Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

No "Arsenal" atlaistais un PSG vadījušais Emerijs paraksta līgumu ar "Villarreal"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

No "Arsenal" atlaistais un PSG vadījušais Emerijs paraksta līgumu ar "Villarreal"
Unajs Emerijs. Foto: PA Wire/Scanpix

Par Spānijas čempionāta piektās vietas ieguvējas "Villarreal" galveno treneri apstiprināts Unajs Emerijs, kura iepriekšējā darba vieta bija Anglijas Premjerlīgas klubs Londonas "Arsenal", bet pirms tam viņš atradās pie PSG stūres.

Sezonas kopvērtējumā "Villarreal" atpalika no čempiones Madrides "Real", "Barcelona", Madrides "Atletico" un "Sevilla", paliekot bez ceļazīmes uz Čempionu līgu. Gan trešā, gan ceturtā pozīcija palika desmit punktu attālumā. Līdz šim vienību vadīja Havjers Kajeha, kurš pēc sezonas beigām devās prom.

Unajs Emerijs kopš novembra, kad viņu atlaida Londonas "Arsenal", bija bez darba. Viņš ar "Villarreal" noslēdzis līgumu uz trīs sezonām, un galvenā trenera prezentēšana plašākai publikai notiks pirmdien preses konferencē. Spānis kļuva par Arsēna Vengera aizstājēju pie "Arsenal" stūres, un pirmajā sezonā viņš aizveda komandu līdz Eiropas līgas finālam, bet turpinājumā panākumi izpalika.

Pirms "Arsenal" posma Emerijs divas sezonas strādāja Parīzes "Saint-Germain". Pirmajā viņš nekļuva par Francijas čempionu, bet izcīnīja abus kausus. Otrajā sezonā izdevās izcīnīt visas pašmāju trofejas, bet Čempionu līgā atkal neizdevās pārvarēt astotdaļfināla barjeru.

"Villarreal" Emerijam būs ceturtā Spānijas augstākās līgas komanda, ko viņš vadījis. Kopā ar "Sevilla" lielākie panākumi tika izcīnīti uz Eiropas skatuves, bet pirms tam viņš strādāja ar "Valencia" un augstākajā līgā ieveda "Almeria".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/villarr...