Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Atceļ Eiropas čempionātu vieglatlētikā, Oslo grasās uzņemt "Neiespējamās spēles"

Agris Suveizda

Atceļ Eiropas čempionātu vieglatlētikā, Oslo grasās uzņemt "Neiespējamās spēles"
Mondo Duplentiss. Foto: AFP/Scanpixvvvvvvv

Eiropas Vieglatlētikas federācija paziņojusi par šā gada Eiropas čempionāta, kas no 25. līdz 30. augustam bija paredzēts Francijas galvaspilsētā Parīzē, atcelšanu.

"Lēmumu atcelt čempionātu ārkārtas sēdē pieņēma Organizēšanas komiteja un Francijas Vieglatlētikas federācija. Lēmums sekoja pēc tam, kad citā sēdē Organizēšanas komiteja izskatīja visus iespējamos variantus čempionāta rīkošanai šajā gadā," sacīts Eiropas Vieglatlētikas federācijas paziņojumā. "Šāds lēmums tika pieņemts koronavīrusa pandēmijas un ar to saistīto risku un ierobežojumu dēļ – situācija joprojām ir tālu no kontroles."

"Ar lielu nožēlu paziņojam, ka 2020. gada Eiropas čempionāts ir atcelts. Cerējām, ka šajā grūtajā laikā varēsim Eiropas sportistiem piedāvāt lielu notikumu, uz kuru tiekties," sacīja Eiropas Vieglatlētikas federācijas pagaidu prezidents Dobromirs Karamarinovs. "Lai arī nožēlojam, ka čempionātu nācās atcelt, vērts vēlreiz uzsvērt, ka šajā laikā galvenā ir sportistu, fanu, amatpersonu, partneru un visu iesaistīto veselība un drošība."

Tikmēr Dimanta līga pavēstījusi par vēl divu posmu pārcelšanu – 7. jūnijā Jūdžinā (ASV) un 13. jūnijā Parīzē. Toties 11. jūnijā paredzētās sacensības Oslo, lai arī krietni atšķirīgā formātā, tiek plānots aizvadīt. Ievērojot visus Norvēģijas koronavīrusa ierobežojumus un fiziskās distancēšanās noteikumus, Oslo paredzēts aizvadīt stundu ilgas paraugsacensības ar nosaukumu "Neiespējamās spēles", kas tiks translētas Norvēģijas sabiedriskajā televīzijā.

Tiek paredzēts, ka norvēģu 400 metru barjerskriešanas zvaigzne Karstens Varholms mēģinās labot pasaules rekordu, un tāpat gaidāms duelis starp kārtslēkšanas zvaigznēm Mondo Duplentisu (pašreizējais pasaules rekordists) un Reno Lavilenī (bijušais pasaules rekordists) Sacensību pilnā programma gan vēl nav apstiprināta un varētu mainīties.

Izmantotie resursi:
https://www.european-athletics.org/...
https://www.worldathletics.org/news...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 12:45, pirms 4 gadiem
Duplantis ir pasaules rekordists telpās,stadionā rekords pieder Sergejam Bubkam,tā kā runā iet par stadiona sacensībām tad nu vajadzētu to izlabot.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-24 15:27, pirms 4 gadiem
Pirms kādiem gadiem IAAF sāka piekopt tikai viņiem pašiem saprotamu pasaules rekordu iedalījumu- tagad skaitās pasaules rekordi (neatkarīgi, sasniegti stadionā vai telpās) un pasaules rekordi telpās. Par to var pārliecināties arī federācijas lapā: https://www.worldathletics.org/reco... . Formāli autoram ir taisnība.

     [+] [-]

, 2020-04-24 17:18, pirms 4 gadiem
Biju palaidis to garām🤔tomēr ir liela atšķirība vai lec kārti telpās bez vēja apstākļos vai stadionā,kad var būt gan pretvējš gan pavējš gan sānu vējš,kas kārtslēkšanā nav mazsvarīgs 🤔lai tas paliek tad uz iaaf sirdsapziņu 🤔