Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Viena posma vietā divi – Biķernieku trase tiek pie rallijkrosa dubultposma

Agris Suveizda

Viena posma vietā divi – Biķernieku trase tiek pie rallijkrosa dubultposma
Jānis Baumanis Biķerniekos. Foto no sportista "Facebook" profila

Labas ziņas sagaidījuši Latvijas autosporta cienītāji, jo Pasaules motorsporta padome pieņēmusi lēmumu pirmo trīs pasaules rallijkrosa čempionāta posmu rīkotājām – Zviedrijai, Somijai un Latvijai – piešķirt dubultposmus, lai nodrošinātu plašāku un stabilāku sezonas kalendāru un aizvadītu 12 posmus, kā tas bijis vairumā sezonu.

Pasaules rallijkrosa čempionāta sezonai bija jāsākas 18. aprīlī Spānijas pilsētā Barselonā, tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ, gluži kā arī citos sporta veidos un citās nozarēs, nācās plānus mainīt. Piektdien padome oficiāli apstiprināja šīs sezonas kalendāru, un 2020. gada sezona ar dubultposmu sāksies 22. un 23. augustā Zviedrijā. Nedēļu vēlāk gaidāms dubultposms Somijā, Kouvolā, kuras sākotnējā sezonas kalendārā nemaz nebija, bet Rīgā dubultposms plānots 19. un 20. septembrī. Šādi datumi Rīgai bija atvēlēti arī sākotnēji.

Jau iepriekš bija zināms, ka dubultposms notiks arī Apvienotajos Arābu Emirātos, bet individuāli posmi paliks Beļģijai, Portugālei, Spānijai un Vācijai. Tādējādi posmu skaits no deviņiem pieaugs līdz divpadsmit – tieši šāds skaits bijis lielā daļā pasaules rallijkrosa čempionāta sezonu. Iepriekšējā sezona gan bija viens no izņēmumiem, aizvadot tikai desmit posmus.

Iepriekšējā sezonā spēcīgāko braucēju sabiedrībā Latvijai bija divi pārstāvji. Visaugstāk no viņiem kopvērtējumā bija Jānis Baumanis, kura labākais sasniegums bija otrā vieta Kanādā un kurš ar 137 punktiem ierindojās sestajā pozīcijā. Savukārt Reinis Nitišs piedalījās tikai trijos posmos, vienā no tiem Zviedrijā iegūstot trešo pozīciju, un ar 40 posmiem ieņēma 14. vietu. Par čempionu ar 211 punktiem kļuva zviedrs Timmijs Hansens – otrais ar tikpat punktiem palika norvēģis Andrēass Bakeru.

Savukārt "Liepājas rallija", kas šīs sacensības cer apvienot ar pasaules rallija čempionātu, norise Eiropas čempionāta kalendārā apstiprināta 14. un 16. augustā. Eiropas čempionāts 24. jūlijā sāksies Itālijā.

Izmantotie resursi:
https://www.fia.com/news/fia-announ...
https://f1.lv/2020/06/24/riga-notik...

  +1 [+] [-]

, 2020-06-24 17:55, pirms 4 gadiem
SUPER!!!
Vienīgi trasīti nevar kkā pārveidot?

  +1 [+] [-]

, 2020-06-24 21:14, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: SUPER!!!
Vienīgi trasīti nevar kkā pārveidot?
Jā, lai varētu notikt arī F1.

     [+] [-]

, 2020-06-25 08:18, pirms 4 gadiem
Cenas galvenais lai neuzreizina dubultā!