Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas kroņprincese: "Stokholmas un Ores kandidatūra ir tieši tāda, ko SOK vēlas"

Ints Megnis
Ints Megnis

Zviedrijas kroņprincese: "Stokholmas un Ores kandidatūra ir tieši tāda, ko SOK vēlas"
Zviedrijas kroņprincese Viktorija un Starptautiskās Olimpiskās komitejas prezidents Tomass Bahs. Foto: TT News Agency/Scanpix

Zviedrijas pilsētu Stokholmas un Ores kopējā kandidatūra uz 2026. gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu piedāvā tieši to, ko Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pieprasa, svētdien medijiem teica Zviedrijas kroņprincese Viktorija, kura kopā ar vīru Dānielu ieradusies Lozannā, lai atbalstītu cīņu par rīkošanas tiesību iegūšanu.

Princese Viktorija ietilpst daudzu slavenu cilvēku delegācijā, kas ieradušies Lozannā, iesaistoties cīņā pret Milānas un Kortīnas d'Ampeco kandidatūru. No 70 cilvēkiem pieci ir no Latvijas, jo, ja Stokholma-Ore uzvarēs, ledus trases sporta veidos medaļas tiks dalītas Siguldā.

"Mēs visi ticam, ka spēsim piedāvāt tieši tādas spēles, ko SOK primāri prasa, domājot par "Dienas kārtību 2020", par ekonomiku, sociālo pusi un pat ekoloģiski ilgtspējīgām spēlēm," saka Viktorija. "Es tam tiešām ticu un cerams, arī viņi tic, ka mēs tādas spējam nodrošināt."

Princese Viktorija ir populārākā publiskā persona valstī, kas aktīvi atbalsta un vāc naudu paraolimpiskajam sportam. "Olimpiskās spēles ir fantastiska iespēja satikt cilvēkus, dalīties priekā. Tā ir būtība, ko esmu sajutusi, apmeklējot dažas paraolimpiskās un olimpiskās spēles. Prieks un, protams, sacensību gars."

Uzskatu, ka šis mūs varētu tiešām vienot. Sanākt kopā un būt lepniem. Strādāt smagi un būt tādiem, kas iedvesmo," saka princese.

Princis Dāniels pirms ieprecēšanās karaliskajā ģimenē bija personiskais treneris un viņam piederēja trenažieru zāle. Arī viņš olimpiskās spēles redz kā veidu iedvesmot jaunatni būt fiziski aktīvāku. Princis saka, ka valstī par spēļu rīkošanu "daži cilvēki" ir noskaņoti negatīvi, bet daudzi ir vai nu pozitīvi, vai neitrāli noskaņoti.

"Mēs esam mierīgi cilvēki," princis teica ar smaidu. "Viņi ir entuziastiski, kad atrodas notikumā, bet pirms tam esam ziemeļnieki."

Stokholma kandidēja uz 2022. gada olimpisko spēļu rīkošanu, bet tad netika gūts politiskais atbalsts, kas lika izstāties. Tāpat galvaspilsēta kandidēja uz spēļu rīkošanu 2004. gadā, piecu pilsētu balsojumā paliekot ceturtajā vietā. Savukārt ziemas spēļu rīkošanā Zviedrija vēl ir zaudējusi sešas reizes - 1994., 1998. un 2002. gadā pretendēja Estešunda, 1988. un 1992. gadā Fāluna, bet 1984. gadā - Gēteborga. Šajos balsojumos Zviedrija trīsreiz palikusi otrā. Līdz ar to vienīgo reizi pilnībā tā olimpiskās spēles valsts uzņēmusi 1912. gadā Stokholmā, bet 1956. gadā Zviedrijā tika dalītas medaļas jāšanas sportā, kamēr pārējās sacensības notika Melburnā. Līdz ar to nākamo reizi sacensības divās valstīs var notikt tieši 70 gadus vēlāk, kad atkal iesaistītā būtu Zviedrija.

Balsojumu pirmdien veiks aptuveni 85 SOK biedri, pirms tam noklausoties noslēdzošās prezentācijas.

Kā balsojuma favorīte tiek uzskatīta Itālijas kandidatūra, jo tajā sporta objekti ir izvietoti kompaktāk. Piemēram, Ore, kur notiks kalnu sacensības, atrodas 450 kilometrus no Zviedrijas galvaspilsētas.

