Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Lietuvas izlasei nevajadzīgais Motejūns trešo sezonu spēlēs Ķīnā

Emils Ozerinskis

Lietuvas izlasei nevajadzīgais Motejūns trešo sezonu spēlēs Ķīnā
Donāts Motejūns. Foto: sina.com.cn

Lietuviešu basketbolists Donāts Motejūns, kuru Daiņus Adomaitis neiekļāva Lietuvas izlases kandidātu sarakstā, arī nākamo sezonu pavadīs Ķīnas Basketbola asociācijā, pārejot uz Šanhajas "Sharks".

28 gadus vecais Donāts Motejūns kļuvis par visai pieprasītu un ļoti labi atalgotu basketbolistu Ķīnā. Iepriekšējās divas sezonas 213 centimetrus garais lietuvietis pavadīja Šandongas "Golden Stars" rindās, bet sezonas izskaņā pēc turnīra noslēgšanās Āzijā, Motejūns devās pāri okeānam, lai palīdzētu Sanantonio "Spurs" vienībai. Jaunajā sezonā Motejūns atkal spēlēs Ķīnā, pārejot uz Šanhajas "Sharks". Šī komanda ir īpaši zīmīga ar to, ka "Sharks" īpašnieks ir leģendārais basketbolists Jao Mings.

Salīdzinoši ar pērno sezonu, kad Motejūns Ķīnā nopelnīja trīs miljonus ASV dolāru, jaunajā klubā lietuvietis pelnīs četrus miljonus. Ķīnas līgā spēka uzbrucēja statistikas rādītāji pērn sasniedza 27,3 punktus, 14 atlēkušās bumbas un 4,2 rezultatīvas piespēles vidēji mačā.

Karjeras laikā spēlētājs pārstāvējis tādus Eiropas klubus kā Kauņas "Žalgiris", Treviso "Beneton" un Gdiņas "Aseco Prokom". NBA spēlētājs nēsājis Hjūstonas "Rockets", Ņūorleānas "Pelicans" un Sanantonio "Spurs" krāsas.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-24 22:55, pirms 5 gadiem
Stulbais Adomaitis (Lietuvas Vecvagars) nepaņēma Motejūnu izlasē...

     [+] [-]

, 2019-07-25 09:48, pirms 5 gadiem
It kā tiešām nesaprotams lēmums no Adomaiša, taču varbūt tur ir kādi zemūdens akmeņi, attieksmes problēmas utt.