Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pirmo reizi uzvar "Riga FC"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Ventspils" pirmo reizi uzvar "Riga FC"
Aleksejs Aleksejevs guva pirmos vārtus Virslīgā
Foto: Aivars Ķesteris, ventasbalss.lv

"SynotTip" Virslīgā pie astotā panākuma tikuši FK "Ventspils" futbolisti, kas viesos ar 2:1 pieveica "Riga FC" komandu, ar kuru pirms tam divas reizes tika spēlēts neizšķirti.

Ventspilnieki malā bija atstājuši uzreiz divus stabilus sākumsastāva spēlētājus Antonu Jemeļinu un Alanu Siņeļņikovu, bet viņu vietā starta sastāvā devās Vadims Žuļevs un arī Eduards Tīdenbergs, kurš atbildes maču pret "Aberdeen" sāka uz rezervistu soliņa. Līdz ar to uz aizsardzības centru bija pārcēlies serbs Nikola Boranijaševičs, bet viņa flangā darbojās Žuļevs.

Pirmās 15 minūtes aizritēja visai mierīgā ritmā, neviena no komandām necentās īpaši kurināt tempu un arī momenti neveidojās. Rīdzinieki pāris reizes izmēģina laimi tālsitienus, ventspilniekiem bija viens labs soda sitiens, 14. minūtē soda laukumā bumbu labā sitiena pozīcijā saņēma Ģirts Karlsons, bet arī abos šajos gadījumos bīstami apdraudēt vārtus neizdevās.

Pamazām iniciatīvu gan pārņēma viesi, kamēr mājinieki ļoti reti tika sāncenšu soda laukuma tuvumā. 28. minūtē "Ventspils" tika pie stūra sitiena, pēc kura ar galvu sita Karlsons, taču raidījums nesanāca pārāk spēcīgs un bumba droši ceļā stājās Armands Pētersons. Vēl pēc brīža spēlē nācās iesaistīties Maksimam Uvarenko, kurš pēc Oļega Timofejeva piespēles soda laukumā ķēra bumbu. Krietni interesantāk Ventspils soda laukumā klājās 34. minūtē, kad bija gan stūra sitiens, gan pāris bīstami sitieni pa vārtiem, gan aizsargu veiksmīga spēle uz vārtu līnijas.

Un tomēr rezultātu atklāja ventspilnieki. 42. minūtē rīdzinieki vispirms tika galā ar sāncenšu centrējumu, bet pēc tam soda laukuma centrā pazaudēja Alekseju Aleksejevu, kurš ar galvu iecēla bumbu vārtu tālajā stūrī. Rīdzinieki tūlīt pat gan atbildēja ar savu momentu, taču vispirms Oļegs Laizāns nokavēja sitiena brīdi, bet tad "Ventspils" aizsardzība kopīgiem spēkiem palīdzēja Uvarenko savākt bumbu. Pēc 45 minūtēm 1:0 kurzemnieku labā.

Rīdzinieki jau otrā puslaika sākumā veica maiņa, uzbrukumā sūtot Robertu Savaļņieku, kurš nesen atlabis pēc savainojuma un pilnām 90 minūtēm laikam jau gatavs vēl nav. Malā tika saukts pieredzējušais Laizāns. Ventspilnieki ļoti aktīvi atsāka maču, taču pirmo bīstamo momentu izveidoja rīdzinieki, Sergejs Vorobjovs pat tika pie izgājiena pret Uvarenko, tomēr sekoja tiesneša svilpe par pārkāpumu pret Žuļevu. Drīz vien Savaļnieks varēja demonstrēt savu prasmi standartsituāciju izpildīšanā, pusminūti vēlāk bumba pat ripoja pa "Ventspils" vārtu līniju, bet pāri tai netika un rezultāts nemainījās.

Laukuma saimnieki, kuriem vajadzēja atspēlēties, turpināja darboties aktīvi, katrā epizodē ātri pāriet uzbrukumā, tā, šķiet, pat pārsteidzot viesus, kuriem krietni nācās strādāt aizsardzībā. 68. minūtē kaut ko tiešām bīstamu izveidoja arī "Ventspils". Pēc stūra sitiena Ņikita Koļesovs ar galvu pameta bumbu tālāk, taču pie tukša vārtu stūra pie tās nepaguva Simons Pauļus. Spēle pamazām izlīdzinājās, bet 78. minūtē uz maiņu nākušais Alans Siņeļņikovs sarūpēja savai komandai lielisku vārtu gūšanas iespēju. Pussargs ielauzās soda laukumā, kur viņu nopļāva Antonijs Černomordijs – pendele. To aukstasinīgi realizēja Eduards Tīdenbergs, panākot jau 2:0.

