Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" pēc Kepas kļūdas par 25 miljoniem nopērk senegāliešu vārtsargu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Chelsea" pēc Kepas kļūdas par 25 miljoniem nopērk senegāliešu vārtsargu
Eduārs Mendī. Foto: imago images/PanoramiC/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas “Chelsea” par 25 miljoniem eiro iegādājies senegāliešu vārtsargu Eduāru Mendī. Viņš konkurēs ar Kepu Arizabalagu.

28 gadus vecais Eduārs Mendī iegādāts no Francijas kluba “Rennes”, ko viņš pārstāvēja tikai vienu pilnu sezonu, “Ligue 1” aizvadot 24 mačus.Vēl vienu spēli Mendī aizvadīja šīs sezonas ievadā. Līdz 2019. gadam Senegālas izlases vārtsargs pārstāvēja citu Francijas komandu - “Reims”. Mendī medicīniskās pārbaudes veica otrdien, bet “Chelsea” par darījumu paziņoja šodien.

Premjerlīgas iepriekšējā mačā ar 0:2 savā laukumā tika atzīts čempiones “Liverpool” pārākums, un otrajos vārtos rupji kļūdījās vārtsargs Kepa Arizabalaga, uzdāvinot bumbu Sadio Manē. Galvenais treneris Frenks Lampards pēcāk izteicās, ka grib palielināt konkurenci vārtsarga pozīcijā. Jau iepriekš bija izskanējušas runas, ka “Chelsea” grib iegādāties vārtsargu.

Pagājušajā sezonā Mendī aizvadīja deviņas sausās spēles 24 maču laikā, kamēr Kepa 33 Premjerlīgas spēlēs sausā palika astoņas reizes. Mendī atvairīja 76,3% sitienu, Kepam šis rādītājs bija daudz zemāks - 53,5%. Vienīgais statistikas rezultāts, kurā spānim bija labākas sekmes, bija piespēļu precizitāte.

Kepa tika iegādāts 2018. gada vasarā no “Athletic Bilbao”. Par viņu tika samaksāti 80 miljoni eiro, kas joprojām ir vārtsargu rekords, kā arī “Chelsea” rekords.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +2 [+] [-]

, 2020-09-24 14:24, pirms 4 gadiem
Nu jau nu gan click-baitisks virsraksts. Tak jau pirms spēles ar Pūli bija zināms, ka Chelsea meklē jaunu vārtsargu.

  +2 [+] [-]

, 2020-09-24 15:04, pirms 4 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Nu jau nu gan click-baitisks virsraksts. Tak jau pirms spēles ar Pūli bija zināms, ka Chelsea meklē jaunu vārtsargu.
Un jau bija zināms, ka Mendī ir tuvu līgumam. Ne jau nu tā viena kļūda tagad lika nopirkt vārtusargu.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-24 17:11, pirms 4 gadiem
Kepas nestabilitāte lika meklēt jaunu vārtsargu,lai būtu ar ko konkurēt,par vietu sastāvā.

  +1 [+] [-]

, 2020-09-24 18:11, pirms 4 gadiem
Kepa pēdējā laikā izlaidies, bieži pieļauj dažādas kļūdas, un pēdējā bija kronis visam. Konkurence vārtsargu līnijā komandai nāks par labu.

     [+] [-]

, 2020-09-24 22:11, pirms 4 gadiem
denebs rakstīja: Kepa pēdējā laikā izlaidies, bieži pieļauj dažādas kļūdas, un pēdējā bija kronis visam. Konkurence vārtsargu līnijā komandai nāks par labu.
..kas tad šiem citi vārtsargi bija? arī tādi paši luņi? neesmu skatījies.