Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jelgava/LLU" izcīna ceturto uzvaru četrās spēlēs, Hlebovickim 28+13

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Jelgava/LLU" izcīna ceturto uzvaru četrās spēlēs, Hlebovickim 28+13
Jānis Atelbauers
Foto: Austris Auziņš

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja "Jelgava/LLU", kas savā laukumā ar 107:75 pieveica "Rīgu/Rīdzeni".

Pamatus uzvarai jelgavnieki ielika jau pirmajās desmit minūtēs, kuru laikā ieguva 15 punktu pārsvaru. Līdz puslaika pārtraukumam palielinājuši atstatumu, laukuma saimnieki arī turpinājumā bija krietni pārāki, izcīnot uzvaru ar 107:75. Spēlētāji, kuri mačā iesaistījās no rezervistu soliņa, guva 50 punktus, bet "Rīgas/Rīdzenes" rindās – vien 27.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais spēlētājs bija Jānis Atelbauers, kurš 23 minūšu laikā iemeta 27 punktus. Viņš neizmeta nevienu tālmetienu un realizēja tikai vienu no trim soda metieniem, taču no tuvākas distances uzbruka ar 76% precizitāti. Tāpat Atelbauers savāca deviņas atlēkušās bumbas. Ar 23 punktiem viņam piebalsoja Jēkabs Rozītis, kamēr pretinieku nometnē 21 punktu savāca Gustavs Kārlis Kampuss.

Pie panākuma tika arī "VEF skola", kas savā laukumā ar 80:73 pieveica "Valku/Smilteni". Pēc pirmā puslaika mājiniekiem piederēja deviņu punktu pārsvars, bet neveiksmīgā trešā trešdaļa atjaunoja intrigu mačā – viesi pievilka līdz vienam punktam. Taču mača beigās aukstasinīgāki tomēr bija vefieši, kuru rindās Oskars Jakubs Hlebovickis iemeta 28 punktus un savāca 13 atlēkušās bumbas. Sāncenšu nometnē Elvis Šukteris atbildēja ar 27 punktiem un 12 bumbām zem groziem.