Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Gorkšs aizdomās par vēlēšanu ietekmēšanu vēršas FIFA, UEFA un LFF

Agris Suveizda

Gorkšs aizdomās par vēlēšanu ietekmēšanu vēršas FIFA, UEFA un LFF
Kaspars Gorkšs
Foto: Ģirts Ozoliņš, f64

Latvijas Futbola federācijas prezidenta amata kandidāts Kaspars Gorkšs trīs dienas pirms vēlēšanām sasauca preses konferenci, kurā kopā ar zvērinātu advokātu Ivo Klotiņu paziņoja par vēršanos vairākās institūcijās ar aizdomām par pārkāpumiem priekšvēlēšanu procesā.

Zvērināts advokāts Ivo Klotiņš: "Vēlēšanām ir jānotiek bez jebkādas ārējas ietekmes. Un mūsu ieskatā šāda ārēja ietekme ir notikusi, tādēļ esam vērsušies divās starptautiskās organizācijās, kuru noteikumi un statūti ir saistoši LFF. Tas ir FIFA Ētikas kodekss un UEFA Disciplinārie noteikumi. Runa ir par UEFA Disciplināro noteikumu 20. un 21. pantu, dāvanu pieņemšana un piedāvāšana, kukuļošana un korupcija. Un līdzīgi punkti arī FIFA Ētikas kodeksā."

"Mūsu rīcībā nonākusi informācija, ka Ļašenko pieteikumam ir pievienota noteikumiem neatbilstoša dokumentācija. Tā ir komercsabiedrības SIA "Optibet" vēstule, kurā tiek solīts labums 100 tūkstošu eiro apmērā federācijai [Ļašenko uzvarēšanas gadījumā]. Esam šo vēstuli un tās tulkojumu iesnieguši UEFA un FIFA. Un esam vērsušies Azartspēļu un izložu inspekcijā ar jautājumu, vai azartspēļu rīkotājs drīkstēja šādu vēstuli pievienot," advokāts turpināja.

"Turklāt "Opibet" piedāvā koeficientus uz vēlēšanu iznākumu, un Vadimam Ļašenko atbilstoši koeficientiem ir labākās izredzes. Un "Optibet" arī izplatījusi presē informāciju [relīzi], ka pēc "Optibet" domām uzvarēs Ļašenko. Mūsuprāt, ir pārkāpts Izložu un azartspēļu likums. Un, iespējams, šī situācija atbilst arī Krimināllikuma 199. pantam "Atbildība par komerciālu uzpirkšanu". Savas bažas iesnieguma veidā esam pauduši arī LFF," sacīja Klotiņš.

Vienu no klātesošo jautājumiem uzdeva Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kurš vaicāja, vai sapratis pareizi, ka mantisku labumu no "Optibet" saņems pats Ļašenko. Advokāts teica, ka nauda tiek solīta nevis Ļašenko, bet gan federācijai [sponsorlīguma veidā], un piebilda, ka līdzīgu vēstuli – turklāt gandrīz identiskā tekstā – iesniedzis arī cits uzņēmums "Wisher Enterprise", kas Ļašenko ievēlēšanas gadījumā federācijai sola 95 tūkstošus eiro.

Gorkša komanda sacīja, ka par vēstuļu esamību uzzinājuši no baumām, bet pašas vēstules saņēmuši pēc tam, kad zvērināti advokāti iesnieguši federācijā attiecīgu pieprasījumu. Publiskot Gorkšs šīs vēstules pašlaik nevēlas. Federācijas valdes loceklis, FK "Liepāja" prezidents un Gorkša atbalstītājs Māris Verpakovskis norādīja, ka valdes sēdēs šādas vēstules nav uzrādītas un ka viņš pats par tām uzzinājis tikai no Gorkša.

Tāpat iespējami ētikas pārkāpumi tiek saskatīti 26. aprīļa "Futbola diskusijas" rīkošanas sakarā. Uz citu jautājumu, vai ir gūts apstiprinājums baumām, ka biedriem par balsi tiek solīti divi tūkstoši eiro, Gorkšs atbildēja noraidoši. Gorkšs un advokāts piebilda, ka arī pēc vēlēšanu beigām pastāv tiesiskie līdzekļi, lai apstrīdētu vēlēšanu iznākumu un ka vēlēšanu iznākums pēc kongresa beigām var nebūt galīgs. Tādējādi izdarot mājienu, ka sava zaudējuma gadījumā varētu vērsties attiecīgās instancēs. Runājot par vēlēšanu procesu, Gorkšs sacīja, ka pašreizējā situācijā atbalstītu aizklātas vēlēšanas.

Uz pašu pirmo žurnālistu jautājumu, vai Gorkša uzņēmumiem ir nodokļu parādi, kandidāts atbildēt nevēlējās un sacīja, ka precīzu informāciju šajā sakarā jau ir sniedzis citās intervijās.

