Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

QPR kompensācijas laikā izcīna ceļazīmi atpakaļ uz Premjerlīgu

Agris Suveizda

QPR kompensācijas laikā izcīna ceļazīmi atpakaļ uz Premjerlīgu
Vienīgo vārtu autors Bobijs Zamora
Foto: AFP/Scanpix

Pēc vienas sezonas pārtraukuma Anglijas Premjerlīgā atgriezīsies QPR, kas pēc spēka otrās līgas izslēgšanas spēļu finālā pieveica "Derby County" (1:0) un tika pie trešās ceļazīmes uz augstāko līgu. Vienīgos vārtus kompensācijas laika pirmajā minūtē guva Bobijs Zamora.

Londonas klubam spēle gan neiesākās veiksmīgi. Jau 33. minūtē QPR galvenajam trenerim Harijam Rednapam bija jāizdara piespiedu maiņa, Niko Kraņčara vietā sūtot Armānu Traorē, bet 60. minūtē londonieši palika mazākumā. Par pēdējās cerības pārkāpumu spēle bija beigusies Gerijam O'Nīlam.

Par spēles galveno varoni kļuva 57. minūtē uz maiņu izgājušais Zamora, kurš nomainīja īru uzbrucēju Kevinu Doilu. "Derby County" divreiz pavirši nospēlēja aizsardzībā, vispirms ļaujot izdarīt piespēli soda laukumā un pēc tam arī ļaujot bumbai nokļūt līdz Zamoram, kurš precīzi sita vārtu stūrī (1:0). 33 gadus vecais uzbrucējs šosezon aizvadīja tikai 19. spēli (vien septiņas pamatsastāvā) un guva savus ceturtos vārtus.

Regulārajā sezonā pirmās divas vietas izcīnīja "Leicester City" (102 punkti 46 spēlēs) un "Burnley" (93 punkti 46 spēlēs), automātiski iekļūstot Premjerlīgā. Savukārt par pēdējo ceļazīmi cīkstējās nākamās četras vienības, izspēlējot īsu izslēgšanas spēļu turnīru. QPR pirms fināla pieveica "Wigan" (0:0 un 2:1, pagarinājumā), bet "Derby County" izslēdza "Brighton&Hove Albion" (2:1, 4:1), kam pieder Latvijas izlases aizsargs Vitālijs Maksimenko.

Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Gorkša "Reading" ar 71 punktu palika uzreiz aiz labāko sešinieka, no "Brighton&Hove Albion" atpaliekot par nieka punkta tiesu. Gorkšam līgums ar klubu beigsies pēc šīs sezonas. Par līgas labāko vārtu guvēju kļuva "Leeds United" spēlētājs Ross Makormaks, kurš guva 29 vārtus.

No Anglijas Premjerlīgas šosezon izkrita "Norwich City", "Fulham" un "Cardiff City".

Izmantotie resursi:
Saudi Arabia vs. Moldova - 24 May 2014 - Soccerway

  +2 [+] [-]

, 2014-05-24 21:13, pirms 10 gadiem
Nepagaja ne 2 stundas un mums Ari i kada informacija,par dargako speli pasaule,naudas zina...

  -1 [+] [-]

, 2014-05-24 21:52, pirms 10 gadiem
Derby beigās ielaida tik truli.....

     [+] [-]

, 2014-05-24 23:56, pirms 10 gadiem
kopš Gorkšs nav, man pilnīgi piekšt tādu QPR... kāda jēga sekot līdzi kaut kam, kuram nav nekādas sakara ar mums... TIkpat labi var skatīties DĀR čempionātu

  -1 [+] [-]

, 2014-05-26 10:05, pirms 10 gadiem
Welcome back, varētu vēl vienu 3:2