Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Eleja" kļūst par Latvijas čempioni regbijā-7 U18 grupā

Ints Megnis
Ints Megnis

"Eleja" kļūst par Latvijas čempioni regbijā-7 U18 grupā
Epizode un "Elejas" un "Miesnieku" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas čempionātā regbijā-7 U18 grupā svētdien triumfu nodrošināja "Elejas" komanda, kas arī otrajā sabraukumā pieveica savu galveno konkurenti "Miesnieki".

Četras komandas aizvadīja viena apļa turnīru un arī šoreiz pirmajos divos mačos "Eleja" un "Miesnieki" izcīnīja uzvaras, tāpēc posma uzvarētāji tika noskaidroti savstarpējā spēlē, kurā elejnieki bija pārāki ar 15:7.

Trešo vietu sabraukumā guva "Eži", ar 33:7 apspēlējot "Livonia", kuras sastāvā laukumā devās arī ikdienā Dienvidāfrikas Republikā regbija prasmes apgūstošais Miķelis Jurēvičs. Pirms divām nedēļām notikušajā sezonas pirmajā sabraukumā rezultāti bija identiski, līdz ar to komandas šādā secībā sarindojās arī meistarsacīkšu kopvērtējumā.

"No rīta vairāki ļoti labi puiši bija saslimuši, piemēram, šogad Eiropas čempionātā spēlējušais Jurģis Gulbis. Nebijām rēķinājušies, ka dažādu iemeslu dēļ mums nebūs četri spēlētāji no vajadzīgā sastāva, tādēļ vismaz mana doma bija, ka vienkārši jānocīnās un būs labi vienalga kāds rezultāts, bet puiši bija apņēmības pilni, ka tāpat uzvarēsim," stāsta "Elejas" trenere Sandra Avota. "Es neticēju, jo jau pirmajā posmā grūti cīnījāmies. Pēc tam, kad pirmās divas spēles droši uzvarējām, viņi ar pārliecību izgāja laukumā izšķirošajā un varbūt tāpēc arī uzvarēja. Otrajā puslaikā vienu piezemējumu ielaidām, bet tas vienkārši tā gadījās, to varēja neielaist."

"Lielais pluss mums ir, ka Artjoms Ņikiforovs man palīdz arī treniņu darbā. Viņš jau ir visu izkodis līdz sīkumiem, ļoti labi arī pārvalda noteikumus un savāc laukumā pārējos, vada spēli. Mūsu vislabākais spēlētājs ir Kirils Stanuļēvičs, tomēr viņš spēlēja pusslims. Mēģinājām no viņa noņemt slodzi un likt to uz citiem. Parasti "Miesnieku" treneris Uldis Bautris saka, ka Kirils vienīgais mums spēlē, kā arī treniņos pretinieki esot īpaši gatavojušies viņa neitralizēšanai, bet parādījām, ka mums visi māk spēlēt. Kopumā nebija lielas problēmas uzvarēt. Iepriekšējā posmā spēle man likās grūtāka. Kaut bijām nedaudz labāki, mums pretinieki min uz papēžiem, bet tas ir labi - ja būs Latvijā labi mači, arī izlasei izaugs vērtīgi spēlētāji. Šogad izlasē mūsu puiši bija visvairāk un laikam loģiski, ka uzvarējām pat ar papluinītu sastāvu."

"Eleja" pašlaik Latvijā ir labākā jauniešu turnīros U18 un U19 vecuma grupās, turklāt šīs komandas sportisti vasarā arī triumfēja Latvijas čempionātā U16 grupā regbijā-7, kur gan viņiem ļoti sīvu pretestību izrādīja "Baldone"/ "Miesnieki", kas vienā etapā spēja pieveikt pretiniekus. "U10 grupā izskatāmies jaunākie un mazākie, tur šogad neesam starp labākajiem, tomēr tāpat esam labi pretinieki. U12 grupā šobrīd esam otrie, ko ceram, arī sezonas beigās iegūt, arī U14 grupā otrie aiz "Livonia". U16 grupā uzvarējām septītnieku, U18 tagad arī, bet U19 čempionātu vēl turpinām. Nebūs kā 2015. gadā, kad uzvarējām visās grupās, bet kopumā šie rezultāti ir labi un esam priecīgi, ka mums ir labi pretinieki," saka Avota.

Tikmēr "Miesnieku" treneris Bautris tomēr uzsver, ka arī šajā posmā "Elejai" visu galveno darbu izdarījis Stanuļēvičs. "Nevarējām tikt ar viņu galā - tāpat viņš 2-3 reizes aizmuka un uztaisīja rezultātu. Kopumā spēle bija līdzīga, mums pat nedaudz vairāk bija bumba, vairāk uzbrukām, tomēr viņš vairākas reizes aizskrēja no savas puses un visus apveda. Individuāli ļoti spēcīgs spēlētājs. Arī otrā vieta ir laba, mēs par to priecājamies. Mūsu komandā puse baldonieki, puse rīdzinieku. Viens vispār bija pirmoreiz atnācis uz regbiju, tāpat ir 3-4 sešpadsmitgadnieki."

Latvijas U18 čempionāts regbijā-7, 2. posms (22. septembris, Rīgas Tehniskā koledža)

Rezultāti: "Eži" - "Eleja" 0:26, "Livonia" - "Miesnieki" 5:27, "Eleja" - "Livonia" 26:0, "Miesnieki" - "Eži" 33:12, "Eži" - "Livonia" 33:7, "Eleja" - "Miesnieki" 15:7.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija