Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons izbauda spēlēšanu uzvarošā komandā un tiek cildināts par nesavtību

Rolands Eliņš

Girgensons izbauda spēlēšanu uzvarošā komandā un tiek cildināts par nesavtību
Zemgus Girgensons kopā ar komandas biedriem. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā šonakt uzvaru sēriju centīsies turpināt Bufalo „Sabres” vienība, kas 2:00 sāks maču pret Ņujorkas „Rangers”. Bufalo hokejisti sarunās ar vietējiem medijiem augstu novērtējuši Zemgus Girgensona ieguldījumu komandā, un arī pats Girgensons atzinis, ka sezonas sākums ir pavisam citāds nekā iepriekš Bufalo novērotais. Spēli šonakt aizvadīs „Blue Jackets”, taču Elvim Merzļikinam paredzēta vieta rezervē.

Bufalo „Sabres” sezonu sākusi ar bilanci 8-1-1 un ieņem pirmo vietu līgā. Komanda spēlē ļoti rezultatīvu un līdzjutējiem patīkamu hokeju, vidēji spēlē gūstot 3.8 vārtus, un tie visi ir vārdi, kurus Zemgus Girgensons savās pirmajās sešās NHL sezonās dzirdēja reti. Girgensonu nepavisam vairs nevar saukt par iesācēju NHL, taču izslēgšanas spēļu tuvumā viņš tā īsti vēl nemaz nav ticis, un iepriekšējos sešos gados praktiski vienīgais komandas ilgtermiņa panākums bija desmit uzvaru sērija pagājušā gada novembrī, kas gan beigās tāpat nedeva augstu vietu kopvērtējumā.

„Šobrīd varu tikai izbaudīt sajūtas, kādas ir, nākot uz spēlēm un dodoties laukumā,” sarunā ar Bufalo medijiem sacīja Girgensons. „Es Bufalo klubā esmu redzējis gandrīz visu – daudzus trenerus (5) un daudzus ģenerālmenedžerus (3).” Taču šobrīd trenera Ralfa Krīgera vadībā Girgensons uzskata, ka hokejs liekas tik aizraujošs kā nebija licies ilgu laiku.

„Krīgers ir tik ļoti labs motivētājs, viņš ļoti labi prot runāt,” teica Girgensons. „Viņš izveido saikni ar spēlētājiem. Viņš liek tev sajust pārliecību pār saviem spēkiem un sajust ticību par saviem komandas biedriem, panākt to, ka visi cīnās cits par citu gan laukumā, gan ārpus tā. Viņam tiešām ir izdevies savest šo hokejistu grupu vienotā komandā.”

Arī Krīgera vadībā Zemgus spēles laiks un loma komandā nav īpaši mainījusies, salīdzinot ar pāris iepriekšējiem gadiem, kad viņš pamazām no vadošajām maiņām tika pārlikts uz trešo un ceturto uzbrucēju virknējumu, arvien vairāk tiekot iespēlēts kā mazākuma speciālists. Līdzīgi viņš darbojas arī šobrīd, taču Krīgers neslēpj, cik ļoti novērtē latviešu uzbrucēja paveikto.

„Zemgus dara to, kas nepieciešams komandai, un to, ko vēlas komanda,” teica bijušais Šveices izlases treneris. „Viņš pieliks visus spēkus katrā spēlē, nekad neatstās kaut ko pusdarītu tāpēc, ka nespēlē vadošajā maiņā vai netiek pie liela spēles laika. Viņš ir ļoti noskaņots hokejam un lepojas ar to, ka „Sabres” spēlētājs, un tas ir lieliski visai mūsu komandai.”

Girgensonam iepriekšējās sezonās arī visai bieži tika meklēti „pareizie” partneri uzbrukumā, un šosezon šajā ziņā ir stabilitāte – visās spēlēs viņš ir malējā uzbrucēja pozīcijā vienā maiņā ar Jūhanu Lāšonu un Kailu Okposo, un šo maiņu Bufalo hokeja apskatnieki gandrīz vienbalsīgi dēvē par „Sabres” stabilāko virknējumu sezonas ievadā.

