfināla, kad WBC bija nepieciešams pamatot viņa dalību titulcīņā, no kuras beigās WBC josta tika izņemta. Jāpiezīmē, ka trešajā vietā WBC rangā ir cits polis Kšištofs Vlodarčiks. Briedis kā dimanta čempions ir ārpus šī ranga.

Briedis joprojām saglabā WBC dimanta čempiona titulu, kas nozīmē, ka viņš neatkarīgi no Supersērijas fināla iznākuma varēs pieteikt savas pretenzijas uz WBC pasaules čempiona titulu. Briedis šobrīd ir WBO čempions un Supersērijas finālā pret Dortikosu cīnīsies arī par IBF jostu.

Supersērijas fināla datums joprojām nav nozīmēts, jo Supersērijas vadība gaida akceptu no WBO, kuras Apelāciju komisija turpina izskatīt Glovacka protestu par Rīgā notikušo pusfinālu. Briedis tajā uzvarēja, taču poļu boksera puse iebilda par acīmredzamajām ringa tiesneša kļūdām, pieprasot cīņas iznākuma atcelšanu. Sākotnējais protests tika daļēji apmierināts – WBO cīņas iznākumu neatcēla, bet nozīmēja Glovacki kā titula obligāto pretendentu, kuram būs tiesības 120 dienu laikā pēc Supersērijas fināla izaicināt uzvarētāju – Briedi vai Dortikosu – uz titulcīņu. Taču Glovacka promouters ar to neapmierinājās un iesniedza apelāciju, kas joprojām tiek izskatīta.

Līdz ar WBC lēmumu var spekulēt, ka vēl vairāk pieaugusi iespēja par Brieža un Glovacka revanša cīņu, ko ļoti vēlas poļu bokseris un par ko principiālus iebildumus vismaz vasarā neizteica arī Briedis. Abiem jau pastāvēja iespēja satikties pa WBO jostas "ceļu", tagad gluži reāla arī ir satikšanās WBC jostas "ceļā". Ņemot vērā 15. jūnija cīņas skandalozo raksturu (papildus tiesneša kļūdām Briedis vēlāk pārmeta polim sitienu pa pakausi, bet Glovackis bija sašutis par Brieža sitienu ar elkoni), "Briedis-Glovackis, otrā sērija" varētu pretendēt uz lielu ažiotāžu.

WBC kongresā tika apstiprinātas arī citas titulcīņas. Smagsvaros oficiāli tika nozīmēta Deonteja Vaildera un Taisona Fjūrija revanša cīņa, kurai jānotiek 2020. gadā, tiesa, Vailderam vispirms novembrī jāaizstāv savs tituls pret Luisu Ortisu. Savukārt vieglajā svara kategorijā Vasīlijs Lomačenko ieguvis „Franchise” čempiona godu, kas ļauj viņam visās savās turpmākajās cīņās pārstāvēt WBC, kamēr par šīs svara kategorijas „parasto” pasaules čempionu kļuvis līdzšinējais otrais numurs Devins Heinijs.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/wilder-...

 +12 [+] [-]

, 2019-10-24 10:22, pirms 4 gadiem
Kaut notiktu revans un Briedis vinu kartigi nogulditu.
Cerams celi viniem krustosies.

  -2 [+] [-]

, 2019-10-24 10:31, pirms 4 gadiem
Money talks. Otrai cīņai daudz lielāka ažiotāža, vienīgais iemesls šim lēmumam.
Viegla nauda būs toto Glovackis vs Makabu, jo viss jau ir iepriekš iestudēts

  +9 [+] [-]

, 2019-10-24 10:56, pirms 4 gadiem
Smieklīga liekas tā mētāšanās un neskaidrība ar jostām, gan boksā, gan UFC. Jau sen galvenais nav pašas cīņas, bet gan peļņa no tām.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-24 11:05, pirms 4 gadiem
Profesionālā boksa sistēma ir degradējusies un nav pat no sportiskā viedokļa uztverama nopietni! Vienā svara kategorijā vairākas čempionu jostas, tas ir nožēlojami un smieklīgi! Kādreiz katrā svara kategorijā bija viens čempions un tos vēl šodien atceras pēc desmitiem gadu.
Un vēl tikai retais, kurš nav izgājis kārtīgu amatieru skolu, kļuvis par olimpisko čempionu, vai vismaz medaļnieku vēlāk kļust par izcilu profesionālu bokseri!

  +4 [+] [-]

, 2019-10-24 11:08, pirms 4 gadiem
Gūža rakstīja: Smieklīga liekas tā mētāšanās un neskaidrība ar jostām, gan boksā, gan UFC. Jau sen galvenais nav pašas cīņas, bet gan peļņa no tām.
Smieklīgi un nožēlojami! Kāds vēl par šo cirku maksā!

