Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis debitē Dalasā ar 23 punktiem un lielisku danku uzvarā pār Bertānu

Rolands Eliņš

Porziņģis debitē Dalasā ar 23 punktiem un lielisku danku uzvarā pār Bertānu
Kristaps Porziņģis. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Debijas savās jaunajās NBA komandās šonakt piedzīvoja Latvijas basketbolisti Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns. Porziņģis, aizvadot pirmo oficiālo NBA spēli pēc vairāk nekā pusotra gada ilga pārtraukuma, Dalasas „Mavericks” sastāvā guva 23 punktus, palīdzot pieveikt „Wizards” ar 108:100. Bertāns Vašingtonas sastāvā tika pie septiņiem punktiem.

Kristaps Porziņģis savā pirmajā mačā „Mavericks” sastāvā laukumā pavadīja 29 minūtes, kurās guva 23 punktus (1p. 6/7, 2p. 4/9, 3p. 3/7) un savāca četras atlēkušās bumbas. Viņam arī divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba un viens bloķēts metiens, taču arī četras kļūdas un divas piezīmes. Porziņģa +/- rādītājs bija plus trīs, un viņa spēlē jāatzīmē arī iespaidīgs „alley-oop” danks priekšpēdējā minūtē, pieliekot punktu „Wizards” atspēlēšanās centieniem.

Tikmēr Dāvis Bertāns savā „Wizards” debijā nospēlēja 29 minūtes, tiekot pie septiņiem punktiem (1p. 1/1, 2p. 0/2, 3p. 2/6) un četrām atlēkušajām bumbām, kā arī vienas pārtvertas bumbas. Dāvim viena kļūda un piecas piezīmes, taču +/- rādītājs viņam bija -17, kas bija sliktākais komandā. Jāpiemin, ka Bertāns otrajā puslaikā caurgājienā pēc kontakta realizēja metienu, taču diskutabls sods tika nosvilpts viņam un grozs netika ieskaitīts.

Porziņģis devās „Mavericks” sākumsastāvā, oficiāli atgriežoties laukumā pēc visas iepriekšējās NBA sezonas izlaišanas. Viņam pirmie četri metieni bija neprecīzi, un sanāca tā, ka Bertāns, pirmajā ceturtdaļā nākot uz maiņu, savā jaunajā komandā, uz kuru šovasar tika aizmainīts no „Spurs”, pirmos punktus guva ātrāk nekā Porziņģis.

Turpinājumā Porziņģim gan ar metieniem klājās daudz labāk, un viņš līdz pirmās ceturtdaļas beigām paspēja savākt deviņus punktus, turklāt gūstot visus pēc kārtas, ieskaitot trāpītus soda metienus pēc tam, kad pret viņu ātrajā uzbrukumā noteikumus pārkāpa Bertāns, cenšoties to gan izdarīt maksimāli saudzīgi. Viņam gan arī tika fiksēti divi nostaigāti pēc kārtas.Taču otrajā ceturtdaļā ar Porziņģi un Luku Dončiču priekšgalā „Mavericks” sāka atrauties un pirmo puslaiku pabeidza ar vadību 62:48.

Trešajā ceturtdaļā „Mavericks” turējās drošā vadībā, Porziņģim un Dončičam regulāri papildinot savu punktu klāstu. Dončičs jau līdz trešās ceturtdaļas beigām pārsniedza 30 gūto punktu robežu, Dalasai iegūstot 23 punktu pārsvaru, un nekas neliecināja par iespējamu intrigu pēdējā ceturtdaļā.

Taču „Wizards” nebija noskaņota padoties, savu otro tālmetienu spēlē trāpīja Bertāns, un mača pēdējās minūtēs Dalasas rindās jau bija novērojams satraukums par mača iznākumu. Vašingtonas sastāvā nervi gan neizturēja komandas līderim Bredlijam Bīlam, kurš pēc abpusējas tehniskās piezīmes saņemšanas atmeta ar roku tiesneša virzienā, uzreiz saņemot par to otru tehnisko piezīmi un tiekot izmests no spēles.

Mača izskaņā soda metienus par tehnisko piezīmi izpildīja gan Porziņģis, gan Dončičs, taču abi kļūdījās, un „Wizards” bija pievilkusi līdz 97:104. Priekšpēdējā minūtē Dončičs izvēlējās ļoti apšaubāmu uzbrukuma risinājumu, metot tālmetienu no deviņiem metriem, taču atlēkusī bumba palika Dalasai, Dorians Finnijs-Smits pameta bumbu Porziņģim gaisā, un latviešu uzbrucējs to uzreiz no gaisa trieca grozā no augšas. „Wizards” cerības līdz ar to bija dzēstas, un „Mavericks” uzvarēja ar 108:100.

Dončičs maču pabeidza ar 34 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām, taču divreiz vairāk kļūdām (6) nekā rezultatīvām piespēlēm (3). Neskaitot Dončiču un Porziņģi, neviens cits spēlētājs Dalasas sastāvā vairāk kā desmit punktus neguva, bet sākumsastāva uzbrucējs Maksi Klebers vispār palika bez punktiem. Vašintonai Bīls guva 19 punktus un izdalīja deviņas piespēles, bet japāņu debitants Rui Hačimura pieteica sevi NBA ar 14 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Dalasai nākamā spēle paredzēta pēc divām dienām viesos pret „Pelicans”, bet Bertāna komanda savu izbraukumu turpinās pēc divām dienām pret „Thunder”.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

1 2 3 4 5 165 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2019-10-24 06:13, pirms 4 gadiem
KP UN Dončičs parādīja ka abi ir līderi. Lieliska spēle viņiem, bet komandai pēdējā ceturtdaļa ir katastrofāla. Kārlails būs nikns.
KP danks bija tieši laikā, likās tūlīt Wizards jau būs klāt rezultātā.

 +18 [+] [-]

, 2019-10-24 06:17, pirms 4 gadiem
Tās Dončiča emocijas pēc KP danka.

 +13 [+] [-]

, 2019-10-24 06:23, pirms 4 gadiem
Apsveicu KP un Dallas Mavericks ar pirmo uzvaru, lai veselība un izturība visas sezonas garumā. 2015. gadā KP debitēja ar 16 punktiem, bet tagad "otrajā debijā" 23.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-24 06:27, pirms 4 gadiem
njā, 4.cet bija briesmīgs "pavasara" basketbols no abām komandām. Bertānu izmantot vispār pagaidām neprot. Cerams janvāri viņš nonāks kādā ļoti labā playoff komandā

     [+] [-]

, 2019-10-24 06:29, pirms 4 gadiem
Trakākais bija Nets zaudējums: 115:115 2 sekundes līdz beigām - Bruklinai 2 soda metieni - un abi garām, tad zaude pagarinajumā

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 06:30, pirms 4 gadiem
Hah nevar saprats šie tiesneši vai līga vsp beidzot sākusi skatīties uz nostaigātiem gajieniem. Grūti atcerēties, kad viena spēlē tik daudz nostaigātu nošvilpti 😁😁😁 spële laba, bet šī točna nav Bertæna komanda.

  +8 [+] [-]

, 2019-10-24 06:34, pirms 4 gadiem
Vai KP turpinās pārskaitīt naudiņu tai Ņujorkas jauniešu komandai par katru bloķēto metienu?
Ar sekmīgu atgriešanos!

  +5 [+] [-]

, 2019-10-24 06:36, pirms 4 gadiem
KP is back! Lukas emocijas pēc danka ar patika.

