Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Stojanovičs: "Vaščuks bija pelnījis arī trīs vārtus"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Stojanovičs: "Vaščuks bija pelnījis arī trīs vārtus"
Slaviša Stojanovičs
Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Piedāvājam FK “Ventspils” galvenā trenera Pola Ašvorta un “Riga FC” galvenā trenera Slavišas Stojanoviča komentārus pēc kārtējās “SynoTip” Virslīga spēles (0:2).

Slaviša Stojanovičs, "Riga FC" galvenais treneris: "Pēc šāda smaga mača ar labi organizētu, tehnisku un ātru pretinieku mani pārņem visdažādākās emocijas. Mača sākums mums nepadevās, jo nekā neizdevās uzsākt savus uzbrukumus, kamēr mājiniekiem bija dažas pat ļoti labas iespējas. Tomēr veiksme bija mūsu pusē, dažas epizodēs arī izdevās sitienus bloķēt. Pēc tam jau pamazām pārņēmām bumbas kontroli, guvām vārtus pirmajā puslaikā un otrā sākumā, es teiktu, izdarījām to īstajā brīdī. Tomēr pēc sarkanās kartītes jau bija ļoti smagi, tikām iespiesti savā laukuma pusē un varējām tikai domāt par rezultāta nosargāšanu. Cīnījāmies līdz galam un, pateicoties disciplīnai un komandas garam nosargājām tik svarīgos trīs punktus."

Pols Ašvorts, “Ventspils” galvenais treneris": "Vispirms gribu apsveikt "Riga FC" treneri un teikt, ka pret šo komanda mums ir visgrūtāk spēlēt un tā rāda vislabāko un organizētāko futbolu. Šis arī bija sarežģīts brīdis, kad pret to spēlēt. Varbūt komanda ir nedaudz vairāk nogurusi, jo tai šonedēļ bija jāaizvada arī kausa spēle, taču psiholoģiski tā ir uz viļņa un katra realizētā iespēja tikai palielina tās pārliecību. Neko nevaru pārmest savai komandai par atdevi un rādīto spēli, lai gan sarūgtina ielaistie vārti, taču, kā jau treneris teica, pirmajās 20 minūtēs mums bija ļoti labas iespējas un, ja kādu no tām izdotos realizēt, spēle būtu pavisam citādāka. Pieņemts uzskatīt, ka zaudējums ir trenera vaina, bet uzvar spēlētāji, un man atliek vien tam piekrist un uzņemties vainu ar šo zaudējumu.”

Rīdzinieki bija pārliecināti par saviem spēkiem, bet vai “Ventspilij” tās šodien pietrūka un tas bija viens no zaudējuma iemesliem?
Ašvorts: “Nevarētu teikt, ka tās trūka, lai gan spēle ar Metta/LU un tajā zaudētie punkti, protams, to ietekmē. Tajā pašā laikā Riga uzvarēja un iekļuva kausa finālā, tāpēc emocionālajā ziņā viņiem bija vieglāk. Tomēr šajā mačā daudz izšķīra tas, kurš pirmais guva vārtus. Ja vārtu būtu guvuši mēs, arī mums būtu labas iespējas uzvarēt.

Kāpēc, pārejot uz spēli ar trim aizsargiem, tika nolemts nomainīt tieši Koļesovu?
"Kad viņi palika desmit vīru sastāvā, vajadzēja sūtīt laukumā vēl kādu uzbrūkošu spēlētāju, tāpēc tika nolemts Koļesova vietā sūtīt Žigajevu."
Bet kāpēc tieši Koļesovs? Bulvītis ir spēcīgāks uzbrukumā vai bija cits iemesls?
"Koļesovs pārtraukumā sūdzējās, ka viņām pēc sadursmes nedaudz reibst galva, tāpēc nevarējām ņemt nost Bulvīti un riskēt ar Ņikitu."

Slaviša, Vaščuks iepriekšējās spēlēs neizmantoja savas iespējas, bet kā viņa sniegums apmierināja šodien?
Stojanovičs: "Vispirms paldies Ventspils trenerim par labajiem vārdiem. Esmu šeit vien pusotru mēnesi, bet cenšos darīt visu, lai komanda rādītu savu labāko sniegumu. Vaščuks šodien spēlēja nedaudz citādākā pozīcijā, nekā ierasts. Pēdējā mēneša laikā viņš ir labā sportiskajā formā un regulāri tiek pie iespējām, dažkārt tās realizējot, bet dažkārt – nē. Ar veiksmes un apņēmības palīdzību šodien viņš savas iespēja realizēja, turklāt sitot ar savu vājāko kāju – kreiso. Viņš centās, izlika visus savus spēkus, tāpēc noteikti bija pelnījis šos vārtus un varbūt arī trešos, taču vienā epizodē nedaudz nepaveicās. Taču esmu priecīgs par viņu un gūtajiem vārtiem."