Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Kalvītis: "Lipmans kā privātpersona nav ieguldījis hokejā nevienu latu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kalvītis: "Lipmans kā privātpersona nav ieguldījis hokejā nevienu latu"
Aigars Kalvītis, Renē Fāzels, Viesturs Koziols
Foto: IIHF / lhf.lv

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) jaunais prezidents Aigars Kalvītis sarunā ar laikrakstu "Diena" atklāj, ka LHF tiek pārņemta labā finanšu situācijā. Viņaprāt, iepriekšējais prezidents Kirovs Lipmans federācijā nav ieguldījis nevienu savu latu. Tuvākajā laikā sāksies pārrunas ar nacionālās izlases potenciālajiem vadītājiem.

Pagaidām nav skaidrības, kurš varētu būt Latvijas izlases galvenais treneris. "Labi būtu, ja treneris būtu savlaicīgi brīvs, nevis ierastos pāris nedēļu pirms pasaules čempionāta. Jānoskaidro, vai speciālisti var atļauties būt izlases treneri, pildot savus tiešos pienākumus klubā. Mēs neesam tāda līmeņa hokeja valsts, kas var pāris nedēļās sagatavoties pasaules čempionātam. Svarīgi ir atrast pareizāko treneri, kas var pilnībā izmantot mūsu mazos resursus. Manuprāt, tas ir grūtāk, nekā vienoties par finansiālajiem nosacījumiem. Pasaulē ir ļoti daudz treneru, ieskaitot Latvijas speciālistus. Patlaban šajā jautājumā esam ļoti atvērti - skatāmies visos virzienos. Tuvāko nedēļu laikā sāksies pārrunas ar konkrētiem kandidātiem," informē Aigars Kalvītis.

Varbūt nacionālo izlasi var vadīt Rīgas "Dinamo" galvenais treneris? "Grūti atbildēt uz šo jautājumu. Rīgas "Dinamo" jau nav viss Latvijas hokejs, tas ir tikai Latvijas hokeja kodols. Pašreizējā situācijā ir nepieciešama rūpīga inventarizācija. Bija laiks, kad "Dinamo" treneri būtu devuši labu ieguldījumu izlasē. Tas bija pirms pieciem gadiem, kad izlasei un "Dinamo" varēja būt viens treneris. Tolaik šis klubs ļoti labi konkurēja KHL. Es kā "Dinamo" valdes priekšsēdētājs toreiz nevarēju atrast argumentus, kāpēc izlasē neizmanto, piemēram, treneri Juliusu Šupleru, jo astoņdesmit procenti spēlētāju bija no "Dinamo", komanda sekmīgi spēlēja. Artis Ābols tolaik bija palīgs. Tad es pat divas stundas nedomātu, ka šāds treneru modelis ir optimāls izlasei."

Kāda izskatās LHF finanšu situācija? "Šobrīd mēs pilnībā vēl neesam visu pārņēmuši no iepriekšējās vadības. Federācijas grāmatvedībā vēl ir jāveic audits. Esam konstatējuši, ka kontos ir nauda. Ir arī parādsaistības, piemēram, pret Volvo ledus halli. Nauda ir solīta, bet nav maksāta, summa - 111 000 eiro. Arī atsevišķiem hokejistiem nav samaksāts. To es jūtu, jo paši kreditori piesakās. Katrā ziņā finansiāli mēs federāciju pārņemam labā stāvoklī."

Iepriekšējais prezidents regulāri stāstīja, ka federācijā ieguldot savu naudu. "Varu pateikt, ka Kirovs Lipmans kā privātpersona nav ieguldījis nevienu latu. Ja mēs runājam par naudām, kas ir samaksātas no Latvijas valsts nodokļu atlaidēm no dažādiem uzņēmumiem, tad tā ir sabiedriskā labuma nauda. Tā nav Lipmana personīgā nauda. Tāpēc šādās kategorijās es noraidu jebkādus apgalvojumus. Plātīties ar svešu naudu, piesavinot savu vārdu, nav ētiski. Sabiedriskā labuma nauda? Jā, "Grindeks" ir sponsorējis, kaut gan tai pašā laikā LHF pirkusi iespējas, lai "Grindeks" par lielu naudu varētu reklamēties pasaules čempionātos. Jautājums - kāda ir kopējā bilance? Uz šo jautājumu es pašreiz nevaru atbildēt," norāda LHF jaunais vadītājs.

