Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Celtic" sarauj gabalos Igaunijas čempioni, "Dundalk" panāk neizšķirtu pret "Qarabağ"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Celtic" sarauj gabalos Igaunijas čempioni, "Dundalk" panāk neizšķirtu pret "Qarabağ"
Glāzgovas "Celtic" aizsargs Kristofers Ajers gūst uzvaras vārtus spēlē ar Tallinas "Nõmme Kalju". Foto: Andrew Milligan/PA Wire/PA Images/Scanpix

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otro kārtu ar ļoti smagu sakāvi iesākusi Igaunijas čempionvienība Tallinas "Nõmme Kalju", kas izbraukumā ar 0:5 kapitulēja Glāzgovas "Celtic" priekšā. Labāk klājās šī gada "Riga FC" pāridarītājai Īrijas "Dundalk", kas izcīnīja vērtīgu neizšķirtu pret Azerbaidžānas "Qarabağ" - 1:1.

Skotu un igauņu labāko klubu duelī, kā jau tas tika gaidīts, tad iniciatīvu jau no pirmajām minūtēm pārņēma "Celtic", kas šovakar kopumā izdarīja par 23 sitieniem vairāk (26:3), kā arī kontrolēja bumbu ievērojami biežāk (64:36 (%)). Tomēr Skotijas superklubam līdz pat puslaika izskaņai neizdevās atslēgt pieredzējušā Pāvela Londāka vārtus.

Par spīti ieilgušajam bezvārtu neizšķirtam "Celtic" izpildījumā turpinājumā sekoja īsts vārtu birums - līdz puslaika noslēgumam norvēģu aizsargs Kristofers Ajers, Raiens Kristijs ar realizētu 11 metru soda sitienu un Lī Grifitss spēja panākt 3:0 "Celtic" labā. Pēc 15 minūšu pārtraukuma Kristijs sev spēja nokārtot dubli (4:0), kamēr 77. minūtē Kalums Makgregors uzstādīja spēles gala rezultātu - 5:0.

Cienījamu sniegumu pret Čempionu līgas grupu turnīrā 2017. gadā uzspēlējušo Azerbaidžānas "Qarabağ" savās mājās parādīja "Dundalk". Pirmos vārtus jau ceturtajā minūtē pēc stūra sitiena izspēles guva viesu futbolists Mahirs Emreli, taču Īrijas čempione nesalūza un pacietīgi centās uzlauzt arī "Qarabağ" aizsardzību. 78. minūtē tas viņiem arī izdevās, kad ļoti līdzīgā situācijā pie sitiena no vārtu priekšas pēc stūra sitiena tika "Dundalk" snaiperis Patriks Hūbens - 1:1.

Veiksme turpina smaidīt Barisavas BATE futbolistiem, kuri par spīti Norvēģijas čempiones Tronheimas "Rosenborg" pārsvaram sitienos (17:6) un bumbas kontrolē (58:42 (%)) izcīnīja uzvaru ar 2:1. Pēc neizšķirta (1:1) pirmajā puslaikā otrajās 45 minūtēs kā vienīgais izcēlās baltkrievs Maksims Skavišs.

Minimālus panākumus šovakar izdevās izcīnīt arī Slovēnijas čempionei "Maribor" un Klužas "CFR" no Rumānijas, kuras ar 2:1 un 1:0 apspēlēja attiecīgi zviedru Solnas AIK un Telavivas "Maccabi" no Izraēlas.

Visbeidzot drošāk pirms atbildes spēlēm izbraukumā varēs justies Belgradas "Crvena Zvezda" un Budapeštas "Ferencvaros". Serbi ar 2:0 pieveica Helsinku HJK, kamēr ungāri ar 3:1 - Maltas "Valletta".

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas 2. kārtas pāri

Pāris1. spēle2. spēleSumma
CFR Cluj (Rumānija) - Maccabi Tel-Aviv (Izraēla)1:0
BATE Barysaw (Baltkrievija) - Rosenborg (Norvēģija)2:1
The New Saints (Velsa) - København (Dānija)0:2
Ferencvaros Budapest (Ungārija) - Valleta (Malta)3:1
Dundalk (Īrija) - Qarabağ Agdam (Azerbaidžāna)1:1
Saburtalo Tbilisi (Gruzija) - Dinamo Zagreb (Horvātija)0:2
Crvena Zvezda (Serbija) - HJK Helsinki (Somija)2:0
Maribor (Slovēnija) - AIK Solna (Zviedrija)2:1
Celtic (Skotija) - Nõmme Kalju (Igaunija)5:0
Sutjeska Nikšić (Melnkalne) - APOEL (Kipra)0:1
PSV Eindhoven (Nīderlande) - Basel (Šveice)3:2
Viktoria Plzeň (Čehija) - Olympiakos Piraeus (Grieķija)0:0