Girgensona sniegumu publiski novērtējis arī Okposo: „Viņš nekad neaizvadīs spēli ar pusspēku, es labi zinu, ko es no Zemgus sagaidīšu. Tā ir lieta, ko maiņas partnerī es vērtēju ļoti augstu. Viņš bijis lielisks, un noteikti priecājos, ka varam spēlēt kopā.”

Okposo arī izteica sapratni, ka Girgensonam nav bijis viegli pieņemt, ka viņš tomēr nav komandas vadošais uzbrucējs, kā to varēja sagaidīt no tik augstu draftēta spēlētāja: „Skaidrs, ka tas nav viegli. Tu ienāc līgā ar savām cerībām, tu tiec nodraftēts kā potenciālais uzbrukuma līderis un visu dzīvi uz tevi ir skatījušies kā uzbrucēju, kurš taisa rezultātu. Un tad pēkšņi tu nonāc NHL, kur tā viss nenotiek, un ir grūti pieņemt citu lomu komandā. Tā ir ļoti nesavtīga rīcība, un Zemgus šajā ziņā paveicis lielisku darbu.”

Girgensons un „Sabres” šonakt aizvadīs spēli „Madison Square Garden” arēnā, cīnoties ar „Rangers”, kas pagaidām guvusi tikai divas uzvaras. Spēle sāksies 2:00, un reizē ar to sāksies mačs arī Elvja Merzļikina pārstāvētajai „Blue Jackets” vienībai, kas uzņems Karolīnas „Hurricanes”. Kā spēles rītā norādīja Kolumbusas kluba galvenais treneris, vārtos sākumsastāvā dosies soms Jonass Korpisalo, bet Merzļikins attiecīgi paliks rezervē.

NHL spēles 25. oktobrī

KomandasSākumsKomandasSākums
Blue Jackets-Hurricanes2:00Canadiens-Sharks2:00
Islanders-Coyotes2:00Rangers-Sabres2:00
Predators-Wild3:00Blues-Kings3:00
Blackhawks-Flyers3:30Stars-Ducks3:30
Flames-Panthers4:00Oilers-Capitals4:00

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
After six years of losing, Zemgus Girgensons...
https://twitter.com/AlisonL/status/...

Slēpts komentārs: zaxx

  -2 [+] [-]

, 2019-10-24 19:07, pirms 5 gadiem
Šādi virsrsksti bija gan SA pagājušo gan vēl šur tur. Beidzās viss kā parasti.

  -1 [+] [-]

, 2019-10-24 19:39, pirms 5 gadiem
Gatavo Zemgusu treidam!

     [+] [-]

, 2019-10-24 19:54, pirms 5 gadiem
Nu Grigersons, īsti nekad nebija baigais golu metējs

  -1 [+] [-]

, 2019-10-24 20:02, pirms 5 gadiem
Bet vai viņš ir nesavtīgāks par Andrē Igudalu?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-24 20:04, pirms 5 gadiem
Jau vienreiz šķiet ,ka rakstīju.Domāju Buffalo būs guvis mācību no pērnās sezonas un arī komanda kļuvusi spēcīgākā.Jaunie talanti sāk dot ievērojamu pienesumu.Tā kā šoreiz varbūt play offā tiks.Tālu tur gan diez vai.Domāju,ja veselība atļaus ,tad Zemgus uz pasaules čempi būs klāt

     [+] [-]

, 2019-10-24 20:15, pirms 5 gadiem
Uh, ka paceltu Stenlija kausu.

     [+] [-]

, 2019-10-24 20:45, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Jau vienreiz šķiet ,ka rakstīju.Domāju Buffalo būs guvis mācību no pērnās sezonas un arī komanda kļuvusi spēcīgākā.Jaunie talanti sāk dot ievērojamu pienesumu.Tā kā šoreiz varbūt play offā tiks.Tālu tur gan diez vai.Domāju,ja veselība atļaus ,tad Zemgus uz pasaules čempi būs klāt
Algunopi, pričom te veselība? Zemgum līgums ir tikai uz šo sezonu Starp citu, pašam kā ir ar veselību, vai vari vēl atļauties kādu graķīti ieņemt?

  -2 [+] [-]

, 2019-10-24 23:56, pirms 5 gadiem
oxa , 06:55, pirms stundas
Trakākais bija Nets zaudējums: 115:115 2 sekundes līdz beigām - Bruklinai 2 soda metieni - un abi garām, tad zaude pagarinajumā