1 2 3 94 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2018-04-24 15:02, pirms 6 gadiem
Un pēc balsošanas uzradīsies Kalvītis un kļūs par LFF prezidentu

 +26 [+] [-]

, 2018-04-24 15:09, pirms 6 gadiem
Lūk to es saprotu!!! Malacis

  -2 [+] [-]

, 2018-04-24 15:11, pirms 6 gadiem
sabikas rakstīja: Un pēc balsošanas uzradīsies Kalvītis un kļūs par LFF prezidentu
Es domāju, ka Kirovs atgriezīsies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-04-24 15:12, pirms 6 gadiem
sabikas rakstīja: Un pēc balsošanas uzradīsies Kalvītis un kļūs par LFF prezidentu
laaaaaabs iesmējos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Raiteens
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +16 [+] [-]

, 2018-04-24 15:21, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: kā trīs einuhi uz lāvas manā skatījumā, viss ir pilnīgi normāli.. čaļiem vnk skauž, ka Ļašenko ir atbalsts ! Federācijai ir nepieciešami līdzekļi, varēs uzklāt laukumus !
reāli runā ne par ko.. un kārtējo nomelnošanas akciju veic..
Pēc tava avatara nebrīnos kāpēc tieši Ļ jāuzvar.
Slēpts komentārs: barclay7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +24 [+] [-]

, 2018-04-24 15:40, pirms 6 gadiem
Tas Ļašenko ir tik slidens tips ka riebums metās! man bail iedomāties kas notiks ja viņš uzvarēs! Kļaviņš varēs kā labā roka strādāt. Divkosis,dirsā līdējs! Ja Gorkš neuzvarēs,tad Latvijas futbolu nevis izvilksim no bedres,bet gan pārvilksim tam pāri treknu svītru!! Jo skaidri ir zināms kurš kura intreses tur cenšās!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2018-04-24 15:42, pirms 6 gadiem
barclay7 rakstīja: Gorkšs ir par mīkstu. Gan laukumā tāds bija, gan tagad te.
Laukumā viņš spēlēja premierlīgā, kamēr tu spēlējies ar savu 3cm garo pie poda. Kurš ir mīkstāks? Manuprāt, izcili ir izmantot visas iespējas, jo vismaz Gorkšs visu dara legāli atšķirībā no Ļašenko. Korupcijai futbolā ir jāpazūd un vismaz spriežot pēc šī gājiena ir redzams tikai viens reals kandidāts, kam nav pajāt, kā tiek vadīti procesi futbola saimniecībā! Go Gorkšs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2018-04-24 15:46, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: tieši Gorkša dēļ Latvijas futbols ir tur kur ir

neprata aiziet no izlases, pēdējos 2-3 gadus spēlēdams izlasē pieļāva ļoti rupjas kļūdas, kā rezultātā izlase zaudēja spēles un svarīgus punktus rangā
Kur tu esi audzis? Cik tev gadu knēveli? Kāda aiziešana no izlases, tur tak nav kas spēlē, nosauc vienu, kas labāks aizsargs pa Gorkšu bijis izlasē?? Arī pēdējos gados, kad viņam skills bija krities viņš bija vislabākais, kaut vai ar pieredzi un spēles lasītprasmi. Un tas, ka vidējā līnija rupji sakot zelē tas nenozīmē, ka aizsargs vienmēr būs glābējs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2018-04-24 15:50, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: baigais premjerlīgas špīlers bija.. reāli viņu pirmo izstrīpoja no sastāva kā tika tālāk. izlases sūdīgākais kapteinis un spēlētājs.
bet ne par to ir stāsts..
Stāsts ir par viņa kampaņu, un to, ka čalis reāli nodarbojas ar neslavas celšanu, publiskiem meliem.. Paņēmis pie sāna vienu duraku šlipsē baigākos brīnumus stāsta.. un tur jau lohi ar klausās mutes puspavēruši, kā Jēzu ieraudzījuši.
Šie gājieni paliks visiem atmiņā.. un nāks kā bumerangs pa pieri.. sūdabrāls vien ir , kauns ka letiņš
Man arī par tevi kauns! Ceru, ka tev atņems pilsonību un izmetīs no LV. Tu esi labs piemērs, kāpēc Valsts ir tur viņa ir. Tukša d*ršana no tavas puses, ne fakti, ne reālas analīzes un diezvai, kas tiktu sākts, ja šeit nebūtu reālas iespējas paņemt pie dziesmas, kādu. Neviens nav tik stulbs kā tu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2018-04-24 15:51, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: varētu nosaukt vismaz desmit labākus.. un objektīvi labākus.
bet te jau par to nav stāsts..
Uz priekšu, gaidu šos vārdus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +23 [+] [-]

, 2018-04-24 15:55, pirms 6 gadiem
Cienījamie Sportacentrs.com autori, vadība, vai sazin kas jūs tur komandējat šo portālu - varbūt tomēr sāksiet palasīt komentārus un šos atklāti Latvijai nedraudzīgos komentētājus un troļļus kā Kaprīzais, Rejs un vēl dažus tomēr nobanosiet?! Saprotu, ka neesat nekāds Feisbūks vai Delfi, kas tagad aktīvi dzēš troļļus, bet varbūt tomēr kaut ko darīsiet? Jo tagad jau pie katra raksta ir gandrīz tikai šie pamuļķi.