  -3 [+] [-]

, 2019-10-24 06:46, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: KP UN Dončičs parādīja ka abi ir līderi. Lieliska spēle viņiem, bet komandai pēdējā ceturtdaļa ir katastrofāla. Kārlails būs nikns.
KP danks bija tieši laikā, likās tūlīt Wizards jau būs klāt rezultātā.
nepiekritishu gan par 2 lideriem doncicsh paradija ka ir komandas lideri ne velti vinjam skatitaji sauca mvp rodas jautajums cik ilgi kp vinja ego ljaus notureties doncica ena bet savadak spele bija ljoti interesanta jasak pierast atkal pie neguletam naktim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2019-10-24 07:02, pirms 4 gadiem
Manhunt rakstīja: 4 atlēkušās - nožēlojami, laikam tomēr nekas nav mainījies šajā kontekstā.
Kā var mainīties,ja viņš spēlē bezkontakta režīmā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2019-10-24 07:31, pirms 4 gadiem
Labs sākums...😎👍

 +22 [+] [-]

, 2019-10-24 07:51, pirms 4 gadiem
ko jūs te ņematies, atļaujat KP iespēlēties, tā ir pirmā spēle...23 pts.. viss ok! saprastu, ja būtu 5pts.
džeks 1.5gadu nav spēlējis...Jūs jau pirmajā spēlē gribat 30+15..

KP ir savs stils kā viņš spēlē, un zina ko var un ko nevar šobrīd....drīzāk priecājamies,ka mums ir tik labs džeks NBA!

  +6 [+] [-]

, 2019-10-24 07:53, pirms 4 gadiem
Manhunt rakstīja: 4 atlēkušās - nožēlojami, laikam tomēr nekas nav mainījies šajā kontekstā.
Kas tas tev par kontekstu?

  -4 [+] [-]

, 2019-10-24 08:11, pirms 4 gadiem
Porzingis parādija Bertānam kur vēži ziemo !!!

Viennozīmīgi- KP ir pasaules labākais spēlētājs, ko šodien uzskatāmi pierādija.
Pie tam šī tikai pirmā spēle. Ieskriesies, nebūs apturams!
Slēpts komentārs: Real Rebel

  +2 [+] [-]

, 2019-10-24 08:14, pirms 4 gadiem
zaxx rakstīja: KP UN Dončičs parādīja ka abi ir līderi. Lieliska spēle viņiem, bet komandai pēdējā ceturtdaļa ir katastrofāla. Kārlails būs nikns.
KP danks bija tieši laikā, likās tūlīt Wizards jau būs klāt rezultātā.
Gan laukumā, gan no vadības uzskata, primārais vilcējs ir Dončičs. Viss būs labi, ja KP neuzdos nervi un viņš nevēlēsies būt pirmais puika ciemā, jo yad sekos. viņa treids

  +5 [+] [-]

, 2019-10-24 08:17, pirms 4 gadiem
Tumanovs rakstīja: Porzingis parādija Bertānam kur vēži ziemo !!!

Viennozīmīgi- KP ir pasaules labākais spēlētājs, ko šodien uzskatāmi pierādija.
Pie tam šī tikai pirmā spēle. Ieskriesies, nebūs apturams!
Ej izgulies, kādu huiņu Tu raksti?

  +2 [+] [-]

, 2019-10-24 08:18, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: nepiekritishu gan par 2 lideriem doncicsh paradija ka ir komandas lideri ne velti vinjam skatitaji sauca mvp rodas jautajums cik ilgi kp vinja ego ljaus notureties doncica ena bet savadak spele bija ljoti interesanta jasak pierast atkal pie neguletam naktim
Jā, piekrītu, te arī varētu izlīst šī dueta āža kāja, cik un vai KP vaŗes dzīvot, ka visu laiku krīt neleila ēna no Dončiča. Dončics jau 1. spelē rāda, ka viņš ir šīs mājas saimnieks un neko netaisās atdod un kopumā skatoties, Dončičam varētu būt augstāki griesti. Nevienā komandā nav 2 1. numuri un nedomāju, ka šeit tas būs iespējams, kaut vai, kāpēc Dončicam atdot slavas naudu, kuru var dabūt no mārketinga.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-24 08:22, pirms 4 gadiem
Manhunt rakstīja: 4 atlēkušās - nožēlojami, laikam tomēr nekas nav mainījies šajā kontekstā.
A ko tad Horfordam teikt par savām divām Phili debijā?
Šonakt lielākā daļā ir savākusi vai nu maz bumbu,vai vnk 2x savas karjeras normas

 +11 [+] [-]

