Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Rīgas čempionāta atklāšanas spēlē "Ogre" tiek galā ar "Skrīveriem/Aizkraukli"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Rīgas čempionāta atklāšanas spēlē "Ogre" tiek galā ar "Skrīveriem/Aizkraukli"
Foto: Ginta Grincēviča, "Staburags"

Šodien sācies 2018. gada Rīgas atklātais čempionāts handbolā, un pirmajā mačā "Ogre" jau pirmajā puslaikā ieguva drošu pārsvaru un ar 30:17 pieveica "Skrīverus/Aizkraukli".

Šogad Rīgas atklātajā čempionātā piedalās piecas komandas – Dobeles "Tenax", Rīgas "Celtnieks", "Ogre", ASK/LSPA un "Skrīveri/Aizkraukle". Iepriekšējās sezonas divas spēcīgākās komandas, "Tenax" un "Celtnieks", turnīrā iesaistīsies no pusfināla, kamēr pārējās trīs cīnīsies par divām ceļazīmēm uz pusfinālu, aizvadot apļa turnīru.

"Skrīveri/Aizkraukle" ir pēdējo gadu titulētākā komanda pirmajā līgā, piecu gadu laikā divreiz uzvarot, divreiz ierindojoties trešajā vietā un vienu reizi ieņemot otro pozīciju. Pagājušajā sezonā vienība uzvarēja regulārajā čempionātā, bet turpinājumā piedzīvoja zaudējumu pusfinālā un bija spiesta samierināties ar trešo vietu.

Taču šovakar izrādīt sīvu pretestību Virslīgā spēlējošajai "Ogres" komandai neizdevās, jo jau pirmajā puslaikā tablo vēstīja 17:9. "Skrīveriem/Aizkrauklei" gan izdevās veiksmīgs sākums, septītajā minūtē panākot 6:3, taču puslaika turpinājumā sāncenšu pārsvars bija nospiedošs.

Uzvarētājs tika izšķirts pirmajā puslaikā, tomēr turpinājumā "Ogres" handbolisti nebremzēja, un viņu pārsvars sasniedza arī desmit vārtus. Beigās pārliecinoša uzvara ar 30:17. Uzvarētāju rindās rezultatīvākie ar astoņiem vārtiem bija Arvis Laganovskis un Dzintars Dravnieks, bet septiņus vārtus iemeta Artis Laganovskis.

Pretinieku rindās labākais ar pieciem rezultatīviem metieniem bija Mārtiņš Dāvidnieks, bet visus trīs metienus realizēja Toms Paeglis. Jāizceļ, ka "Skrīveru/Aizkraukles" komandā ar gūtajiem vārtiem izcēlās deviņi handbolisti, kamēr Ogres vienībā – seši. Tomēr apturēt pretinieku līderus neizdevās.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Ar...