Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Upītis: "Bail nebija - Milans ir stiprs, zināju, ka noturēs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Upītis: "Bail nebija - Milans ir stiprs, zināju, ka noturēs"
Juris Upītis aizsargam Milanam Jurčinam uzticējās, gan izdarot tālo piespēli, gan metoties apskāvienos
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" vakar ar 4:2 pieveica Mitišču "Atlant", pārtraucot trīs zaudējumu sēriju un paceļoties uz septīto vietu Rietumu konferencē. Pirmoreiz laukumā devās Edmunds Augstkalns, kurš 48 sekunžu laikā paspēja izcelties ar iespaidīgu spēka paņēmienu. "Pamanīju, ka Igors Radulovs mani nemaz neredz," sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina aizsargs. 15. rezultativitātes punktu nopelnījušais Juris Upītis teica, ka nepieciešama stabilitāte, tad viss būšot kārtībā, bet Jakubs Sedlāčeks, kurš tika galā ar 34 no 36 metieniem, jūtas labi un labprāt sargātu laukuma saimnieku vārtus arī nākamajā cīņā, tomēr treneri lēmumu parasti paziņo vien spēles dienā.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" no pirmā izbraukuma pārveda piecus punktus, taču panikas nav bijis, sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica uzbrucējs Juris Upītis. "Aizmirsām neveiksmes, jo pagātne ir pagātne, un gatavojāmies konkrētajai spēlei, centāmies uzlabot sniegumu visās epizodēs un visās līnijās. Manuprāt, labi pastrādājām, taču nevar teikt, ka spēlējām labāk nekā Hantimansijskā pret "Yugra" - arī tur spēlējām labi, bet noslēdzošās trešdaļas sākumā pretiniekiem iekrita veiksmīgi goli, bet mums vairs neizdevās atspēlēties. Arī šoreiz spēlējām labi, tomēr bija brīži, kuros atslābinājāmies, lai gan to nedrīkstēja pieļaut. Kā teica treneris: vajadzēja turēties, nevis spēlēt kā pa kalniem - tad labi, tad slikti. Vajag stabilitāti, tad viss būs kārtībā," teica 23 gadus vecais spēlētājs, kurš izdarīja pirmo rezultatīvo piespēli sezonā.

Septiņas sekundes pirms otrās trešdaļas noslēguma Upītis ieraudzīja noraidīto soliņu atstājušo Milanu Jurčinu, kurš ar perfektu metienu realizēja izgājienu vienatnē pret sāncenšu vārtsargu un dubultoja Rīgas "Dinamo" handikapu. "Pretinieks ilgi turēja aizsardzības zonā. Ja godīgi, tad vienkārši dzirdēju informatora paziņojumu, ka "Dinamo" spēlē pilnā sastāvā. Paskatījos, ka sāncenšu aizsargs pie manis netiks, tāpēc nevis uz dullo metu ārā, bet atdevu piespēli. Un Milans visu izdarīja," pauda uzbrucējs, kuram tas bija 15 punkts rīdzinieku rindās. Tāpat kā pēc Gunāra Skvorcova rezultatīvā metiena, kad "Dinamo" pārņēma vadību, Upītis metās vārtus guvušā spēlētāja apskāvienos. "Bail nebija, jo Milans ir stiprs, zināju, ka mani noturēs. Arī Gunārs mums ir stiprs čalis. Nesveru ļoti daudz, nav problēmu mani noturēt. Tās ir emocijas."

Upītis lielāko daļu maču pavadījis ceturtās maiņas centra uzbrucēja lomā, taču pēc Andra Džeriņa izkrišanas no aprites, iespējams, nāksies uzņemties lielāku atbildību un būs jāspēlē vairāk. "Kur treneris liks, tur spēlēšu. Protams, ir mīnusi, ir jāuzlabo spēle aizsardzībā, bet esmu gatavs," teica uzbrucējs, kura pavadītais laiks laukumā, salīdzinot ar pagājušo sezonu, pieaudzis par divām minūtēm. "Viss sākas ar aizsardzību: vajag spēlēt agresīvi, nedrīkstam pieļaut vieglu metienu izdarīšanu un iniciatīvas atdošanu. Skatoties iepriekšējo maču video, reizēm nonākam pie secinājuma, ka, atrodoties vadībā, ir jāspēlē vienkāršāk: neko lieku neizdomājot, jāizmet ripa ārpus zonas. Ir jāspēlē agresīvāk: neļaut pretiniekam pacelt galvu, neļaut elpot; ja ir laiks pagriezties pret laukumu, tad spēlēt kļūst vieglāk. Tādējādi viņiem būs grūtāk izveidot momentus, ripa tiks mesta neskatoties. Domāju, ka šodien to darījām ļoti labi. Ejam pareizajā virzienā."

Tikmēr spēlē pret Mitišču "Atlant" debiju piedzīvoja 20 gadus vecais aizsargs Edmunds Augstkalns, kurš uz ledus devās divas reizes, laukumā pavadot 48 sekundes. "Nekas nebija skaidrs vai pateikts, bet pirms trešās trešdaļas Milans klusi iečukstēja, lai esmu gatavs, jo var gadīties visādi. Un gadījās," teica spēlētājs. Pirmais izgājiens izdevās godam: neitrālajā zonā uz ledus tika noguldīts Igors Radulovs, kurš mirkli vēlāk par uzbrukumu Andrim Džeriņam tika sodīts ar 5+20 soda minūtēm. "Zināju, ka labs spēka paņēmiens vai bloķēts metiens, kas komandai dos emocionālu pacēlumu, palīdzēs vieglāk iejusties spēlē. Tāda bija ideja. Par situāciju: Radulovs jau bija sasējies ar diviem pretspēlētājiem, pamanīju, ka viņš mani nemaz neredz. Veiksmīgi sanāc, labāk nevarēju vēlēties."

Iepriekš Augstkalnam problēmas sagādāja muguras savainojums, lai gan spēlētājs situāciju raksturoja ar diviem vārdiem: nekas nopietns. Viņš Rīgas "Dinamo" pieteikumā atradās sesto reizi sezonā, lai gan ir jauniešu komandas "Rīga" kapteinis. "Protams, "Rīga" ir mana pirmā komanda, kuras rindās ir atvēlēts laiks, kur dod spēlēt. No otras puses skatoties, katrs grib tikt pēc iespējas augstāk. Protams, ir grūti sēdēt malā un skatīties, taču gaidu savu iespēju. Šodien man tā tika dota," pauda Augstkalns. "Protams, vienmēr gribi spēlēt pēc iespējas vairāk un labāk, bet viss ir manās rokās un treneru lēmumos. Jāturpina strādāt."

Piekto reizi Rīgas "Dinamo" vārtu drošība tika uzticēta čeham Jakubam Sedlāčekam, kurš ar 93,4% atvairīto sāncenšu metienu ieņem desmito vietu Kontinentālajā hokeja līgā, bet 2,04 vidēji mačā ielaistās ripas dod devīto pozīciju. Taču sākums neizdevās: Mitišču "Atlant" vadībā izvirzījās 76. sekundē ar pirmo metienu. "Reizēm agri ielaisti vārti var palīdzēt, bet pirms mača sev pateicu, ka negribu ielaist pirmajā trešdaļā. Un ielaidu otrajā minūtē... Nejutos pārāk labi, taču zināju, ka varam gūt divus vārtus un uzvarēt. No otrās trešdaļas sākuma kontrolējām spēli un vienkārši bijām labāki," atzina 24 gadus vecais vārtsargs, uzņemoties vainu par otro ielaisto ripu.