, 2019-10-24 08:31, pirms 4 gadiem
Fireblade rakstīja: Jā, piekrītu, te arī varētu izlīst šī dueta āža kāja, cik un vai KP vaŗes dzīvot, ka visu laiku krīt neleila ēna no Dončiča. Dončics jau 1. spelē rāda, ka viņš ir šīs mājas saimnieks un neko netaisās atdod un kopumā skatoties, Dončičam varētu būt augstāki griesti. Nevienā komandā nav 2 1. numuri un nedomāju, ka šeit tas būs iespējams, kaut vai, kāpēc Dončicam atdot slavas naudu, kuru var dabūt no mārketinga.
Augstāki griesti? Ko viņš pēkšņi pastiepsies pāris pēdas un sāks bloķēt metienus? Tieši Dončic varētu būt ļoti tuvu saviem griestiem. Tikai pieredze un basketbola IQ viņš var uzlabot daudz, pārējais ir tur, kur ir. Fiziski var kļūt ātrāks vēl varbūt. Nedomāju, ka te ir nozīmes kurš ir 1, kurš ir 2. Sezonas kontekstā katrs savā spēlē būs labākais, un katram savs darbs laukumā dalāms. Nav jau abi vienas pozīcijas spēlētāji.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 08:32, pirms 4 gadiem
Fireblade rakstīja: Jā, piekrītu, te arī varētu izlīst šī dueta āža kāja, cik un vai KP vaŗes dzīvot, ka visu laiku krīt neleila ēna no Dončiča. Dončics jau 1. spelē rāda, ka viņš ir šīs mājas saimnieks un neko netaisās atdod un kopumā skatoties, Dončičam varētu būt augstāki griesti. Nevienā komandā nav 2 1. numuri un nedomāju, ka šeit tas būs iespējams, kaut vai, kāpēc Dončicam atdot slavas naudu, kuru var dabūt no mārketinga.
Jau pēc pārejas teicu, ka visdrīzāk Luka būs galvenais tēls, bet KP - labā roka. Kas būtībā arī nav slikti...

     [+] [-]

, 2019-10-24 08:35, pirms 4 gadiem
Spēli neredzēju, bet saprotu, Dāvis atkal tikai veģetè uz troiku līnijas un gaida, kad viņam dos puļīt ?

  +4 [+] [-]

, 2019-10-24 08:38, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Jau pēc pārejas teicu, ka visdrīzāk Luka būs galvenais tēls, bet KP - labā roka. Kas būtībā arī nav slikti...
KP pirmajā sezonā noteikti nevajadzētu būt pirmajai vijolei tas ir fakts,un tāds viņš arī šogad nebūs.Pa priekšu jāatgūst spēles izjūta pirmajās 10-20 spēlēs,un timings uz visu to padarīšanu.

  -4 [+] [-]

, 2019-10-24 08:39, pirms 4 gadiem
doksnomarsa rakstīja: Augstāki griesti? Ko viņš pēkšņi pastiepsies pāris pēdas un sāks bloķēt metienus? Tieši Dončic varētu būt ļoti tuvu saviem griestiem. Tikai pieredze un basketbola IQ viņš var uzlabot daudz, pārējais ir tur, kur ir. Fiziski var kļūt ātrāks vēl varbūt. Nedomāju, ka te ir nozīmes kurš ir 1, kurš ir 2. Sezonas kontekstā katrs savā spēlē būs labākais, un katram savs darbs laukumā dalāms. Nav jau abi vienas pozīcijas spēlētāji.
Izskaidro man, ko Tu saprati ar griestiem? Vai pareizi sapratu, ka kaut kādu iedomātu horizontālu līniju ap kuru grozās metiena bloķēšana?

     [+] [-]

, 2019-10-24 08:40, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: KP pirmajā sezonā noteikti nevajadzētu būt pirmajai vijolei tas ir fakts,un tāds viņš arī šogad nebūs.Pa priekšu jāatgūst spēles izjūta pirmajās 10-20 spēlēs,un timings uz visu to padarīšanu.
Viņš arī pēc tam nebūs pirmā vijole. KP ir Lukas palīgs un kamēr būs labs mikroklimats komandā, tikmēr viss ok būs.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-24 08:40, pirms 4 gadiem
Nesteigsimies dalīt lomas. Lukam labi sakrita metieni (kas nav viņam tipiski), bet tajā pašā laikā kļūdas divas reizes vairāk par piespēlēm.

