Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Jeige ar uzvaru debitē Šveices NLA, Isjomina uzvar Garklāvu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jeige ar uzvaru debitē Šveices NLA, Isjomina uzvar Garklāvu
Elīna Jeige

Šveices spēcīgākajā florbola līgā ar uzvaru debitējusi jaunā latviešu vārtsardze Elīna Jeige, kamēr Evelīnas Garbares klubs iekārtojies tabulas galvgalī. Tikmēr Norvēģijā savā starpā sacentās Diānas Isjominas un Līgas Garklāvas jaunie klubi, pārliecinoši labākai izrādoties Diānai. Somijā rezultatīvs turpina būt Pēteris Trekše, bet Čehijas jauniešu čempionātā atzīmējies Daniels Anis.

Jeige ar uzvaru debitē Šveices NLA

Savu debijas spēli Šveices spēcīgākajā florbola līgā aizvadījusi jaunā latviešu vārtsardze Elīna Jeige, kura palīdzēja savai "Skorpion Emmental Zollbruck" vienībai mājas mačā ar rezultātu 5:3 (2:0, 2:1, 1:2) uzveikt vienu no principiālākajām pretiniecēm "Unihockey Berner Oberland". Līdz pat mača 28.minūtei Jeige palika nepārspēta, kamēr komandas biedrenes uzbrukumā bija guvušas četrus vārtus. Interesanti, ka Šveices čempionātā šosezon turnīra tabula tiek veidota, skaitot komandu vidēji izcīnītos punktus, tādējādi pieļaujot varbūtību, ka sezonu varētu nākties kādā brīdī pārtraukt, kad komandām nav vienāds punktu skaits. Jeiges pārstāvētā komanda pašlaik ar vidēji nopelnītiem 1.5 punktiem ieņem ceturto pozīciju.

Garbarei divas uzvaras divās spēlēs

Cita mūsu florboliste Šveices stiprākajā līgā Evelīna Garbare kopā ar "R.A. Rychenberg Winterthur" iekārtojusies turnīra tabulas galvgalī, jo otrās kārtas spēlē savā laukumā ar 6:1 (3:0, 1:1, 2:0) izdevās apspēlēt "UHC Laupen ZH" vienību. Mača liktenis lielā mērā tika izšķirts jau pašā cīņas ievadā, jo pēc sešām nospēlētām minūtēm rezultāts bija 3:0 "skudru" labā. Garbare ar rezultativitāti sezonas ievadā nav izcēlusies. Nākamo cīņu vienība aizvadīs 27. septembrī, izbraukumā sacenšoties ar septītajā vietā esošo "UH Red Lions Frauenfeld".

Mūsu "norvēģietes" maina klubus, savstarpējā duelī pārāka Isjomina

Starpsezonu periodā no Norvēģijas Elites līgas komandas "Grei" atvadījušās abas latvietes Diāna Isjomina un Līga Garklāva. Līga nolēmusi karjeru turpināt "Gjellerasen" vienībā, kamēr Isjomina bija nolēmusi sezonas sākumu izlaist, lai gan bija panākta vienošanās ar spēcīgo "Tunet" komandu. Tomēr dažas dienas pirms sezonas sākuma Diāna portālam Sportacentrs.com paziņoja, ka spēlēs visu sezonu. Kalendāram bija labpaticies jau pirmajā kārtā kopā savest abas latviešu jaunās komandas. Nopietna spēkošanās gan nenorisinājās un "Tunet" savās mājās triumfēja ar 15:2 (7:0, 2:1, 6:1), jau pirmajā trešdaļā izšķirot spēles likteni. Isjomina atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm, kamēr Garklāva palika bez punktu guvumiem.

Trekšes rezultativitāte neglābj no zaudējuma

Pēc izcīnītas uzvaras sezonas startā, zaudējumu Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā piedzīvojis Pētera Trekšes pārstāvētais "Koovee", kas viesos ar rezultātu 3:6 (1:2, 0:2, 2:2) piekāpās "Pirkat" vienībai. Latviešu flrobolists arī otrajā sezonas mačā bija rezultatīvs, pirmajā periodā, realizējot vairākumu, gūstot vārtus, bet pēdējā minūtē, kad komanda spēlēja bez vārtsarga, asistēja partnerim noslēdzošajā vārtu guvumā. Kopumā gan spēli par izdevušos cēsnieks nevar saukt, jo maču noslēdza ar katastrofāli vāju (-4) lietderības koeficientu. Ar izcīnītiems diviem punktiem "Koovee" pašlaik ieņem desmito vietu 14 komandu konkurencē, bet nākamo spēli aizvadīs viesos pret devītajā vietā esošo "M-Team". Trekšem divās spēlēs izdevies iekrāt 3 (1+2) punktus.

Anim vēl viens vārtu guvums pie jauniešiem

Daniels Anis Čehijas florbola U-19 čempionātā atzīmējies ar vienu precīzu metienu, kā arī četrām soda minūtēm cīņā, kurā viņa pārstāvētais "1 SC.Tempish Vitkovice" savās majās ar rezultātu 6:4 (0:1, 5:2, 1:1) apspēlēja "FBC ČPP Ostrava" komandu. Latviešu florbolists pirmo noraidījumu nopelnīja otrā perioda pirmajā minūtē, bet trešdaļas vidū ar precīzu metienu panāca neizšķirtu 2:2. Trešā perioda pirmajā pusē Anis dabūja vēl vienu noraidījumu un vairākuma pēdējā sekundē viesi ar rezultatīvu metienu pietuvojās rezultātā līdz minimumam. Izglābties gan viņiem neizdevās, turklāt pēdējās sekundēs mājinieki iemeta bumbiņu tukšos pretinieku vārtos, uzstādot beigu rezultātu. Anis piedalījies divās turnīra spēlēs, izceļoties ar 5 (5+0) punktiem. Tikmēr komanda, kas spēlē H apakšgrupā, ar 11 punktiem četrās spēlēs ieņem pirmo vietu, par četriem punktiem apsteidzot savus pēdējos pretiniekus.

     [+] [-]

, 2020-09-24 10:02, pirms 4 gadiem
Kur palika komandu apskats.......Ulbroka, Lekrings?