Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Podžus un Grīnvalds pārvar pirmo kārtu "Futures" turnīrā Viļņā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Podžus un Grīnvalds pārvar pirmo kārtu "Futures" turnīrā Viļņā
Mārtiņš Podžus
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Viļņas "Futures 15 000" sērijas turnīrā 2. kārtu sasniedza divi Latvijas tenisisti – Mārtiņš Podžus un Roberts Grīnvalds, kurš tikai otro reizi uzvarēja "Futures" pamatturnīra mačā.

ATP 600. numurs Mārtiņš Podžus ar 6:3, 6:0 sagrāva Vācijas pārstāvi Daniilu Kļimovu (ATP 1405.), ceturtajā turnīrā pēc kārtas nopelnot vismaz vienu reitinga punktu. Podžus pagājušajā nedēļā sasniedza ceturtdaļfinālu tādas pašas kategorijas turnīrā Pērnavā, kur atteicās no mača par pusfinālu.

Roberts Grīnvalds (ATP 1701.) pamatturnīrā iekļuva no kvalifikācijas, kur gūtajām trīs uzvarām pievienoja vēl vienu panākumu, ar 4:6, 6:4, 7:6(1) uzveicot Brazīlijas tenisistu Žuau Lukasu Reisu (ATP 653.). Grīnvalds gandrīz trīs stundas ilgajā mačā (2:58) pēdējā setā bija iedzinējos ar 2:5. Viņš astotajā geimā ar savu servi atspēlēja mačbumbu, bet pretinieks pēc tam nākamajā geimā nespēja izservēt maču.

Grīnvalds šogad pirmoreiz (1-2) pirmoreiz un karjerā tikai otro reizi (2-4) uzvarēja "Futures" pamatturnīra spēlē, iegūstot otro reitinga punktu. Viņš pirmo uzvaru svinēja pagājušajā vasarā Rīgas "Futures" turnīrā, kur apspēlēts cits latvietis Mārtiņš Rocēns.

Ranga 1238. vietā esošais Artūrs Lazdiņš ar 4:6, 1:6 zaudēja Francijas tenisistam Tristanam Mero (ATP 1561.). Lazdiņam tas ir trešais zaudējums pēc kārtas, viņš šogad "Futures" pamatturnīros uzvarējis tikai divos mačos (2-9).

Tamperes ITF 15 000 sērijas turnīrā Latviju pārstāvēja divas tenisistes. Irina Ļapustina (WTA 1137.) tikai 49 minūšu laikā ar 1:6, 0:6 zaudēja savai dubultspēļu pāriniecei Svetlanai Jansitovai. Krievijas tenisiste vēl nav debitējusi WTA rangā. Ļapustinai šogad ITF pamatturnīros ir tikai viena uzvara (1-6), to gūstot martā sacensībās Antaljā.

Irina Kuzmina-Rimša pēc kvalifikācijas pārvarēšanas (tur gūtas divas uzvaras) pamatturnīrā ar 3:6, 1:6 zaudēja Krievijas tenisistei Poļinai Bahmutkinai (WTA 754.). Kuzminai-Rimšai, kura pirms 10 gadiem sasniedza savu rekordu WTA rangā (307. vieta), Somijā bija sezonas otrais turnīrs. Pirmais notika martā Telalivā, kur viņa spēlēja ITF 15 000 kvalifikācijā un pārvarēja pirmo kārtu, pēc tam atsakoties no otrās cīņas.