Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Būsim nopietni pretinieki jebkurā spēlē"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Gailītis: "Būsim nopietni pretinieki jebkurā spēlē"
Jānis Gailītis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

VEF galvenais treneris Jānis Gailītis pēc zaudējumā viesos Čempionu līgas mačā grieķu “Peristeri” (83:91) atzina, ka kļūdu bijis pārāk daudz, toties iepriecinājis komandas raksturs.

Jānis Gailītis, VEF Rīga galvenais treneris

Spēli sākām vāji un arī turpinājumā bija daudz kāpumu un kritumu. Mača ievadā zaudējām punktus visos iespējamajos veidos, bet pašiem uzbrukumā bija daudz sasteigtu lēmumu. Tomēr man komanda patika. Jāņem vērā, ka tajā nav daudz pieredzējušu spēlētāju, ka daļai tā vispār bija pirmā pieredze šādā līmenī. Varbūt viņi arī šobrīd nav tik meistarīgi, toties viņi ir gatavi cīnīties no sirds, ko šodien pierādīja, divas reizes atspēlējoties. Ja mēs turpmāk spēlēsim nedaudz gudrāk, nedaudz vairāk komandas basketbolu, viss mums būs kārtībā. Par situāciju turnīra tabulā un mūsu izredzēm izkļūt no grupas šobrīd nedomājam, gatavojamies no spēles uz spēli. Mums ir tikai desmit spēlētāji, tāpēc līderiem jāspēlē pat vairāk par 30 minūtēm, tāpēc, protams, mača beigās viņi vairs nav tik svaigi, kas ietekmē pieņemtos lēmumu. Sevišķi, kad jāspēlē pret tik agresīvu aizsardzību. Tomēr es tiešām ticu, ka mēs, turpinot cītīgi strādāt, kļūsim par smagu pretinieku jebkurā mačā.

Iliass Zuross, Peristeri galvenais treneris

Svarīgākais spēlē vienmēr ir uzvara, sevišķi, ja spēlē mājās. Tev vienkārši ir jāuzvar, ja vēlies nokļūt nākamajā kārtā. Pavisam neesmu apmierināts ar mača pēdējām piecām minūtēm, kad pilnībā pazaudējām koncentrēšanos. Mēs vairs necīnījāmies un ļāvām rīdziniekiem pietuvoties līdz sešiem punktiem un pacīnīties par uzvaru šajā mačā. Tai jābūt labai mācībai, jo neko tādu atkārtot vairs nedrīkstam. Pateicoties treneru kolektīvam, mums bija daudz informācijas par sāncenšiem un bijām labi sagatavojušies spēlei, taču tas neko nedod, ja trūkst koncentrēšanās. Tās pietrūka arī aizsardzībā, tāpēc brīžiem sāncenšiem ļāvām gūt pārāk daudz punktu.

Roberts Stumbris, VEF Rīga uzbrucējs

Tā bija smaga spēle, lai gan izdevās atspēlēt 20 punktu deficītu. Pārtraukumā treneris teica, lai spēlējam ar sirdi un esam gatavi izmantot katru iespēju atspēlēties. Diemžēl spēli nesākām tik enerģiski, ka mājinieki, kurus šodien fantastiski atbalstīja līdzjutēji. Tiešam patika atmosfēra arēnā. Mūsu lielākā problēma bija tieši tas, ka nesākām pietiekami agresīvi. Pretinieki bija daudz agresīvāki, tajā skaitā arī aizsardzībā, kas radīja grūtības mūsu uzbrukumos. Kad beidzot sajutām savu spēles ritmu, izdevās pietuvoties rezultātā, taču trešajā ceturtdaļā atkal apstājāmies, un pat grūti izskaidrot, kāpēc tā notika. Tomēr atkal izdevās atgūt savu spēles ritmu un atspēlēties, tā kā izšķirošā šajā mačā tiešām bija spēlētāju enerģija, agresivitāte.

Stīvens Grejs, Peristeri aizsargs

Esam priecīgi par šo uzvaru, bet arī godīgi jāpasaka, ka šodien noteikti neparādījām savu labāko spēli. Šajā sezonā mums ir visaugstākie mērķi,kas nozīmē, ka jākļūst labākiem ar katru maču. Ir patīkami uzvarēt, taču bija arī labi redzamas lietas, kuras jau tuvākajā laikā nepieciešams izlabot.

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League 2019-20