"Riga FC" tūlīt pat gan varēja atspēlēties, kad pēc ātras saspēles lieliska sitiena pozīcija bija Verneram Apiņam, tomēr cauršaut burzmu vārtu priekšā viņš nespēja. Mājinieki gan neapstājās un tiešām vienus vārtus atguva, taču tas notika jau mača pēdējās sekundēs. Pēc stūra sitiena nepiesegts palika Ivans Kņazevs, kurš arī sita bumbu vārtos, taču tūlīt arī sekoja mača galvenā tiesneša Edgara Maļceva svilpe, kas vēstīja mača beigas.

Riga FC – Ventspils 1:2 (0:1)
Vārti: Kņazevs 90'+2; Aleksejevs 42', Tīdenbergs 78'
Brīdinājumi: Vorobjovs, Sergejevs; Rugins
Riga FC: Ļitovko, Timofejevs, Kņazevs, Punculs (Apiņš 71' ), Černomordijs, Kamara, Sergejevs, Laizāns (Savaļnieks 46' ), Pētersons (Bāliņš 74'), Vorobjovs, Jeņins,
Ventspils: Uvarenko, Obuobi, Boranijaševičs, Koļesovs, Žuļevs, Tīdenbergs, Rečickis (Alfa 86' ), Pauļus, Rugins (Siņeļņikovs 58' ), Aleksejevs (Svārups 86'), Karlsons
Galvenais tiesnesis: Edgars Maļcevs

"SynotTip" Virslīga, 15. kārta

DatumsSpēleVietaLaiks
23.07.Metta/LU – DaugavpilsHanzas vidusskolas laukums2:2
24.07.Riga – Ventspils"Skonto" stadions1:2
24.07.Liepāja – Spartaks"Daugavas" stadions Liepājā18:00
25.07.Jelgava – RFSZemgales Olimpiskais centrs19:00

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Spartaks13101226:631
2.Ventspils1483327:1727
3.Liepāja1482420:926
4.Jelgava1361617:1619
5.Riga1537512:1316
6.RFS1344510:1616
7.Metta/LU1442814:2314
8.Daugavpils1412105:295

Labākie vārtu guvēji

VSpēlētājsKomandaSk
1.Ģirts KarlsonsVentspils10
2.Jevgeņijs KazačoksSpartaks8 (1)
3.Dmitrijs PlatonovsSpartaks6 (1)
4.Eduards TīdenbergsVentspils6 (2)
5.Dāvis IkaunieksLiepāja5
Raivis Andris JurkovskisRFS5
7Sergejs VorobjovsRiga FC4
Vladislavs KozlovsSpartaks4
Vladimirs KamešsLiepāja4
Edgars GauračsLiepāja4
11.Oskars KļavaLiepāja4 (1)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-24 19:19, pirms 8 gadiem
Krievi tak tika, atļāva
amiks rakstīja: Rrigai liidz fkv - kaa krieveljiem liidz Rio

  +3 [+] [-]

, 2016-07-24 19:20, pirms 8 gadiem
LAUVA rakstīja: Krievi tak tika, atļāva
Visi jau nevarēs piedalīties!
Dopinga rijēji ir nobanoti.

  +8 [+] [-]

, 2016-07-24 19:43, pirms 8 gadiem
Nevarētu sacīt, ka uzvara bija loģiska, bet kādreiz jau arī mums jāpaveicas. Taču, ja uz kaut ko pretendējam, tad šī bija tikai aste - suns būs nākamajās divās spēlēs. Interesanti risinājumi sastāvā ir manāmi, piemēram, Boranijaševičs aizsardzības centrā. Pret šo pretinieku tas pat bija efektīvi. Taču vienalga - pārliecinoši FKV tomēr neizskatījās. Ja cilvēks, kas gūst vārtus ar galvu, ir neviens cits kā Aleksejevs, tad laikam drusku dīvaini ir - ne jau nu to no viņa gaida treneris.

