Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"76ers" zvaigzne Embīds pēc 0-4: "Neesmu ģenerālmenedžeris – nelemju par nākotni"

Agris Suveizda

"76ers" zvaigzne Embīds pēc 0-4: "Neesmu ģenerālmenedžeris – nelemju par nākotni"
Džoels Embīds. Foto: AFP/Scanpix

Filadelfijas "76ers" bez savainotā Bena Simonsa jau pēc četrām spēlēm izstājās no Nacionālās basketbola asociācijas "play-off", kapitulējot Bostonas "Celtics" priekšā. Komandas vadībai priekšā lielas pārdomas, ko darīt nākotnē un vai veikt izmaiņas komplektācijā un treneru štābā.

Vaicāts gan par sava, gan galvenā trenera Breta Brauna nākotni, "76ers" zvaigzne Džoels Embīds atbildēja izvairīgi un vairākkārt tā arī nepateica, ka trenerim amats būtu jāsaglabā: "Es nepieņemu lēmumus, es neesmu ģenerālmenedžeris. Esmu Filadelfijā – kam būs lemts notikt, tas arī notiks. Allaž esmu teicis, ka vēlos šeit pabeigt karjeru. Ja tā notiks – labi. Ja nenotiks, tad būs jādzīvo tālāk."

Kamerūniešu centrs nav slēpis, ka grib būt pirmā vijole uzbrukumā, tomēr viņa rezultativitāte šosezon samazinājās – no 27,5 punktiem līdz 23,0. "Zem groza varu dominēt, taču, atkal, komandas interesēs runa ne vienmēr ir par mani. Ar to sastāvu, kāds mums bija un ja tāds mums paliks arī uz nākamo sezonu, man būs jāspēj paplašināt uzbrukumu," teica Embīds, kura tālmetienu precizitāte šosezon bija 33,1%.

Lai arī to nepateica tieši, Embīda komentāri varēja radīt iespaidu, ka viņš nav pārāk apmierināts ar sastāva komplektācijas izmaiņām iepriekšējās sezonās: "Pirms dažiem gadiem, kad pirmoreiz sasniedzām izslēgšanas spēles, mums bija virkne lielisku spēlētāju, kurus paši bijām draftējuši vai kuri šo līmeni bija sasnieguši šeit. Bijām lieliskā situācijā. Un tad, kā zināt, izlēmām aizmainīt virkni spēlētāju un drafta izvēles pret Džimiju [Batleru], Tobaiesu [Herisu]. Ieguvām daudz lielisku spēlētāju, tomēr nebija lemts, nespējām atrast ritmu. Tā ir vilšanās, ir daudz nožēlas. Bija sajūta, ka mums šosezon ietrūka koncentrēšanās. Mums ir jābūt daudz labākiem – pašiem jāieskatās spogulī un jādara labāk."

Tiek baumots par to, ka galvenā trenera Breta Brauna krēsls ir briesmās. Lai arī pie komandas stūres viņš ir jau septiņus gadus, Brauns uzskata, ka traumu dēļ viņam tā arī nav bijis iespējas sasniegt potenciāla griestus. "Nē," treneris pārliecinoši atbildēja uz jautājumu, vai, viņaprāt, šāda iespēja viņam bijusi. "Bena [Simonsa] prombūtnes ietekme būs jūtama vēl ilgu laiku, īpaši ja ņem vērā, cik daudz viņš darīja, lai būtu gatavs spēlēt." Brauns atzina, ka "76ers" aizsardzībā bija lielas problēmas pret "Celtics" perimetra spēlētājiem, bet uzbrukumā viņš uzskata, ka tā arī nespēja pienācīgi izmantot komandas auguma centimetrus un Embīda un Ela Horforda duetu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

     [+] [-]

, 2020-08-25 09:11, pirms 4 gadiem
Nez ja Dalasai piedāvadu Embidu prer KP vai viņi piekristu?