Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Bārtulis un "Barys" pēcspēles metienos atzīst "Lokomotiv" pārākumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Bārtulis un "Barys" pēcspēles metienos atzīst "Lokomotiv" pārākumu
Oskars Bārtulis
Foto: hcbarys.kz

Zaudējumu Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēlē šodien piedzīvoja Oskara Bārtuļa pārstāvētā Astanas "Barys" vienība, kas savā laukumā pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", kas šoreiz iztika bez Jāņa Sprukta palīdzības.

Jaroslavļas "Lokomotiv" pirmdien piedzīvoja zaudējumu izbraukumā pret Omskas "Avangard", laukumā pēc trīs spēļu izlaišanas atgriežoties Jānim Spruktam. Tikmēr Astanas "Barys" savu pēdējo spēli aizvadīja svētdien, kad Oskara Bārtuļa debijas spēlē pagarinājumā ar 1:0 apspēlēja Novokuzņeckas "Metallurg". "Barys" sezonu sāka ar četrām uzvarām piecās spēlēs, kam sekoja trīs zaudējumu sērija, kas pārtrūka savā laukumā pret Novokuzņeckas vienību. Gaidāmais Latvijas hokejistu duelis laukumā gan izpalika, jo spēlei netika pieteikts Jānis Sprukts, bet Oskars Bārtulis spēli uzsāka "Barys" komandas otrajā aizsargu pārī.

Spēli aktīvi iesāka viesi, bet ātri vien tika piebremzēti ar vajadzību spēlēt skaitliskajā mazākumā. "Barys" hokejisti ilgi apdraudēja Kērtisa Senforda sargātos vārtus, līdz vairākuma pēdējās sekundēs izspēlēja lielisku kombināciju, kuru ar precīzu metienu noslēdza Jevgēņijs Rimarevs, atklājot mača rezultātu. Perioda turpinājumā daudz vairāk ripu kontrolēja "Lokomotiv" hokejisti, bet reālas vārtu gūšanas iespējas neveidojās kā pie vieniem, tā otriem vārtiem. Spēles gaita izmainījās 18. minūtē, kad "Barys", spēlējot vairākumā, palika bez Konstantīna Rudenko, kurš saņēma 5+20 minūšu noraidījumu. Ilgāk uz noraidīto soliņa bija jāpasēž arī Iļjam Gorohovam, kuram tika piešķirts 2+10 minūšu sods. Spēlētāju sadursmē cieta arī Kērtiss Senfords, kurš bija spiests beigt spēli un atstāt savu vietu vārtos Vitālijam Koļesņikam.

Rezultāts mainījās otrā perioda pirmajā minūtē, kad pēc 31 spēlētas sekundes skaitlisko vairākumu realizēja Jegors Averins. Pēc notikumiem pirmā perioda izskaņā spēle bija kļuvusi krietni asāka. Īpaši tas atsaucās uz "Barys" hokejistiem, kuri bieži bija spiesti sēsties uz noraidīto soliņa. Atelpa nāca 14. minūtē, kad reizē uz noraidīto soliņa sēdās Džefs Plets un Martins Ternbergs. Mājinieki nespēja realizēt lielo skaitlisko vairākumu un uzreiz zaudēja vēl vienus vārtus. "Lokomotiv" izmantoja savas komandas hokejistu atgriešanos laukumā, veica ātro pretuzbrukumu, kuru ar precīzu metienu noslēdza Jirži Novotnijs. Tiesneši turpināja būt nelokāmi stingri arī turpinājumā, kas Astanas komandai ļāva izlīdzināt rezultātu, kad pēdējā minūtē vārtus guva Naidžels Douzs - 2:2.

Trešajā periodā cīņa ritēja ļoti līdzīgi, bet trūka īpaši bīstamu vārtu gūšanas momentu. Septiņas minūtes līdz perioda beigām "Lokomotiv" hokejisti bija tuvu vārtu guvumam, bet veiksme šoreiz bija mājinieku pusē, Ternberga mestajai ripai lidojot nedaudz pāri vārtiem. Jāsaka, ka tuvāk uzvarai pamatlaikā bija "Lokomotiv" hokejisti. To garantēja iespēja spēlēt vairākumā, kas arī tika izmantota. Pēc Oskara Bārtuļa bloķētā metiena ripa nonāca atpakaļ pie "Lokomotiv" spēlētājiem, kuri izmantoja apjukumu vārtu priekšā un atjaunoja minimālu pārsvaru mazliet vairāk kā piecas minūtes līdz pamatlaika beigām - 3:2. Atlikušajā laikā notikumus laukumā centās kontrolēt viesi, neļaujot pretiniekam izdarīt spiedienu. Pēdējā minūtē vārtsargs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju un tas nesa vēlamo rezultātu. Izlīdzinājumu panāca Brendons Bočenskis - 3:3. Tieši viņam pēdējās sekundēs bija iespēja arī izraut uzvaru, bet lieliski nospēlēja Vitālijs Koļesņiks.

Pagarinājumā neliels pārsvars bija viesiem, kuri daudz biežāk uzbruka pretinieku vārtiem. Vārti gan piecu minūšu laikā netika gūti, kas uzvarētāju lika noskaidrot pēcspēles metienu sērijā. To uzsāka Jirži Novotnijs, izvirzot savu komandu vadībā. Ar vieniem vārtiem izdevās pietiekami uzvarai šajā mačā. Lieliski vārtos nostāvēja Koļesņiks, atstājot savu cietoksni neieņemtu un atnesot "Lokomotiv" uzvaru ar 4:3.

Oskars Bārtulis "Barys" rindās uz ledus pavadīja 21 minūti, kuras laikā izcēlās ar četriem metieniem un divām soda minūtēm.

KHL regulārāis čempionāts, 24. septembris

"Barys" - "Lokomotiv" 3:4 PM(1:0, 1:2, 1:1, 0:0, 0:1)

Vārti: 04:27 Rimarevs (Rudenko, Antropovs) 1:0, 20:31 Averins (Novotnijs, Plets) 1:1, 35:35 Novotnijs (Ternbergs) 1:2, 39:16 Douzs (Lendins, Bočenskis) 2:2, 54:34 Koņkovs (Jakovļevs) 2:3, 59:17 Bočenskis (Lendins, Savčenko) 3:3, 65:00 Novotnijs 3:4.
Metieni: 36-34
Soda minūest: 49-28
Vārtsargi: Jans Laco - Kērtiss Senfords (17:18 Vitālijs Koļesņiks)

Slēpts komentārs: sandis444444

  -1 [+] [-]

, 2014-09-24 19:28, pirms 10 gadiem
OHO!!!!

  -1 [+] [-]

, 2014-09-24 20:08, pirms 10 gadiem
Vēl jau arī iespējams tas, ka Janka jūtas saguris..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja