Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu izlase regbijā 7 triumfē Eiropas čempionāta ''Conference 1'' divīzijā

Latvijas sieviešu izlase regbijā 7 triumfē Eiropas čempionāta ''Conference 1'' divīzijā
Foto: Latvijas Regbija federācija

Latvijas sieviešu izlase regbijā 7 svētdien, 24. jūlijā uzvarēja Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā notiekošajā Eiropas čempionāta ''Conference 1'' divīzijas turnīrā un pēc vairākiem nesekmīgiem mēģinājumiem atgriezties, nodrošināja vietu līmeni augstākajā ''Trophy'' divīzijā nākamajā gadā.

''Trophy'' divīzijā tagad spēlē Eiropas otrs divpadsmitnieks, jo spēcīgākās 12 komandas pulcētas ''Grand Prix'' divīzijā. Pakāpšanos augstāk atnesa uzvara ar 12:7 pusfinālā pār Turciju. Tāpat kā sestdien, turcietes izvirzījās vadībā ar 7:0, bet līdz pārtraukumam piezemējumu veica Madara Vaivode, kas vēl līdz pagājušajai nedēļai bija pazīstama uzvārdā Sirsniņa, samazinot rezultātu līdz 5:7. Otrā puslaika sākumā latvietes ieguva skaitlisko vairākumu, ko izmantoja Liene Lēvalde un realizācijas sitienu iesita Elīna Pīrāga-Berjoza.

''Laikam jau Turcija ir visstiprākā komanda šajā turnīrā. Ar fiziski spēcīgām un ātrām spēlētājām,'' pēc pusfināla sacīja Latvijas sieviešu regbija 7 izlases treneris Uldis Bautris. ''Mums bija uzdevums šoreiz pret viņām vairāk spēlēt ar uzbrucējām. Nesen bija nolijis lietus, laiks bija kļuvis vēsāks, un arī pati daba nāca mums pretim.''

Finālmačā turnīra noslēguma spēlē svētdienas vakarā Latvija ar 15:7 uzvarēja Maltu, kas pusfinālā ar 14:0 bija uzvarējusi Slovākiju un bija otra komanda ar Latviju, kas pirmajās piecās spēlēs visās bija uzvarējusi.

Finālspēles pirmajā puslaikā ar piezemējumu pret Maltu izcēlās Līga Svetlova. Latvija turpināja kontrolēt gan teritoriju, gan bumbu nepārtraukti uzbrūkot. Otrajā puslaikā abus piezemējumus izdarīja Madara Miķelsone. Malta vienīgo piezemējumu izdarīja pašās spēles beigās.

Pirmajā svētdienas spēlē Latvija ceturtdaļfinālā ar 39:0 uzvarēja Bulgāriju.

Sestdien Latvija uzvarēja D priekšsacīkšu grupā, kuras izšķirošajā spēlē par pirmo vietu arī ar 12:7 dienas pēdējā mačā uzvarēja Turciju atspēlējoties no 0:7. Pirms tam grupu turnīru Latvija sāka ļoti viegli uzvarot Melnkalni ar 40:0 un Bosniju/Hercegovinu ar 50:0.

''Conference 1'' divīzija ar 16 komandām ir nākamā aiz abām augstākajām - ''Rugby Europe Women Sevens Grand Prix'' un ''Rugby Europe Women Sevens Trophy'', kur katrā ir pa 12 komandām.

Latvijas sieviešu regbija 7 izlase Sarajevā

Guna Limmane, Liene Lēvalde, Zane Sirsniņa (kapteine), Madara Vaivode, Elīna Pīrāga-Berjoza (visas RK ''Selena''), Sindija Širaka, Līga Svetlova, Madara Miķelsone, Anda Kaģe (visas LSPA), Liene Vāciete, Liene Freiberga (abas SK ''Imanta''), Anete Skrastiņa (''Ponsonby Fillies'', Jaunzēlande).
Treneri: Ģirts Sirsniņš un Uldis Bautris, menedžeris Dins Sirsniņš, fizioterapeits Raivis Gabranovs

     [+] [-]

, 2016-07-24 23:00, pirms 8 gadiem
Forši. Malaces. Var redzēt Bautra skolu cīņā. Spēlē labā tempā. Nebaidās. Vajadzētu uzlabot spēli ar kāju-tas būtu sākuma sitienus un realizāciju, kura vispār ir katastrofāla. Varbūt, ja nevar aizsist līdz vārtiem, nevajadzētu atkāpties līdz 18 metriem, bet sist no 10-13, ja leņķis to ļauj. Mūsējās labākās. patika arī turcietes- ļoti tehniskas, ātras, vienīgās kuras teicami izspēlēja koridorus, labi spēle ar kājām, tikai vienveidīga taktika savilkt spēli pie auta bija nopietnais mīnuss kuru Latvija mācēja pārvērst uzvarās. Nezinu ko Malta darīs Trophy līmenī.