"Protams, ka metiens otrajos zaudētajos vārtos, tāpat kā jebkurš cits, bija jānoķer. Ņema [Ondržejs Ņemecs] izdarīja metienu mūsu aizsarga aizsegā, neredzēju metiena brīdi, bet tāpat tā bija mana vaina. Bija skaitliskais vairākums, tāpēc reizēm negaidi, ka pretinieks izdarīs metienu. Viņš mani pārsteidza, tāpēc nākamajā reizē jābūt uzmanīgākam," teica Sedlāčeks. Kad būs nākamā reize? "Nezinu treneru plānu - to, kurš spēlēs, mums paziņo pirms katra mača. Redzēsim, kas notiks. Jūtos labi, labprāt stātos vārtos arī nākamajā spēlē."

"Protams, priekšroku dotu, ja jau laicīgi zinātu, kurš vārtsargs spēlēs, taču nedz es, nedz Mass [Edgars Masaļskis] neesam pirmais vai otrais numurs. Man tas nav jaunums - tāpat bija arī Čehijā, manā dzimtajā pilsētā. Zinu situāciju, zinu, kā ar to sadzīvot," atklāja vārtsargs, kurš pirmo reizi laukumā devās jaunajā ķiverē. "Galvā pirmoreiz uzliku iesildīšanās laikā. Jutos labi un komfortabli, tāpēc izlēmu, ka vilkšu arī mača laikā. Tieši tāds pats modelis kā pagājušajā sezonā, tikai citāds krāsojums." Jaunais atribūts palīdzēja tikt galā ar 34 no 36 metieniem, tāpēc Sedlāčeks cer, ka ķivere palīdzēs izcīnīt vēl daudzas uzvaras.

Slēpts komentārs: Simply_the_BEAST

  +9 [+] [-]

, 2014-09-24 11:08, pirms 10 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Nesveru ļoti daudz, nav problēmu mani noturēt.

Ko ar to gribēja pateikt sportists, man nav zināms, taču izklausās visai nožēlojami.
Ieslēdz smadzenes, sapratīsi, ko šajā kontekstā domāja Upītis.

  +5 [+] [-]

, 2014-09-24 11:49, pirms 10 gadiem
lai veicas Augstkalnam!
Vairāk laika un arī vārti neizpaliks, viņam patīk arī uzmest "pa kasti"

  +1 [+] [-]

, 2014-09-24 12:29, pirms 10 gadiem
Pagājušo sezonu Ozo izgājiens bija 1vs1 pret vityaz un šogad Jurčina 1 vs 1,bet pret Atlant,viņi rād ka vajag iziet izgājiena viens pret viens.

Indrašim jasāk vienkaršāk spēlet skaista spēle tad spēle l'diz galam ar golu vai rezultatīvu piespēli.

Indrašis sāk parspelēties vai man tā izliekas.

  +5 [+] [-]

, 2014-09-24 12:31, pirms 10 gadiem
Protams Upītis priecājas rezulatīva piespēle citi nebūtu adevuši tādu piespēli vai pa vēlu,viņš pamanija un adeva un skrēja apsveikt Jurčinu.

Prieks par Upīti un pa visu 4 maiņu,rād piemēru 1 maiņai
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-09-24 15:02, pirms 10 gadiem
premjiers17 rakstīja: Pagājušo sezonu Ozo izgājiens bija 1vs1 pret vityaz un šogad Jurčina 1 vs 1,bet pret Atlant,viņi rād ka vajag iziet izgājiena viens pret viens.
viņi neko nerāda, viņi iet iemest
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-09-24 19:33, pirms 10 gadiem
Skaisti!

     [+] [-]

, 2014-09-26 23:40, pirms 10 gadiem
premjiers17 rakstīja: Pagājušo sezonu Ozo izgājiens bija 1vs1 pret vityaz un šogad Jurčina 1 vs 1,bet pret Atlant,viņi rād ka vajag iziet izgājiena viens pret viens.

Indrašim jasāk vienkaršāk spēlet skaista spēle tad spēle l'diz galam ar golu vai rezultatīvu piespēli.

Indrašis sāk parspelēties vai man tā izliekas.
tas nekas,ka Indrašis ir rezultatīvākais komandā..