Bet pretinieks tāds ļoti savdabīgs. Jau netālu no ieejas stadionā mani aptur ielūgumu tirgonis. Pārdodot par 2 eiro, biļete maksājot 3. Iekšā laidējam rokā tāda pati ielūgumu kaudzīte kā tirgonim, uzreiz manējo pievāc - šķiet, ka ielūgumi cirkulē starp abām šīm kaudzītēm. Un neesmu drošs, ka pirmo spēli. Drošībnieks savukārt par savu galveno pienākumu uzskata paprasīt, lai atver somu, jo iekšā īsti pat neieskatās.
Lai iekļūtu stadionā, jāiziet cauri savdabīgam tingeltangelim un dažu ļaužu mežsaboičikam, kur, šķiet, tikai viņi saprot, kas tur īsti notiek. Dala kaut kādas aproces, kuru nozīme saprotama nekļūst.
Kad sākas spēle, uzzinām, ka viens no galvenajiem sponsoriem ir gaļas tirdzniecības uzņēmums (otrā puslaika sākumā to atgādina vēlreiz). Mjā, gāzes vēl pietrūkst, lai būt pilnvērtīgs gazmjas.
Informators (drīzāk gan šai kontekstā būtu jāsauc par "masovik-zatejnik" cenšas radīt tādu ļoti viltotu optimismu. Naivuma ziņā drusku atgādinu laikus, kad "Gulbene" sāka spelēt Virslīgā, tomēr tur vismaz bija daudz patiesāk. Runā komentātājs visu ko, taču tiešos pienākumus - nosaukt maiņas un kartītes - gan pa laikam piemirst. Dažas reizes tribīnēs ieskanas arī bungas - īpaši tad, kad informators uzaicina tās padaudzīt.

Vārdu sakot, mazliet sirreāli. Kafka pat nav jālasa, pietiek uz šādu spēli aiziet.

  +7 [+] [-]

, 2016-07-24 20:20, pirms 8 gadiem
Atmosfēra ridziešu spēlēs patiešām piegriezusies, un kronis visam ir informators. Acīmredzot jau viņš pilda pasūtījumu, bet no Krievijas atbraukušie pasūtītāji absolūti nesaprot, kā pieņemts uzvesties Latvijā (nemaz nepieminu tos teksta fragmentus, kurus informators vispār pucē vaļā krieviski). Anonsos, starp citu, joprojām turpina parādīties absurdā bezmaksas ieeja "kara veterāniem". Dažos organizatoriskos momentos ir sezonas gaitā arī progress, tas jāatzīst, bet kopiespaids joprojām nesimpātisks.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-24 22:46, pirms 8 gadiem
kruuminjsh rakstīja: Atmosfēra ridziešu spēlēs patiešām piegriezusies, un kronis visam ir informators. Acīmredzot jau viņš pilda pasūtījumu, bet no Krievijas atbraukušie pasūtītāji absolūti nesaprot, kā pieņemts uzvesties Latvijā (nemaz nepieminu tos teksta fragmentus, kurus informators vispār pucē vaļā krieviski). Anonsos, starp citu, joprojām turpina parādīties absurdā bezmaksas ieeja "kara veterāniem". Dažos organizatoriskos momentos ir sezonas gaitā arī progress, tas jāatzīst, bet kopiespaids joprojām nesimpātisks.
Spēli skatījos tikai nedaudz - kas tur bija? un, kas ir ar rīdzinieku atmosfēru?

  +2 [+] [-]

, 2016-07-24 23:15, pirms 8 gadiem
Ambrē rakstīja: Spēli skatījos tikai nedaudz - kas tur bija? un, kas ir ar rīdzinieku atmosfēru?
Pirmais puslaiks ar nelielu FKV pārsvaru, otrs līdzīgs. Rezultāts varbūt arī taisnīgs, taču 'Rīgai' bija izcili momenti, ko viņi neizmantoja, kamēr FKV šoreiz ar realizāciju viss kārtībā (atšķirībā no spēles pret skotiem).

Bet, nu, atmosfēra - cik to ir iespējams aprakstīt, tik aprakstīju. Pārējais ir jāsajūt uz vietas.

  +1 [+] [-]

, 2016-07-25 00:00, pirms 8 gadiem
Par atmosfēru -- pilnīgi pievienojos Ēzelim un Krūmiņam, tā ir netīkama -- neadekvāta un krieviska.
Par spēli -- tā likās, ka spēku samēri acīmredzami mainījās pēc R. Savaļnieka uznākšanas laukumā otrā puslaika sākumā (O. Laizāna vietā). Ventspilnieku reformētā aizsardzība sāka plīst pa visām vīlēm, taču šoreiz veiksme bija FKV pusē (savā ziņā kulminācija -- jau rakstā pieminētais, bet nepilnīgi aprakstītais moments, kad Sergejevs šķietami neatvairāmi sita vārtos, taču stabs šo bumbu tomēr atvairīja, un tā aizripoja gar vārtu līniju līdz otram stabam.