Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

Kandidatūras vadītājs: "Mēs ar Latviju esam viena komanda"

Ints Megnis
Ints Megnis

Kandidatūras vadītājs: "Mēs ar Latviju esam viena komanda"
Zviedrijas Olimpiskās komitejas prezidents Matss Arjess, premjerministrs Stēfans Levēns, kandidatūras vadītājs Rikards Brisiuss un SOK biedre Gunilla Lindberja. Foto: AFP/Scanpix

Stokholmas un Ores kandidatūra ar Siguldu ir vienota komanda, pirmdien preses konferencē, tuvojoties izšķirošajam balsojumam, uzsvēra kandidatūras vadītājs Rikards Brisiuss.

"Mums ir lieliska sadarbība ar Latvijas valdību, Siguldu un Latvijas Olimpisko komiteju (LOK). Mēs esam viena komanda. Mūsu darbs īsteno "Darba plānu 2020" un ļauj paskatīties ārpus kastes, lai radītu labākās iespējamās spēles," Brisiuss teica preses konferencē, atbildot uz Latvijas Televīzijas žurnālista Raimonda Gekiša jautājumu.

Kā zināms, Stokholmas un Ores kandidatūrai tiek pārmesti lielie attālumi, jo Ore ir 450 kilometrus tālu no Zviedrijas galvaspilsētas, tomēr Brisiuss uzsvēra, ka norises vietas ir ciešāk nekā izskatās.

"83% pasākumu notiks vienā vietā - Stokholmā. Ceļojumi ir ļoti limitēti - Ore atrodas stundas lidojuma attālumā, bet kopējais ceļa laiks būs divas stundas. Uz Siguldu vēl īsāks," apgalvoja Brisiuss. "Jebkurš sportists varēs pievienoties uz atklāšanas un slēgšanas ceremoniju."

Pirmdienas rītā notika Stokholmas un Ores tehniskā prezentācija, kurai sekoja preses konferencē, dodot pēdējo iespēju uzdot jautājumus medijiem. Turpinājumā notiek arī vienīgās konkurentes milānas un Kortīnas d'Ampeco tehniskā prezentācija. Tālāk plkst. 15:00 pēc Latvijas laika Stokholmas un Ores kandidatūra veiks noslēdzošo prezentāciju, kam 45 minūtes vēlāk sekos itāļu prezentācija. Plkst. 16:15 notiks jautājumu un atbilžu sesija, tālāk plkst. 17:00 risināsies pats balsojums, bet rīkotāja tiks nosaukta preses konferencē plkst. 19:00. Pēc tam 19:30 sekos līguma parakstīšana un preses konference.

Ja Stokholmas un Ores kandidatūra uzvarēs, ledus trašu sacensības risināsies Siguldā. Latvijā pirmoreiz daļa no olimpiskajām spēlēm varēja notikt jau 1980. gadā, jo Maskavai nebija pienācīgas vietas, kur aizvadīt burāšanas sacensības. Tomēr toreiz amatpersonas nerīkojās pietiekami uzņēmīgi, tāpēc medaļas tika dalītas Piritas ostā Tallinā. Mūsdienās SOK ir ieviesusi sistēmu, ka dara visu, lai olimpisko spēļu rīkošana izmaksātu iespējami lētāk, kā arī pēc sacensībām mantojumā nepaliktu neizmantoti objekti, tāpēc no visām pusēm tiek atbalstīta ideja, ka Zviedrijai nevajag savu ledus trasi un tā sacensības drīkst rīkot Siguldā.

     [+] [-]

, 2019-06-24 14:26, pirms 5 gadiem
Ja atceros, tad 1980 olimpiādinolėma rīkot Igaunijā, jo tur krievvalodīgo bij ļoti maz un iebraukušie pacels PSRS krievalodīgo akcijas...
Atvainojos, bet bez politikas tomēr neiztikt..

     [+] [-]

, 2019-06-24 14:58, pirms 5 gadiem
Ja jau butu viena komanda tad pieliktu Stoholma-Ore-Sigulda

     [+] [-]

, 2019-06-24 19:07, pirms 5 gadiem
Itāļi vinnēja. Svensonu apdirsās