Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepāja" pret nikno "Kalev/Cramo", jūrmalniekiem jāvēro divas spēles

Emils Ozerinskis

"Liepāja" pret nikno "Kalev/Cramo", jūrmalniekiem jāvēro divas spēles
Branko Mirkovičs pret Valteru Vuciņu. Foto: Sīms Semiskars

24. martā tiks aizvadītas pēdējās trīs "Olybet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas regulārās sezonas spēles. Nervoza rezultātu gaidīšana paredzam "Jūrmalas Betsafe" komandas nometnē, kura nelabvēlīgu pretinieku spēļu gadījumā var izkrist ārpus labāko astotnieka.

Jau vakardien "Jūrmala Betsafe" varēja nodrošināt sev vietu Latvijas - Igaunijas līgas ceturtdaļfinālā, taču mača izskaņā pret "Tartu Universitāti" jūrmalnieki nespēja aizvest spēli līdz panākumam, cīņas izskaņā sabrūkot un piedzīvojot zaudējumu ar 89:95. Līdz ar to pēdējā spēļu diena jūrmalniekiem aizritēs nervozā atmosfērā, jo komandai jāgaida uz divu spēļu rezultātiem, kas var potenciāli izsviest jūrmalniekus no play-off zonas. Ja Igaunijas komandu duelī "Pērnavas Osta" izbraukumā pieveiks Tallinas "Kalev/Cramo" un "Avis Rapla" pārspēs "Latvijas Universitāti", tad trīs komandām būs vienāda uzvarēto un zaudēto spēļu bilance, kas liks skaitīt savstarpējo cīņu attiecību. Tieši tajā jūrmalniekiem ir sliktāka +/- gūto punktu attiecība, kas pie šāda scenārija liks jūrmalniekiem sezonu noslēgt devītajā vietā. Ja kaut viena no šīm komandām piedzīvos neveiksmi, "Jūrmala Betsafe" vieta izslēgšanas spēlēs būs nodrošināta.

Ervīna Jonāta pārstāvētajai komandai "Avis Rapla" ar tikai savu uzvaru pret "Latvijas Universitāti" var nepietikt. Raplas komandai bez savas uzvaras nepieciešams arī labvēlīgs iznākums Igaunijas komandu savstarpējā cīņā. Ja "Kalev/TLU" apspēlēs "Pērnavas Ostu", tad tieši "Avis Rapla" vienībai nāksies vērot Latvijas - Igaunijas līgas ceturtdaļfinālu televīzijas translācijās. Spēlē Rīgā gaidāms intriģējošs Latvijas spēka uzbrucēju duelis. Mājinieku līderis Linards Jaunzems šosezon vidēji guvis 18,7 punktus un izcīnījis 7,6 atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt "Avis Rapla" rindās savu pirmo leģionāra sezonu aizvada Ervīns Jonāts, kuram vidēji mačā 9,1 punkts un 6,9 atlēkušās bumbas zem groziem. Abu vienību pirmā spēle Raplā aizritēja saspringti, Igaunijas komandai izraujot panākumu ar 77:74. Tieši Jonāts sasniedza labākos statistikas rādītājus savā komandā, izceļoties ar 17 punktiem un 15 atlēkušajām bumbām. Studentu rindās 27 punktus pretī lika Jaunzems, bet ar 20 punktiem izcēlās Renārs Birkāns.

Amerikāņu futbola terminoloģijā "hail mary" tipa iespēja iespraukties LBL izslēgšanas spēlēs palikusi "Liepājas" basketbolistiem. Kurzemes komandas pēdējā cerība palikusi pret Igaunijas čempionvienību "Kalev/Cramo". Tikai uzvara pār titulētāko Igaunijas komandu var ļaut liepājniekiem turnīra tabulā apsteigt valmieriešus, lai tiktu pie sestās vietas Latvijas komandu vērtējumā, kas ir pēdējā, lai spēlētu Latvijas čempionāta ceturtdaļfinālā. Igaunijas čempioni šodien noslēgs savu Latvijas spēļu tūri, komandai četrās dienās aizvadot trīs spēles. Vakardien "Kalev/Cramo" piekāpās "Ventspils" basketbolistiem, tādējādi ļaujot Latvijas čempioniem nodrošināt pirmo vietu līgas regulārajā sezonā, bet Igaunijas vadošajai komandai jāsamierinās ar trešo vietu. Abas vienības tikās pašā sezonas sākumā, kad liepājnieki izbraukumā piedzīvoja sakāvi ar 57:97. Artūra Štālberga trenētajā vienībā ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Džastins Džonsons, bet Igaunijas galvaspilsētas komandai 27 punktus guva šobrīd jau vienību atstājušais Ivans Almeida.

