Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Veterāns Anis pievienojas Melderim Parīzē

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Veterāns Anis pievienojas Melderim Parīzē
Ainārs Anis
Foto: Unihocrigacup.com

Bijušais Latvijas izlases florbolists Ainārs Anis, kurš valsts čempionātā nav spēlējis jau vairākus gadus, vienojies par pievienošanos vienam no spēcīgākajiem Francijas florbola klubiem "IFK Paris".

Parīzes florbola klubs sešas reizes kļuvis par Francijas čempionvienību, pēdējo reizi to paveicot aizvadītajā sezonā. Šīs sezonas finālspēlē "IFK Paris" aizraujošā cīņā ar rezultātu 6:5 pieveica "Dragons Bisontins" vienību. Kā savas valsts čempioni "IFK Paris" viesojušies arī Latvijā, lai Cēsīs startētu Eiropas čempionvienību kausa izcīņā. Tāpat komandas rēķinā ir pieci vicečempionu tituli.

Pēdējās divās sezonās komandas krāsas pārstāvējis arī latviešu florbolists Raivis Melders, kurš ir viens no vienības vadošajiem spēlētājiem. Savā pirmajā sezonā Francijā Melders 14 spēlēs izcēlās ar 27 (19+8) punktiem, bet pērn tikpat spēlēs viņa kontā 13 (8+5) punkti.

Ainārs Anis Latvijas virslīgas čempionātā karjeras laikā izcēlies ar 213 (123+90) rezultativitātes punktiem, esot starp čempionāta simts visu laiku rezultatīvākajiem spēlētājiem. Pēdējo reizi Latvijas čempionāta virslīgā 38 gadus vecais florbolists spēlējis 2010./11.gada sezonā, pārstāvot "Latgranula/Līgatne" vienību, tiekot pie trim rezultativitātes punktiem. Nākamajā sezonā viņš bija viens no rezultatīvākajiem florbolistiem 1.līgas turnīrā FK "Ādaži" sastāvā, čempionātu noslēdzot ar 47 rezultativitātes punktiem. Pēc tam oficiālos mačos florbolists laukumā vairs nav devies.

Karjeras laikā Ainārs Anis pārstāvējis arī Latvijas izlasi, 1998. gadā spēlējot pasaules čempionātā Čehijā, gūstot divus vārtus pret Austriju, vienreiz izceļoties mačā ar Japānu, bet spēlē pret Austrāliju Aņa rēķinā divi vārti un divas rezultatīvas piespēles.