Cik daudz naudas vajadzēs federācijas budžetam? "Pilnīgi skaidrs, ka būs jārunā ar sponsoriem. Patlaban man ir grūti pateikt, kāds ir federācijas budžets kalendārajā gadā. Domāju, ka tie ir daudzi simti tūkstošu. Es nerunāšu par miljoniem. Protams, būtu labi skaitīt miljonus, jo tad mēs varētu ļoti daudz naudas hokejā ieguldīt. Sponsorēšanai ir jābūt ar abpusēji izdevīgiem noteikumiem. Ja vienreiz kādu piemānīsi, tā paliks kā vienreizēja sponsorēšana. Nedrīkst būt situācija, ka no sponsora saņem naudu, bet pēc tam aizmirsti viņu uzaicināt pat uz spēlēm."

LHF jaunais prezidents Aigars Kalvītis ir arī AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs. Tas nozīmē, ka federācija saņems vairāk gāzes naudas? "Mums šobrīd nav ilgtermiņa saistību. Saglabāsim savas tradīcijas, un, protams, hokejam nokļūstot, tā teikt, manā atbildībā, mēs kļūsim par ziedotājiem arī Latvijas Hokeja federācijai, ne tikai Rīgas "Dinamo"," sola mūsu hokeja stūrmanis.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

1 2 3 4 5 159 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2016-10-24 12:42, pirms 7 gadiem
Varbūt nacionālo izlasi var vadīt Rīgas "Dinamo" galvenais treneris? "

Nē Nē un vēlreiz NĒĒĒĒĒĒĒĒĒĒĒĒĒĒ......

 +11 [+] [-]

, 2016-10-24 12:45, pirms 7 gadiem
cik savus personiskos eiro ieguldisi Tu pats,Aigar
Slēpts komentārs: Ruck&Maul

  +7 [+] [-]

, 2016-10-24 12:46, pirms 7 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Nu protams! Kādu gan citu dziesmu šim Krievijas pavadiņā iekabinātajam gāziniekam smilkstēt?
man liekas Tu tagat smilksti, ka ""abizinijs"
Slēpts komentārs: Ruck&Maul

 +10 [+] [-]

, 2016-10-24 13:06, pirms 7 gadiem
izrauj vienu teikumu no konteksta un uzliek par virsrakstu, kur muļķīšiem cepties. zinām jau.

  +5 [+] [-]

, 2016-10-24 13:07, pirms 7 gadiem
Agrilson rakstīja: cik savus personiskos eiro ieguldisi Tu pats,Aigar
Nuu, gan jau gana daudz, salīdzinot ar to pašu Kirovu, jo dēliņiem naudu ir tērējis, tāpat, ja nemaldos, arī viņu dēļ vienu no hokeja skolām puslīdz uzturēja.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-24 13:12, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: izrauj vienu teikumu no konteksta un uzliek par virsrakstu, kur muļķīšiem cepties. zinām jau.
Un zina jau, kuru teikumu - piesaistot zināmu kontingentu, kas garantēti sarīkos cepšanos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: pūce

  +5 [+] [-]

, 2016-10-24 13:24, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: izrauj vienu teikumu no konteksta un uzliek par virsrakstu, kur muļķīšiem cepties. zinām jau.
Izlasi rakstu Dienā pilnībā.
Uzmanību pievērs 14. lpp. priekšpēdējai rindkopai.

     [+] [-]

, 2016-10-24 13:27, pirms 7 gadiem
Tas, ka Kira atstāja parādus un pats praktiski neko nav ieguldījis ir skaidrs, ja viņam būtu mīlestība pret hokeju, tad viņš atbalstītu hokeju arī tagad, kad nav prezidents, bet, kad no krēsla prom, tā atbalsts no Grindex beidzas un kažoku metam uz otru pusi!
Tāda sajūta, ka šoreiz Kalvīts nav ar uzdevumu piesavināt rubuli, bet piesaistīt hokejam naudu, ko viņš labi arī prot.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-24 13:29, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Tas, ka Kira atstāja parādus un pats praktiski neko nav ieguldījis ir skaidrs, ja viņam būtu mīlestība pret hokeju, tad viņš atbalstītu hokeju arī tagad, kad nav prezidents, bet, kad no krēsla prom, tā atbalsts no Grindex beidzas un kažoku metam uz otru pusi!
Tāda sajūta, ka šoreiz Kalvīts nav ar uzdevumu piesavināt rubuli, bet piesaistīt hokejam naudu, ko viņš labi arī prot.
Var jau heitot Aigaru, neba globālā krīze, mēs vēl tagad gana trekni dzīvotu

  +2 [+] [-]

, 2016-10-24 13:33, pirms 7 gadiem
lielais ieguldītājs ...

