Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA prezidents Čeferins neredz problēmas aizvadīt Eiropas līgas finālu Baku

Rolands Eliņš

UEFA prezidents Čeferins neredz problēmas aizvadīt Eiropas līgas finālu Baku
Aleksandars Čeferins. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins nesaskata problēmas, ka nākamajā nedēļā paredzētā Eiropas līgas fināla spēle tiks aizvadīta Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Finālspēles mačā 29.maijā spēkosies Londonas vienības "Chelsea" un "Arsenal", bet jau pirms šīs spēles UEFA ir saņēmusi lielu kritiku, gan no finālistu klubu vadības, gan apmeklētājiem.

Lielāko neizpratni starp faniem izraisa fakts, ka abu komandu līdzjutējiem ir piešķirtas vien 6 000 biļešu, lai arī stadionā ir 68 000 sēdvietas. Tāpat sašutumus starp vienību atbalstītājiem ir mērojamās distances dēļ - Anglijas līdzjutējiem līdz spēlei jāveic 4 000 kilometru garš ceļš. Čeferins vācu žurnālam "Der Spiegel" norādīja, ka Azerbaidžānā pastāvot cilvēktiesību problēmas, tomēr arī vairākas Eiropas valstis cīnoties ar šādu problēmu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Anglijas premjerlīgas futbola kluba Londonas "Arsenal" armēņu pussargs Henrihs Mhitarjans nedosies uz UEFA Eiropas līgas finālu, jo Kalnu Karabahas konflikta dēļ Armēnijas pilsoņiem liegts ieceļot Azerbaidžānā, lai gan iepriekš ir bijuši izņēmumi attiecībā uz profesionāliem sportistiem. "Arsenal" centās dabūt garantijas par futbolista drošību, ko arī Azerbaidžānas puse deva, ļaujot Mhitarjanam ierasties Baku, taču spēlētājs nedosies uz turnīra fināla norises vietu.

Tikmēr UEFA prezidents norādīja, ka šī bija Mhitarjana paša izvēle, jo visas atļaujas tika saņemtas. Tāpat Čeferins šo atgadījumu salīdzināja ar 2016.gada Eiropas čempionātu futbolā, kas togad norisinājās Francijā.

"Ja futbols pakļausies šādiem sabiedrības spiedieniem, tad mēs nākotnē nespēsim noorganizēt nevienu šāda līmeņa turnīru," sacīja Čeferins. "Mums izdevās veiksmīgs Eiropas čempionāts Francijā, lai arī togad valstī bija augsts terorisma risks."

Prezidents arī piebilda, ka viņš nesteidzoties mainīt UEFA Čempionu līgas turnīra kārtību. "Manuprāt, Čempionu līgā nekas nav jāmaina," teica UEFA prezidents. Viņš gan nenoliedz, ka UEFA lokā ir bijušas diskusijas par turnīra norises reformām, taču šī Eiropas klubu asociācijas virzītā iecere pagaidām netiek izskatīta. Iepriekš tika piedāvāts trīs līmeņu turnīrs ar izkrišanas un paaugstināšanas iespējām, kā tas ir nacionālajos čempionātos.

Savukārt par izskanējušo ieceri Čempionu līgas spēles aizvadīt vienīgi nedēļas nogalē prezidents nosauca par neiespējamu un tas nenotikšot. UEFA komisija Baku izvēlējās pa Eiropas līgas čempionāta norises vietu 2017.gadā, izkonkurējot Turcijas pilsētu Stambulu un Spānijas pilsētu Sevilju.

Pērn Eiropas līgas fināls notika Francija pilsētā Lionā starp Marseļas "Olympique" un Madrides "Atletico", un tajā uzvaru izcīnīja Spānijas klubs. 2019./2020.gada sezonā fināls notiks Polijas pilsētā Gdaņskā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-05-25 09:46, pirms 5 gadiem
Es arī neredzu .......