  +2 [+] [-]

, 2019-10-24 11:09, pirms 4 gadiem
nesaprotu pārmetumus WBC, viņiem vajag jostas saimnieku, cīņas, ienākumus.
bet Supersērija turpina grimt un graut savu reputāciju.. kopā ar saviem saimniekiem cieš Briedis

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 11:09, pirms 4 gadiem
Supersērija ir normāli izblamējusies.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-24 11:10, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: nesaprotu pārmetumus WBC, viņiem vajag jostas saimnieku, cīņas, ienākumus.
bet Supersērija turpina grimt un graut savu reputāciju.. kopā ar saviem saimniekiem cieš Briedis
Ko tur cieš, izskatās ka jāgaida klope ar Glovacki

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 11:22, pirms 4 gadiem
Es ļoti vēlētos, ka Briedis revanšā Glovacki ātri nokautētu, lai vairs nekādas diskusijas nav!

  +3 [+] [-]

, 2019-10-24 11:23, pirms 4 gadiem
Glavackis izraudāja šiem uz pleca! Cerams viņš zaudēs Makebu

  -1 [+] [-]

, 2019-10-24 11:28, pirms 4 gadiem
Tak ar to arī vajadzēja sākt, ka pašlaik (no 20. līdz 26.oktobrim) Kankūnā notiek WBC kongress, kurā tika nozīmēti tuvākie čempiona titulu aizstāvēšanas datumi, nevis "noņemta josta no Maira Brieža cīņas un tika apstiprinātas arī citas titulcīņas"

Ārā jau tūlīt 2020. gads, bet lohs Eliņš joprojām ņaud par to, kā Mairis esot zaudējis titulu Usikam

p.s. Tieši tas, vai josta Tev ir vai nav, nosaka tavu honorāru. Šo un nākamo.

Bet panikas nav, Mairis ar Glovacki vai Makabu var satikties vēlāk, kad tie būs noskaidrojuši stiprāko un atkal uztaisīt normālu peļņu

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 11:49, pirms 4 gadiem
Stulbi. Kārtējā dezorganizācija boksā ar šīm x-desmit organizācijām.

Es skatos objektīvi Briedis šobrīd ir stiprākais Cruiseweight bokseris. Viņš vienīgais ar Usiku cīnījās kā ar līdzīgu un pārējie bokseri īsti nav pietuvojušies tam, lai Briedi īpaši apdraudētu.

Aģentiem te kārtīgi jāpastrādā, lai Briedis nav kārtējais stāsts - "vienmēr elitē - nekad ar kroni", kad ir sportists spēka plaukumā, bet tam nevar saorganizēt kārtīgu pretinieku, par spīti tam, ka pretinieku faktiski netrūkst.

  -3 [+] [-]

, 2019-10-24 12:10, pirms 4 gadiem
Ja tas te cirks turpināsies, Briedim jāsāk apsvērt ideja pēc Supersērijas doties uz supersmagvariem.

  +4 [+] [-]

, 2019-10-24 12:13, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Ko tur cieš, izskatās ka jāgaida klope ar Glovacki
Cieš tikai Namejs, kurš cer uz Glovacka revanšu.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 12:26, pirms 4 gadiem
Tizls virsraksts, es jau sabijos, ka Briedim atņēma dalību finālā!

     [+] [-]

, 2019-10-24 12:39, pirms 4 gadiem
Sporta veids kur titulu sadalījums , un to vērtība man nav saprotama !!!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 13:38, pirms 4 gadiem
kristaps26 rakstīja: Sporta veids kur titulu sadalījums , un to vērtība man nav saprotama !!!
Kas tur ko nesaprast??
Tituliem NAV NEKĀDAS vērtības, viss pakārtots naudai.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 18:27, pirms 4 gadiem
Te kādam vajag ar elkoni

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 18:59, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: nesaprotu pārmetumus WBC, viņiem vajag jostas saimnieku, cīņas, ienākumus.
bet Supersērija turpina grimt un graut savu reputāciju.. kopā ar saviem saimniekiem cieš Briedis
Bez Supersērijas un Zauerlanda, Briedis šobrīd strādātu policijā, un piestrādātu par bokseri, nevis kā tagad - pilna laika bokseris..
Lai arī kāds cirks arī nebūtu supersērija, Briedis ir tikai ieguvējs.

     [+] [-]

, 2019-10-24 19:12, pirms 4 gadiem
Juhū!
Jo ZEME ir apaļa!?
Kuru varētu interesēt teorijā 2miljoni LV fanu, ja var dabūt vismaz 10x vairāk poļus!?

  -1 [+] [-]

, 2019-10-24 19:35, pirms 4 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Cieš tikai Namejs, kurš cer uz Glovacka revanšu.
Tas saucamais Namejs ir neviens cits kā šī raksta cienījamais autors Eliņš.

Ticat vai neticat, man tūlīt -1 parādīsies

  -1 [+] [-]

, 2019-10-24 21:44, pirms 4 gadiem
Murgains sports. Neko tur nevar izcīnīt ringā