Spēļu translācijas varēs vērot "Delfi TV".

24. marta spēles

LaiksSpēleRezultāts
17:00Kalev/TLU – Parnu Sadam
17:00Liepāja – Kalev/Cramo
17:30Latvijas Universitāte – Avis Rapla

Turnīra tabula

VKomandaUZ%
1.Ventspils27196.4%
2.VEF Rīga26292.9%
3.Kalev/Cramo24388.9%
4.Ogre181064.3%
5.TalTech161257.1%
6.Tartu Ulikool141450.0%
7.Jūrmala Betsafe131546.4%
8.Avis Rapla121544.4%
9.Parnu Sadam121544.4%
10.Kalev/TLU121544.4%
11.Latvijas Universitāte91833.3%
12.Valmiera Glass/ViA82028.6%
13.Liepāja72025.9%
14.Valga-Valka72125.0%
15.Jēkabpils2267.1%

     [+] [-]

, 2019-03-24 11:26, pirms 5 gadiem
Vai LU šodien būs abi centri Gentners un Mežulis ja nē tad uzvaru neredzēt.

  -2 [+] [-]

, 2019-03-24 11:32, pirms 5 gadiem
Palasīju komentārus pie raksta par vakardienas maču starp Jūrmalu-Tartu. Tādi ļoti piezemēti. Vai tiešām kāds grib iestāstīt, ka tā bija godīga spēle?! Nevis iestudēts mauku teātris ar pirms mača zināmu iznākumu? Turklāt domāju, ka šoreiz scenārija rakstīšanā bija iesaistīti arī bukmeikeri. Ne jau manas te iepriekš izteiktās pārdomas, ka Jūrmala, ļoti ticams, gribēs atdoties, bija iemesls tam, ka bukmeikeri sākotnējā piedāvājumā iedeva Jūrmalu ar tikai -3,5 un ap 1,58 tīrajā. Un šādos gadījumos klasiskais sižets - graujošs sākums, kas vedina domāt par sagrāvi un pretinieka iemestiem apmēram 60 punktiem, bet pēc tam viss pēkšņi pagriežas otrādi un mīzali iemet gandrīz 100 punktus un uzvar.

     [+] [-]

, 2019-03-24 12:23, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Palasīju komentārus pie raksta par vakardienas maču starp Jūrmalu-Tartu. Tādi ļoti piezemēti. Vai tiešām kāds grib iestāstīt, ka tā bija godīga spēle?! Nevis iestudēts mauku teātris ar pirms mača zināmu iznākumu? Turklāt domāju, ka šoreiz scenārija rakstīšanā bija iesaistīti arī bukmeikeri. Ne jau manas te iepriekš izteiktās pārdomas, ka Jūrmala, ļoti ticams, gribēs atdoties, bija iemesls tam, ka bukmeikeri sākotnējā piedāvājumā iedeva Jūrmalu ar tikai -3,5 un ap 1,58 tīrajā. Un šādos gadījumos klasiskais sižets - graujošs sākums, kas vedina domāt par sagrāvi un pretinieka iemestiem apmēram 60 punktiem, bet pēc tam viss pēkšņi pagriežas otrādi un mīzali iemet gandrīz 100 punktus un uzvar.
Domā tik mazā tirgū tie bomžu kantori var ko nokārtot? Maksimāli 100e var uz līniju uzlikt, nez vai baigā peļņa viņiem sanāk, plus viņi koefus pērk no ārzemēm.
Vakar līnija pirms spēles nostaigāja Ogres Valmieras spēlē. Pusstundu pirms spēles over under pa 15 punktiem nokrita.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-24 13:22, pirms 5 gadiem
Nez nez, vakar neizskatījās, ka Jūrmala speciāli meta garām tos brīvos tālmetienus, ko spēles sākumā meta iekšā. Ielaistie punkta ir nolaidība, bet iemest viņi gribēja vairāk. Es tiešām zinu, kādi (trajektorijas, griezieni, spēks) izskatās speciāli garām mesti metieni. Nu ķieģeļu tur bija labi ja 3 no 30+ izmestajiem

     [+] [-]

