Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Lipmans: "Baltkrievi jebkuros apstākļos būs ar mieru aizvadīt PČ-2021"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lipmans: "Baltkrievi jebkuros apstākļos būs ar mieru aizvadīt PČ-2021"
Kirovs Lipmans ierodas uz pasākumu "Latvijas Gada balva sportā 2019". Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Bijušais Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans uzskata, ka Baltkrievija pārāk drosmīgi izlēma ignorēt koronavīrusa pandēmiju, taču, kad tā beigsies, tad tas notiks arī tur. Lai vai kā, bet, viņaprāt, baltkrievi jebkuros apstākļos būs ar mieru aizvadīt nākamā gada pasaules čempionātu, kas ieplānots Minskā un Rīgā.

Pirms dažām dienām noskaidrojās, ka 2021. gada čempionāta rīkošanas tiesības paliek Latvijai un Baltkrievijai. Līdz ar to tika pielikts punkts diskusijām par to, ka vajadzētu dot iespēju Šveicei, kas zināmu apstākļu dēļ nevarēja uzņemt šī gada turnīru.

"Varbūt tas ir neētiski, bet esmu apmierināts, ka Šveice atteicās pretendēt uz 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanu," atklāj hokeja speciālists Kirovs Lipmans. "Kaut gan pamats bija, jo koronavīrusa pandēmijas dēļ Šveice zaudēja šī gada turnīru. IIHF prezidents Renē Fāzels runāja, ka tika izskatīts variants, kura ietvaros Cīrihē un Lozannā risinātos nākamā gada čempionāts, bet citām pilsētām pēc tam nāktos pagaidīt gadu ilgāk. Esmu priecīgs, ka 2021. gada pasaules čempionātu saglabāja Latvija un Baltkrievija."

Ja nākamā gada čempionāts netiks atcelts, tas notiks Rīgā un Minskā. Vai jums ir bažas par to, ka Baltkrievija nav ieviesusi gandrīz nekādus ierobežojumus saistībā ar koronavīrusu? "Ja pandēmija beigsies, tas skars visas valstis. Ja skatāmies tieši uz Baltkrieviju, tad, protams, tā pārāk drosmīgi nolēma ignorēt šo koronavīrusu. Precīzāk sakot, prezidents Aleksandrs Lukašenko pieņēma tādu lēmumu. Ja līdz nākamajam pavasarim koronavīrusa problēma pazudīs, tad tā pazudīs visiem. Bet baltkrievi jebkuros apstākļos būs ar mieru aizvadīt pasaules čempionātu," norāda farmācijas uzņēmuma vadītājs. "Jāsaglabā optimisms, tagad pret vīrusu aktīvi tiek strādāts. Galvenais - radīt pretvīrusa preparātu."

Kā jau ziņots, 2016. gadā Lipmans zaudēja Latvijas Hokeja federācijas prezidenta amatu, bet pēcāk saņēma IIHF Pola Luaka vārdā nosaukto balvu par ieguldījumu starptautiskajā hokejā.

Izmantotie resursi:
iz.ru

  +1 [+] [-]

, 2020-05-24 19:49, pirms 4 gadiem
"Varbūt tas ir neētiski, bet esmu apmierināts, ka Šveice atteicās pretendēt uz 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanu

Pats vēl resnais teica, ka tikai būtu godīgi, ja viņi rīkotu 2021. gadā...

     [+] [-]

, 2020-05-24 22:16, pirms 4 gadiem
kuru interesē šīs personas domas un ko viņš kādam tur teicis??