šorīt LatvijasRadio1 bija intervija ar Kasparu Daugaviņu.
Kaspars godīgi pateica, ka to naudu Latvijas izlases hokejisti bērnu un jauniešu sportam piedāvā, tāpēc, ka jaunā LHF vadība - PALŪDZA !

  +2 [+] [-]

, 2016-10-24 13:34, pirms 7 gadiem
Valstvienību trenētu Latvijas Virslīgas kluba treneris. Virslīgas termiņus saliktu tā, ka čempis beidzas pāris nedēļas pirms PČ.
Februārī varētu taisīt jaunu komandu, ārpus konkurences, kurā varētu iekļaut no citiem klubiem brīvos spēlētājus.
Katram klubam atļautu pievienot pa vienam, no citām valstīm jau brīviem izlases kandidātiem.
Federācija varētu padomāt šādos virzienos, varbūt kaut kas līdzīgs ir reāls.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-24 13:35, pirms 7 gadiem
Nu, nav Kalvītim neviens iemācījis labo toni, ka nekad nevajag runāt sliktu par saviem priekšgājējiem, jo savādāk pēctecis pateiks divtik slikta par pašu.

  +4 [+] [-]

, 2016-10-24 13:37, pirms 7 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Izlasi rakstu Dienā pilnībā.
Uzmanību pievērs 14. lpp. priekšpēdējai rindkopai.
Matuļa kungs, jūs pat SC forumā līmenī veicat Lipmana nomelnošanas kampaņu?! Kāda tam vairs jēga, jo KaKo jau ir tikuši pie amatiem.

  +4 [+] [-]

, 2016-10-24 13:38, pirms 7 gadiem
Lipmans pat pēc savas atstādināšans turpināja apgalvot, ka cienot Kalvīti. Bet izskatās, ka Kalvītis gan neciena Lipmanu.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-24 13:41, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Matuļa kungs, jūs pat SC forumā līmenī veicat Lipmana nomelnošanas kampaņu?! Kāda tam vairs jēga, jo KaKo jau ir tikuši pie amatiem.
Un pie tam Kalvītis jau paguvis uzmest tos, kuri viņu ievēlēja, jo tie par galveno darītāju gribēja pašu Kalvīti, un nevis Kozjolu, kurš tagad jau paguvis sagrābt visu varu.

  -1 [+] [-]

, 2016-10-24 13:46, pirms 7 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Izlasi rakstu Dienā pilnībā.
Uzmanību pievērs 14. lpp. priekšpēdējai rindkopai.
Jančuk, cik šodien jau izņēmi? Domā, ka Aigars un Viesturs tevi mūžīgi baros (dzirdinās)?

  +1 [+] [-]

, 2016-10-24 13:53, pirms 7 gadiem
ne jau federācijai,bet spēlētājiem viņš esot maksājis no saviem līdzekļiem

  +1 [+] [-]

, 2016-10-24 13:54, pirms 7 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Izlasi rakstu Dienā pilnībā.
Uzmanību pievērs 14. lpp. priekšpēdējai rindkopai.
ha, virsrakstu pamainījuši...
zini, ir tāds teiciens - esi vienkāršāks un tauta uz tevi pavilksies. nevajag uztvert to burtiski un pārspīlēt ar vienkāršību. tie, kas paceļas nedaudz virs ohlosa, var novērsties.

     [+] [-]

, 2016-10-24 13:55, pirms 7 gadiem
Tas jau standarts Latvijas sportā!

Vai pats Kalvītis kā pp ir ieguldījis? diezvai (finansējumu dēliem neskaitīsim). nav dzirdēts ka Dinamo akcionāri kautko piemestu..

  +4 [+] [-]

, 2016-10-24 14:03, pirms 7 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: lielais ieguldītājs ...

šorīt LatvijasRadio1 bija intervija ar Kasparu Daugaviņu.
Kaspars godīgi pateica, ka to naudu Latvijas izlases hokejisti bērnu un jauniešu sportam piedāvā, tāpēc, ka jaunā LHF vadība - PALŪDZA !
ja tas tā patiešām ir, tad viņu vēstule, ko uztvēru ar tādām cerībām ( ne naudas, bet attieksmes maiņas dēļ) ir liekulības kalngals un zemdeķa spēles turpinās.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-24 14:04, pirms 7 gadiem
un cik pilsonis Kalvitis ir izmakskerejis latus no Latvijas valsts kases? tagad abi ar Koziolu cer tikt pie Fazela kases jo vajag tacu savu kabatu saturus papildinat

  +3 [+] [-]