  +6 [+] [-]

, 2018-04-24 15:55, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: Paharam bija slabo izmest šamo no izlases, vilka to mironi izlasē uz katru spēli

atnāca Starkovs un beidzot izmeta to mataino mērgli ārā un tagad Starkovu uztaisa par slikto, jo sāka veidot paaudžu maiņu

un es varu nosaukt kaudzi ar LV aizsargiem kas ir/bija labāki - Kļava, Dubra, Freimanis, Maksimenko, Ivanovs
Tu joko, manuprāt, par tiem aizsargiem Freimanis? Tev ar galvu tak nav kārtībā, nekomentēšu par Starkovu un Paharu, bet ir skaidrs, kas piramīda futbolam LV ir katastrofa, kas ir jālabo, tad arī šie treneri varēs trenēt, viņi jau nevar uzlabot izlašnieku kvalitāte, jāstrādā ar tiem kas ir!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2018-04-24 16:02, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: Zirnis, Stjopa, Zemļinskis, Laizāns kad spēlēja aizsardzības malā , Solovjovs. Te var turpināt.. Tika uz uk viņš pateicoties Belakoņam.
championship ntie letiņi ir spēlējuši.. atrada arī šim zābakam vietu- un uzdevumu.. spēlēt tikai 1 pieskārienu.. uzvarēt divcīņu un sist prom.. tas ir viss ko tas āzis prata. ok, pie stūra arī atnākt..
Vate diskutē pats ar sevi!

  +7 [+] [-]

, 2018-04-24 16:02, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: Nesāc saukāties.. Var atrast izskaidrojumu , kāpēc LV nav tā turīgākā valsts, un kāpēc sabiedrība ir degradējusies. Te pie vainas ir tādi cilvēki, kuri citus saukā par bandītiem, nelabvēļiem, naidniekiem. lai jūs aizietu nobalsot.. un tad jums paraksta kalpa statusu (neoficiālu) vēl gadu desmitiem .
Bez strīda iztiksim. Tātad ja FIFA atzīs šo par pārkāpumu tad tev ir jāatzīst Gorkšs, kā labākais, ja tiks noraidīts šis iesniegums tad droši varēsi uzskatīt sevi par diskusijas uzvarētāju! Nedomāju, kad bebandītu sistēmā 500k latviešu brauktu prom, līdz ar to tas like aizdomāties, kas viņus dzen un tā nav perfekta pārvalde Valstī, bet pilnīga korupcija, bandītisms. Un tagad paskaties uz pārsis dzekiem, kas u-19 ir no UK - Matrevics, Soloha - šie ir izbraukušo cilvēku atvases diemžēl. Tā var turpināt ilgi bet viss ir ķēdes reakcija no pašas valdošās elites līdz katram individuāli atļaujot visam notikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2018-04-24 16:11, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: Zirnis, Stjopa, Zemļinskis, Laizāns kad spēlēja aizsardzības malā , Solovjovs. Te var turpināt.. Tika uz uk viņš pateicoties Belakoņam.
championship ntie letiņi ir spēlējuši.. atrada arī šim zābakam vietu- un uzdevumu.. spēlēt tikai 1 pieskārienu.. uzvarēt divcīņu un sist prom.. tas ir viss ko tas āzis prata. ok, pie stūra arī atnākt..
Labi es nevaru, es akls kļūstu šos uzvārdus lasot-Solovjovs.... Laizāns Viņš tak ir DM,MC, nekad nav bijis aizsargs, nu labi nezinu varbūt bērnībā. Vistuvākais, kandidāts būtu Stepanovs, bet nevar salīdzināt 17 spēles 4 gados Arsenal ar 14 Gorkša spēlēm gada laikā premierlīgā un 200+ spēlēm championship, nav mums bijis nekas tads.
Slēpts komentārs: Mr.Eksperts1

 +13 [+] [-]

, 2018-04-24 16:13, pirms 6 gadiem
Andris Rejs - sportacentrs.com parasts lietotājs, reģistrējies pirms 3 nedēļām, 3. aprīlī.
Kaprīzais Kaprīz - sportacentrs.com parasts lietotājs, reģistrējies pirms 2 nedēļām, 9. aprīlī.

Pēc labākajām krievu tradīcijām, pasaukt darbiniekus, lai glorificē savu priekšnieku. Te tak skaidrs, ka šie divi tipāži ir piereģistrējušies, lai laizītu Vadima dibenu. Gan pēc komentāra satura, gan pēc tā, ka nesen piereģistrējušies. Vot tāda ir tā Vadima caurskatāmība... Nožēlojami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-04-24 16:15, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: vairāk jākooperējas krievu futbolā, tad būs rezultāts

kādi ir angļu izlases rezultāti labākie pēdējo 10 gadu laikā?

krieviem toties ir EČ pusfināls
Varbūt ar vāciešiem, tie jau katru čempi pusfinālā tiek pēdējos gados. No labākajiem arī mācīsimie ne no angļiem vai vateņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 94 komentāri