Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Nīderlande pirmo reizi kopš 1945. gada nenoskaidro čempioni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nīderlande pirmo reizi kopš 1945. gada nenoskaidro čempioni
Dušans Tadičs. Foto: imago images/Pro Shots/Scanpix

Lēmums par Nīderlandes futbola līgas nepabeigšanu tika pieņemts pirms pāris dienām. Tagad izlemts, ka netiks pasludināta čempione un ka neviena komanda nezaudēs vietu līgā.

Čempionāta vadībā pēc 25 kārtām ar 56 punktiem atradās Amsterdamas "Ajax", taču tikpat punktu bija arī Alkmāras AZ. Tā atpalika sliktāku papildus rādītāju dēļ. Čempione netika nosaukta, taču vietas Čempionu līgā sadalītas pēc pašreizējās tabulas.

"Ajax" kvalifikāciju sāks no play-off stadijas, bet AZ – no otrās kārtas. Eiropas līgā spēlēs Roterdamas "Feyenoord" (grupu turnīrs), Eindhovenas PSV un "Villem II" (abas – kvalifikācijas otrā kārta).

Tāpat nenotiks komandu izslēgšana uz otro līgu. Tādējādi "Cambuur" un "De Graafschap" netiks pie iespējas pacelties līmeni augstāk. Tas atradās pārliecinošā vadībā – attiecīgi 66 un 62 punkti, trešajai vietai 55 punkti.

Netiks aizvadīts arī Nīderlandes kausa fināls, kurā vajadzēja spēkoties "Utrecht" un "Feyenoord".

Izmantotie resursi:
https://eredivisie.nl/nl-nl/uitgeli...