Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lejnieks: "Strādāsim, lai Latvijas izlases spēles tiktu aizvadītas pašā lielākajā arēnā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lejnieks: "Strādāsim, lai Latvijas izlases spēles tiktu aizvadītas pašā lielākajā arēnā"
Kārlis Lejnieks
Foto: Kaspars Volonts, LTS

Nākamajā gadā Latvijai uzņemot Federāciju kausa pasaules otrās grupas spēles, vietējai publikai būs iespēja izbaudīt lielus tenisa svētkus, sarunā ar aģentūru LETA atzīmēja Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Latvijas dāmu tenisa izlase savu pirmo maču Federāciju kausa izcīņas pasaules otrajā grupā savās mājās aizvadīs pret Slovākijas valstsvienību. Latvijas izlasei pirmās spēles būs jāaizvada nākamā gada 9. un 10. februārī, kad risināsies pasaules otrās grupas pirmā kārta. Otrie dueļi Latvijas tenisistēm uzvaras gadījumā būs jāaizvada 20. un 21. aprīlī izslēgšanas cīņās vai arī zaudējuma gadījumā būs jācenšas saglabāt vieta otrajā grupā. Starp potenciālajām pretiniecēm bija arī Šveice, Nīderlande un Japāna, bet izlozē tika noskaidrots, ka Latvijai būs jāspēkojas ar Slovākiju.

"Esam apmierināti ar izlozi, mums ir pietiekoši labas iespējas pacīnīties par tikšanu nākamajā posmā. Domāju, ka arī pašas tenisistes ir priecīgas par izlozi. Beidzot varēsim sarūpēt lielus tenisa svētkus Latvijas publikai un līdzjutējiem. Būs iespēja vietējiem līdzjutējiem redzēt klātienē mūsu labākās tenisistes," pauda Lejnieks.

Iepriekš tika ziņots, ka, sākot ar nākamo gadu, abas pasaules grupas tiks apvienotas vienā lielā grupā, kurā būs planētas 16 labākās komandas, tajā skaitā arī Latvija. Tiesa, turnīra rīkotāja, Starptautiskā Tenisa federācija (ITF), pagaidām nolēmusi atstāt iepriekšējo formātu, kurā ir divas pasaules grupas ar astoņām izlasēm katrā.

"Šis jautājums tika atlikts uz nākamo gadu. Konkrētas atbildes, kāpēc jautājums atlikts, nav. Domāju, ka šī lēmuma pamatā ir finansiāli apsvērumi. Gaidāmas lielas pārmaiņas Deivisa kausa un Federāciju kausa formātos, taču viņi vēl nav atraduši optimālo kalendāru," teica Lejnieks.

Iepriekšējā formāta atstāšana spēka gan nenozīmējot, ka Latvijas vadošās tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova varētu atteikt izlasei.

"Ja beidzot esam izcīnījuši vietu pasaules otrajā grupā un guvuši iespēju cīnīties par iekļūšanu pirmajā grupā, nedomāju, ka būtu kāds iemesls, lai nespēlētu. Tajā nedēļā neiekrīt neviens lielais turnīrs. Protams, ka var būt veselības vai citas likstas, bet citādāk neredzu iemeslu, lai atteiktu, ja jau esam tik tālu tikuši," atzīmēja Lejnieks.

LTS ģenerālsekretārs arī uzsvēra, ka šobrīd pāragri runāt par turnīra izmaksām un norises vietu, taču tiks darīts viss iespējamais, lai mači norisinātos "Arēnā Rīga".

"Pirmajā dienā pēc izlozes nevaru ne apstiprināt, ne noliegt, kurā vietā notiks spēles. Vispirms noskaidrosim, kad laukumiem jābūt gataviem, bet pēc tam jau varam tālāk runāt par potenciālo vietu maču rīkošanai. Strādāsim un mēģināsim darīt tā, lai Latvijas izlases spēles tiktu aizvadītas pašā lielākajā arēnā," stāstīja Lejnieks.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-02-21 15:49, pirms 5 gadiem
Ostapenko tenisa hallé!