  +7 [+] [-]

, 2019-10-24 08:42, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: KP pirmajā sezonā noteikti nevajadzētu būt pirmajai vijolei tas ir fakts,un tāds viņš arī šogad nebūs.Pa priekšu jāatgūst spēles izjūta pirmajās 10-20 spēlēs,un timings uz visu to padarīšanu.
Bija arī vēl viena nelāga iezīme, KP un Doncics savus punktus neguva pēc savstarpējām sadarbībām, viņi laukumā, katrs darīja savu. Šķiet highlightos pat nav neviena viņu kopīga darba epizode.

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 08:43, pirms 4 gadiem
Prof156 rakstīja: Ej izgulies, kādu huiņu Tu raksti?
Vispār viņam ir daļēja taisnība !!!

  +3 [+] [-]

, 2019-10-24 08:44, pirms 4 gadiem
kino rakstīja: Nesteigsimies dalīt lomas. Lukam labi sakrita metieni (kas nav viņam tipiski), bet tajā pašā laikā kļūdas divas reizes vairāk par piespēlēm.
Kāpēc nav tipiski? Atceramies kaut vai leģendāro spēli pret LAT, tur krita brīnumlabi

     [+] [-]

, 2019-10-24 08:46, pirms 4 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Kāpēc nav tipiski? Atceramies kaut vai leģendāro spēli pret LAT, tur krita brīnumlabi
Nav tipiski, jo to pasaka viņa pagājušās sezonas trāpījuma procenti, nevis viena špēle

  +6 [+] [-]

, 2019-10-24 08:48, pirms 4 gadiem
abs-1982 rakstīja: nepiekritishu gan par 2 lideriem doncicsh paradija ka ir komandas lideri ne velti vinjam skatitaji sauca mvp rodas jautajums cik ilgi kp vinja ego ljaus notureties doncica ena bet savadak spele bija ljoti interesanta jasak pierast atkal pie neguletam naktim
Nākamjā spēlē KP iemetīs 35p un skatītāji bļaujs MVP....
Šajā spēlē būtu iekrituši pāris metieni vairāk, tad KP arī būtu pāri 30punktiem. Bet jebkurā gadījumā, šajā situācijā, manuprāt, Dončičs saprot, ka var zaudēt komandas galvenā līdera statusu, tāpēc Viņš cenšas vēl vairāk. Rezultātā abi rāda teicamu spēli un veido rezultātu...

  +8 [+] [-]

, 2019-10-24 08:53, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Gan laukumā, gan no vadības uzskata, primārais vilcējs ir Dončičs. Viss būs labi, ja KP neuzdos nervi un viņš nevēlēsies būt pirmais puika ciemā, jo yad sekos. viņa treids
KP pilnīgi mierīgi varēja būt NY pirmais puika vēl ilgu laiku, bet treida pieprasīšana parādīja, ka KP vēlme pēc NBA titula ir daudz svarīgāka. Dončičam šajā ziņā ir izcilas uzvarētāja dotības, praktiski visur izcīnīti komandu tituli, kur spēlējis. Nav iemesla uztraukumam par kaut kādu lomu sadalījumu.

  +4 [+] [-]

, 2019-10-24 08:54, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Viņš arī pēc tam nebūs pirmā vijole. KP ir Lukas palīgs un kamēr būs labs mikroklimats komandā, tikmēr viss ok būs.
viņi būs 1A un 1B uzbrukumā,un domāju,ka viņi principā rotēs no pretinieka,un to aizsardzības.Nebūs tik liela starpība in general starp viņiem.Tas,lai gan būs vairāk tieši atkarīgs no Lukas,jo viņš tomēr saspēlnieks.
1 2 3 4 5 165 komentāri