, 2016-10-24 14:07, pirms 7 gadiem
valjero rakstīja: Var jau heitot Aigaru, neba globālā krīze, mēs vēl tagad gana trekni dzīvotu
Ka tik ne arī Par gašu idiotismu vaino globālo krīzi un tu kā naivs muļķītis notici.
Igauņi, piemēram, veidoja uzkrājumus, tāpēc daudz vieglāk tika cauri. Mūsējie tikai šķērdēja naudu.
Kaut kas līdzīgs būs ar Ušakovu. Nākamajam mēram būs baigie sūdi, jo dabūs lāpīt mīnusus budžetā, ko ušaks notrallinājis. Tādi "politiķi" tikai domā par savu reitingu, nevis ilgtermiņa valsts(pilsētas) labumu. Bet kāpēc gan tā nedarīt ja ir tādi muļķi kā tu.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-24 14:14, pirms 7 gadiem
AllBlacks rakstīja: Ka tik ne arī Par gašu idiotismu vaino globālo krīzi un tu kā naivs muļķītis notici.
Igauņi, piemēram, veidoja uzkrājumus, tāpēc daudz vieglāk tika cauri. Mūsējie tikai šķērdēja naudu.
Kaut kas līdzīgs būs ar Ušakovu. Nākamajam mēram būs baigie sūdi, jo dabūs lāpīt mīnusus budžetā, ko ušaks notrallinājis. Tādi "politiķi" tikai domā par savu reitingu, nevis ilgtermiņa valsts(pilsētas) labumu. Bet kāpēc gan tā nedarīt ja ir tādi muļķi kā tu.
Sorry, bet visā pasaulē sabiedrība +/- ir vienāda, un tāpēc ļoti liela nozīme, kā valsts institūcijas izmantojot valsts administratīvos resursus spēj šo sabiedrību (arī bankas un citas kredītiestādes) savlaicīgi ierobežot no vēlmes tikt pie ātriem, bet nebūt lētiem kredītiem. protams, arī nekustamo īpašumu burbulis utt.
Kalvīša valdība bija spilgts piemērs, ko nozīme valsts izpildvaras bezdarbība brīdī, kad ekonomiskās krīzes tuvums bija jau skaidri iezīmējies. Un tieši tāpēc mums kritiens arī bija vissāpīgākais.

     [+] [-]

, 2016-10-24 14:16, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: ja tas tā patiešām ir, tad viņu vēstule, ko uztvēru ar tādām cerībām ( ne naudas, bet attieksmes maiņas dēļ) ir liekulības kalngals un zemdeķa spēles turpinās.
spried pats:
...Par pieredzējušo Latvijas hokejistu lēmumu ziedot 40 000 eiro jaunatnes hokeja attīstībai Daugaviņš pastāstīja, ka tas bijis kopīgs hokeja sabiedrības solis pretim jauniešu hokejam, jo jauno sportistu vecākiem ir grūti vieniem pašiem visu nodrošināt. Tā arī nebija tikai pašu hokejistu iniciatīva - viņus uzrunāja LHF vadība. Savukārt LHF prezidents Kalvītis uzsvēra, ka hokejistu atbalsta akcija ir svarīgāka morālā aspektā. ..

no: Daugaviņš uz izmaiņām Hokeja federācijas vadībā... .

     [+] [-]

, 2016-10-24 14:38, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: spried pats:
...Par pieredzējušo Latvijas hokejistu lēmumu ziedot 40 000 eiro jaunatnes hokeja attīstībai Daugaviņš pastāstīja, ka tas bijis kopīgs hokeja sabiedrības solis pretim jauniešu hokejam, jo jauno sportistu vecākiem ir grūti vieniem pašiem visu nodrošināt. Tā arī nebija tikai pašu hokejistu iniciatīva - viņus uzrunāja LHF vadība. Savukārt LHF prezidents Kalvītis uzsvēra, ka hokejistu atbalsta akcija ir svarīgāka morālā aspektā. ..

no: Daugaviņš uz izmaiņām Hokeja federācijas vadībā... .
uzmanīgi noklausījos interviju.
nu, viņus uzrunāja, viņi neatteicās. arī tas ir labi. varēja jau arī paši aizdomāties, bet - tā jau būtu tagad matu skaldīšana no manas puses. reti tā izlase ir kopā, katru dienu jau nesazvanās un šos jautājumus neapspriež, turklāt kadru mainība arī piemīt. šodien tu esi izlases hokejists, rīt spēlē jau cits. labi, ka izlasei veidojas veselīgs kodols un ir domājošs kapteinis. nelielu konsultāciju PR jautājumos, lai nav pretrunu tekstos un viss o.k.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-24 14:49, pirms 7 gadiem
Atceries, es vienā no saviem komentāriem izteicu šīs bažas, kas diemžēl ir arī piepildijušās! Es neaizstāvu Lipmanu, uzskatu, ka viņam bija jaiziet, bet šī alternatīva viņa amatā man galīgi nepatīk.
NAMEJS 9999 rakstīja: Un pie tam Kalvītis jau paguvis uzmest tos, kuri viņu ievēlēja, jo tie par galveno darītāju gribēja pašu Kalvīti, un nevis Kozjolu, kurš tagad jau paguvis sagrābt visu varu.