Izmantotie resursi:
https://gamesbids.com/eng/winter-ol...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2019-06-24 11:44, pirms 5 gadiem
Rīkot ar zviedriem ir stulbuma kalngals. Paši visu samaksāsim, bet laurus savāks svensoni. Viņi jau tagad saka: StokholmasOres olimpiāde. Siguldā ir tipa zviedru piepilsēta

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 12:01, pirms 5 gadiem
Pie kājas ko kurš saka vai raksta... Bet ja tiešām paveiksies un pie mums notiks daļa no olimpiādes,tad tas būs nereāli piepildīts sapnis tik mazai valstij kā Latvija. Mums būtu jābūt lepniem kaut tikai par to,ka esam iesaistīti šajā procesā

     [+] [-]

, 2019-06-24 12:21, pirms 5 gadiem
Kaut kur lasīju - ja Stokholma nedabū šīs OS, tad automātiski dabū nākamās.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 12:25, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Kaut kur lasīju - ja Stokholma nedabū šīs OS, tad automātiski dabū nākamās.
kaut kas līdzīgs, kā Parīze un Losandželosa sadalīja 2024 un 2028?

     [+] [-]

, 2019-06-24 12:37, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: kaut kas līdzīgs, kā Parīze un Losandželosa sadalīja 2024 un 2028?
Nu jā. https://jauns.lv/raksts/9viri/33621...

     [+] [-]

, 2019-06-24 12:49, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Nu jā. https://jauns.lv/raksts/9viri/336211-ka-sagatavot-sapni-ugis-mitrevics-par-siguldas-olimpiskajam-ceribam
Izrādās, ka bobslejs ir viens no visvairāk skatītajiem sporta veidiem. Tā vismaz apgalvo Zintis Ekmanis.
p.s. noteikti Dukurs apgalvo, ka skeletos, Fogelis , ka kamanas
p.p.s. nez kura rene starp renēm ir skatītākā?

  -3 [+] [-]

, 2019-06-24 13:34, pirms 5 gadiem
Svensoni atraduši "lohus" Latvijā. Kokam divi gali: ja ņem , ka šie lohi otkatos savilks savās kabatās kaudzi naudas, tad jāsecina , ka ļoti gudri lohi , bet muļķa tauta, kura kliedz urā ......

  -1 [+] [-]

, 2019-06-24 13:40, pirms 5 gadiem
strops rakstīja: Svensoni atraduši "lohus" Latvijā. Kokam divi gali: ja ņem , ka šie lohi otkatos savilks savās kabatās kaudzi naudas, tad jāsecina , ka ļoti gudri lohi , bet muļķa tauta, kura kliedz urā ......
Nejauc Siguldu ar zagšanas un korupcijas citadeli Rīgu. Un nemēri citus ar savu olekti.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 13:50, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Nejauc Siguldu ar zagšanas un korupcijas citadeli Rīgu. Un nemēri citus ar savu olekti.
Tak trases rekonstrukcija notiks neatkarīgi no tā , Stokholma dabūs vai nē OS. Jau viss starp citu notiek un nauda plūst visādos pētījumos un plānojumos, diez vai apturēs. pārējiem sportiem , gan jāsavelk jostas!
nez kā ies LHF ar 2021 pasaules čempi ar gribēs labu kumosa ar arēnas pārbūvi čekists dabūt u.t.t.!

     [+] [-]

, 2019-06-24 14:08, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Tak trases rekonstrukcija notiks neatkarīgi no tā , Stokholma dabūs vai nē OS. Jau viss starp citu notiek un nauda plūst visādos pētījumos un plānojumos, diez vai apturēs. pārējiem sportiem , gan jāsavelk jostas!
nez kā ies LHF ar 2021 pasaules čempi ar gribēs labu kumosa ar arēnas pārbūvi čekists dabūt u.t.t.!
Cerams, ka ar šo hokeja čempi ies labāk nekā ar iepriekšējo, kad bēdīgi slavenās SIA Multihalle īpašnieki (Kehris, Lipmans, Indriksons, Kalvišķis) līdz pēdējam brīdim šantažēja Rīgas domi un valdību, un čempis varēja arī nenotikt, ja igauņu Merks nebūtu triecientempos uzbūvējis halli.