Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Čempionu līgā nākamsezon 32 komandas, uzvarētājiem balvā 1 miljons eiro

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Čempionu līgā nākamsezon 32 komandas, uzvarētājiem balvā 1 miljons eiro
Latvijas basketbolu Čempionu līgas pirmajā sezonā pārstāvēja Ronalds Zaķis un BK "Ventspils"
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Basketbola Čempionu līga otrajā sezonā samazinās pamatturnīra dalībnieku skaitu no 40 līdz 32, vienlaikus dubultojot naudas balvu uzvarētājiem, kuri saņems apaļu miljonu eiro.

Pirms gada Čempionu līga centās piesaistīt iespējami vairāk bijušo (ULEB) Eirokausa komandu, īpaši no Itālijas un Francijas. Pamatturnīrā spēlēja 40 klubi, kuri tika sadalīti piecās grupās pa astoņām vienībām katrā.

Nākamajā sezonā pamatturnīrā spēlēs 32 klubi, tai skaitā, maksimums, 24 komandas automātiski kvalificēsies regulārajai sezonai. Pārējās astoņas vienības tiks noskaidrotas trīs kvalifikācijas kārtās, kuras notiks 19.-21. septembrī (1. kārta), 24.-26. septembrī (2. kārta) un 29. septembrī – 2. oktobrī.

Pamatturnīrā klubi tiks sadalīti četrās grupās pa astoņām komandām katrā. Katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas cīņu turpinās “Round of 16” kārtā, bet piekto un sesto vietu īpašnieki iegūs iespēju spēlēt FIBA Eiropas kausa izcīņā.

Jaunie noteikumi paredz, ka katram klubam pieteikumā jāiekļauj vismaz pieci pašmāju spēlētāji (ja sastāvā ir 11-12 basketbolisti) vai četri pašmāju spēlētāji (ja sastāvā nav vairāk par 10 cilvēkiem). Par pašmāju spēlētājiem tiek uzskatīti basketbolisti, kuri reģistrēti nacionālajā federācijā un 12-20 gadu vecumā aizvadījuši vismaz trīs sezonas attiecīgajā valstī.

Regulārā sezona

Pamatturnīrs risināsies no 2017. gada 10. oktobra līdz 2018. gada 7. februārim, katrai komandai šajā laikā aizvadot pa 14 cīņām. Spēles arī turpmāk notiks otrdienās un trešdienās. Nākamā gada sākumā būs vienas nedēļas atpūta, spēlēm atsākoties 9. janvārī.

Novembrī paredzēts divu nedēļu pārtraukums, ievērojot FIBA noteiktos “valstsvienību logus”. Februārī būs vēl garāka pauze, kuras laikā notiks gan izlašu spēles, gan nacionālo kausa izcīņu finālturnīri. “Round of 16” kārtā un ceturtdaļfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā, aizvadot cīņas mājās un izbraukumā. Čempionu līgas otrais “Četru fināls” notiks 4.-6. maijā.

Līga apmaksās tiesnešu darbu un administrācijas izdevumus katrā spēlē, piedāvās TV pakalpojumus un nodrošinās naudas balvu. Tās apmērs uzvarētājiem palielināts no 500 tūkstošiem līdz vienam miljonam eiro.

Gaidāms, ka Čempionu līgā varēs startēt Latvijas čempioni. Pērn no iespējas startēt turnīrā atteicās gan čempioni "Valmiera/Ordo", gan vicečempioni "VEF Rīga", tādējādi tiesības pārgāja pie bronzas medaļu ieguvējiem BK "Ventspils".

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League announces next...

  +4 [+] [-]

, 2017-05-24 13:15, pirms 7 gadiem
Gan jau ka Vefs pieklājīgi atteiksies,jo Jaunupam taču labāk patīk Krievu līga😃

  +6 [+] [-]

, 2017-05-24 13:27, pirms 7 gadiem
Ndeki rakstīja: Gan jau ka Vefs pieklājīgi atteiksies,jo Jaunupam taču labāk patīk Krievu līga😃
Tas skaidrs. Cerams, ka Ventspils piekritīs.

Neliela atkāpe - basketbola FIBA Čempionu līgas uzvarētājai balvā 1 miljons, bet tikmēr futbola klubi par 45 miljoniem pērk 16 gadus vecus bērnus.

  -2 [+] [-]

, 2017-05-24 14:11, pirms 7 gadiem
Jā jocīgi,cik stadionu un sporta skolu varētu uzcelt pa to naudu.
Vai bezpajumtniekiem mājas kur dzivot

     [+] [-]

, 2017-05-24 16:10, pirms 7 gadiem
Ndeki rakstīja: Gan jau ka Vefs pieklājīgi atteiksies,jo Jaunupam taču labāk patīk Krievu līga😃
kāpēc nespēlēt vienā no top eiropas turnīriem?

  +3 [+] [-]

, 2017-05-24 16:31, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: kāpēc nespēlēt vienā no top eiropas turnīriem?
Tad, lai viņi noorganizē, vismaz vienu sezonu ar savu halli un vēl, lai spēlē 4 apļus LBL, ja ne, tad, lai atsakās no Rīgas nosaukuma un dēvē sevi par VEF Pleskava vai kkā tā!

  +1 [+] [-]

, 2017-05-24 16:43, pirms 7 gadiem
chubaki rakstīja: Tad, lai viņi noorganizē, vismaz vienu sezonu ar savu halli un vēl, lai spēlē 4 apļus LBL, ja ne, tad, lai atsakās no Rīgas nosaukuma un dēvē sevi par VEF Pleskava vai kkā tā!
Piilnīgi bezjēdzīgi pārmetumi, VEF mājas zāle pa lielam vienmēr bijusi OSC un tas, ka nespēlē divus apļus ir ar naudas lietām saistīts, to labi Blūms pateica, ka pat ČL līgā, lai spēlētu 14 spēlētāju sastāvu vajag...pārējais ir tikai plika lirika no jūsu puses