     [+] [-]

, 2016-10-24 15:03, pirms 7 gadiem
flipsider rakstīja: Nav nemaz tik vienādas, kā tu domā! Dažās valstīs ir savas izteiktas pazīmes, kas atkal nav izteiktas- citās! Vēl pieliekam klāt dažādās intereses un attīstības pakāpes, tad vēl vairāk atšķiras.
Nenoliedzams fakts, bet tas nemaina to, ka visur sabiedrība vēlas dzīvot labi un pārticīgi jau tagad,un nevis kaut kad neprognozējamā nākotnē. Pat neskatoties uz to, ka ne visās valstīs sabiedrība dažādu aspektu dēļ to var atļauties. Latvieši ''treknajos gados'' bija izdomājuši, ka viņi var dzīvot tā pat kā Eiropas turīgo valstu sabiedrības, kaut gan mūsu sabiedrība tad to ne tuvu vel nebija pelnījusi. Kaut vai tāpēc,ka LV nav ražotājvalsts.
Valdība Kalvīša vadībā no diviem variantiem ''bulciņa un pātaga'' izvēlējās tikai variantu dot ''bulciņu''.
Ceru, ka saprati manu domu.

  +1 [+] [-]

, 2016-10-24 15:09, pirms 7 gadiem
hokejists1188 rakstīja: Atceries, es vienā no saviem komentāriem izteicu šīs bažas, kas diemžēl ir arī piepildijušās! Es neaizstāvu Lipmanu, uzskatu, ka viņam bija jaiziet, bet šī alternatīva viņa amatā man galīgi nepatīk.
Arī pati LV hokeja sabiedrība parādīja, ka viņi negrib Kozjolu par savu līderi, jo nebalsoja par viņu, bet viņš būdams prasmīgs shēmotājs ļoti ātri atrada izeju, ka tomēr nonākt LHF galvgalī.
Takā gribot vai negribot, bet LV hokeja sabiedrība jau ļoti ātri tika uzmesti. Kā būs tālāk laiks rādīs.

     [+] [-]

, 2016-10-24 15:09, pirms 7 gadiem
Kaut kad Matulim bija raksts par to cik valsts un Grindex ir ziedojuši LHF ... Kad minēju, ka no Grindex summas jānirēķina 80%, tad daudzi bļāva, ka tas ir bullshits ... Tad nu lasat šo raxtu un pārliecinaties, ka īstenībā Grindex tādā veidā bija nopircis ļiti uzdevīgu reklāmu un te nav nekāda runa par Kirova hokeja mīlestību vai nesavtīgu ziedošanos utt ... Vienkārši bizness un viss.

  -2 [+] [-]

, 2016-10-24 15:13, pirms 7 gadiem
chilli rakstīja: Kaut kad Matulim bija raksts par to cik valsts un Grindex ir ziedojuši LHF ... Kad minēju, ka no Grindex summas jānirēķina 80%, tad daudzi bļāva, ka tas ir bullshits ... Tad nu lasat šo raxtu un pārliecinaties, ka īstenībā Grindex tādā veidā bija nopircis ļiti uzdevīgu reklāmu un te nav nekāda runa par Kirova hokeja mīlestību vai nesavtīgu ziedošanos utt ... Vienkārši bizness un viss.
viena nianse - par ziedojumiem nedrīkst pirkt reklāmu vai saņemt jebkādu atlīdzību. Ja tas tā ir noticis, tad tā jau ir krimināli sodāma rīcība...

     [+] [-]

, 2016-10-24 15:16, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: ... ko uztvēru ar tādām cerībām ( ne naudas, bet attieksmes maiņas dēļ) ...
to uztversim tikai un vienīgi pozitīvi, pašreiz Latvijas hokejam svarīgs katrs eur
tik, lai LHF jaunā vadība slavē sevi, kad būs nopietni palīdzējuši piesaistīt līdzekļus hokeja saimniecībai
1 2 3 4 5 159 komentāri