, 2019-03-24 13:32, pirms 5 gadiem
loook ploik! rakstīja: Domā tik mazā tirgū tie bomžu kantori var ko nokārtot? Maksimāli 100e var uz līniju uzlikt, nez vai baigā peļņa viņiem sanāk, plus viņi koefus pērk no ārzemēm.
Vakar līnija pirms spēles nostaigāja Ogres Valmieras spēlē. Pusstundu pirms spēles over under pa 15 punktiem nokrita.
Man ir sava teorija par šo visu, bet nerakstīšu, jo parasti tas citiem izraisa smaidu.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-24 13:33, pirms 5 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nez nez, vakar neizskatījās, ka Jūrmala speciāli meta garām tos brīvos tālmetienus, ko spēles sākumā meta iekšā. Ielaistie punkta ir nolaidība, bet iemest viņi gribēja vairāk. Es tiešām zinu, kādi (trajektorijas, griezieni, spēks) izskatās speciāli garām mesti metieni. Nu ķieģeļu tur bija labi ja 3 no 30+ izmestajiem
Kāpēc lai negribētu iemest, ja ļauj pretiniekam iemest visu pēc kārtas?

  -1 [+] [-]

, 2019-03-24 13:54, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Palasīju komentārus pie raksta par vakardienas maču starp Jūrmalu-Tartu. Tādi ļoti piezemēti. Vai tiešām kāds grib iestāstīt, ka tā bija godīga spēle?! Nevis iestudēts mauku teātris ar pirms mača zināmu iznākumu? Turklāt domāju, ka šoreiz scenārija rakstīšanā bija iesaistīti arī bukmeikeri. Ne jau manas te iepriekš izteiktās pārdomas, ka Jūrmala, ļoti ticams, gribēs atdoties, bija iemesls tam, ka bukmeikeri sākotnējā piedāvājumā iedeva Jūrmalu ar tikai -3,5 un ap 1,58 tīrajā. Un šādos gadījumos klasiskais sižets - graujošs sākums, kas vedina domāt par sagrāvi un pretinieka iemestiem apmēram 60 punktiem, bet pēc tam viss pēkšņi pagriežas otrādi un mīzali iemet gandrīz 100 punktus un uzvar.
Ja jūties izcils speciālists toto jautājumos, tad nevajag šo tēmu komentēt pie basketbola, varbūt ir citas vietas, kur tava līmeņa ekspertiem izpausties. Un nevajag te lamāt basketbolistus, kuri laukumā darīja savu darbu! Kā nu kuras komandas treneris prata savējos noorganizēt... Nedomāju, ka Jūrmala par pēdējo naudu saväkusi nebūt ne sliktus pārpalikumus no citām komandām, lai finišā netiktu est-lat līgas play off, bet nu vakar spēle, cik to skatījos, bija pabriesmīga mājinieku izpildījumā, viesu pāris igaunis-leitis laukumā darīja, ko un kä gribēja, kopumā viesiem gribēšana bija lielāka. Tas arī viss!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-24 13:57, pirms 5 gadiem
Vai ir káda spéle LAT-EST lígá, kura Zobenam neliktos aizdomīga?

  -1 [+] [-]

, 2019-03-24 14:20, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai ir káda spéle LAT-EST lígá, kura Zobenam neliktos aizdomīga?
Ir cilvēki, kuriem nepārtrauktu sazvērestības teoriju virkne ir jau šūpulī ielikta... Un tad atliek vien izvēlēties atbilstošu nickname.

  +2 [+] [-]

, 2019-03-24 20:31, pirms 5 gadiem
Nu bet paskataties paši Best Sport TV šovakar - Jūrmalas treneris Gulbis komentē ACB spēli! Un tāpat viņš daudz komentē Eirolīgu Viasat Sport Baltic kanālā! Uz katru komentēšanu ir jāgatavojas vairākas stundas, plus ari tas, ka spēles beidzas ļoti vēlu - vai vispār ir zināmi precedenti, ka kāds sekmīgi var savienot komentēšanu pa vakariem un profesionālas komandas vadīšanu? Manuprāt sekmīgi izdarīt divus darbus nav iespējams - vai nu viens, vai otrs.
Es nesaku, ka viņam neveicas komentēšana, bet vai nu viens, vai otrs - abus darbus sekmīgi veikt nav nemaz iespējams! Jāizvēlas!

     [+] [-]

, 2019-03-24 22:37, pirms 5 gadiem
Šitais Gulbis ir nedaudz aizmirsis lidot... Pat sūros krievu lamu vārdus pārtraukumos no Mārtiņa nedzird, vai būtu interesi par trenera darbu pazaudējis?