Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Solīts makā nekrīt – Jūrmalas cirks atgriežas pilsētā

Agris Suveizda

Solīts makā nekrīt – Jūrmalas cirks atgriežas pilsētā
"Jūrmalas" urugvajiešu uzbrucējs Djego Silva un "Jelgavas" aizsargs Mārcis Ošs
Foto: Ivars Veiliņš, Jelgavas Vēstnesis

Piektdien ar pilnām tribīnēm Liepājā sākās SMScredit.lv Virslīgas jaunā sezona. Diemžēl svētku sajūta tika sagandēta jau otrajā dienā. Sajūsmu par sezonas atklāšanu aizēnoja tas, kas laukumā notika otrajā puslaikā Kauguros. Vieni spēlēja futbolu, bet otri, pārskatījušies Žuzepa Gvardiolas vadīto komandu spēles, trenēja īsās piespēles un spēlēja gluži kā bez vārtiem. Vismaz pretinieku. Par spīti lieliem solījumiem, ka melnā lapa klubā ir pāršķirta un kļuvusi par vēsturi, "Jūrmalas" zaudējums (1:3 pret "Jelgavu") atkal ir nokļuvis zem lupas.

"Būšu godīgs – mums šādu spēli nebija grūti uzvarēt, īpaši otrajā puslaikā. (…) Uzticība ir kā papīra lapa – ja vienreiz to saburzīsi, pēc tam būs ļoti grūti iztaisnot. (…) Ja komanda zaudē ar rezultātu 1:2 un neizdara nevienu sitienu pa vārtiem, tad viņi laikam ļoti gribēja vienkārši ienest bumbu vārtos. Es ticēšu tam," šie ir tikai daži citāti, kurus pēcspēles preses konferencē sacīja "Jelgavas" trenera asistents Sergejs Golubevs. Savukārt jūrmalnieku galvenais treneris Mihails Koņevs par šo tēmu bija neierasti mazrunīgs.

Mača gaitā radušās nepatīkamās izjūtas diemžēl jau neilgi pēc tam apstiprināja laikraksta "Diena" žurnālists Iļja Poļakovs. Viņš Sportacentrs.com apliecināja, ka totalizatora likmju monitoringa kompānija FederBet ir novērojusi savādas likmju izmaiņas. Kā vēsta "Dienas" šārīta izdevums, FederBet esot novērojusi, ka spēles dienas pirmajā pusē nepamatoti strauji krities koeficients uz "Jelgavas" uzvaru.

Lai arī bukmeikeru sākotnējā skatījumā neliela favorīte bija "Jūrmala", tirgus koeficientus bija apgriezis kājām gaisā un jau spēles 12. minūtē, kad rezultāts vēl bija neizšķirts 0:0, koeficients uz "Jelgavas" uzvaru bija tikai 1.20. Ņemot vērā, ka laukumā tikās potenciāli ļoti līdzīga līmeņa komandas, šāds koeficients bija prātam neaptverams. Protams, nevar izslēgt, ka kādam bagātam cilvēkam tajā brīdī nebija, ko darīt, un viņš bija nolēmis izklaidēties, neapdomīgi riskējot ar savu naudu. Ļoti iespējams, ka viens no šiem cilvēkiem bija kāds tribīnēs esošs ārzemnieks.


Koeficienta izmaiņas uz "Jelgavas" uzvaru bukmeikeru kantorī "Bet 365". Spēle sākās plkst. 15:00. Vladislavs Kozlovs 18. minūtē vadībā izvirzīja "Jelgavu", bet 29. minūtē Huanma no 11 metru atzīmes panāca izlīdzinājumu (1:1). Abus pārējos vārtus Kozlovs guva 75. un 85. minūtē. Izmantotie resursi: www.oddsportal.com

"FederBet izpilddirektors Frančesko Baranka ziņoja, ka Āzijas bukmeikeru kantoros likmes uz šo spēli nepieņēma, tātad tās tika veiktas Eiropā. Tas ievērojami atvieglošot Interpola izmeklēšanu," laikrakstā turpināts. Iespējamās aizdomas par spēli sarunā ar Sportacentrs.com apstiprināja arī Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. Domājams, ka jau drīzumā "Jūrmalas" kluba vadība varētu atkārtoti saņemt ielūgumu ierasties uz federāciju, kā pasākuma norises vietu norādot "uz sarkanā paklāja". "Noteikti, ka "Jūrmalu" tik viegli vaļā nelaidīsim," vismaz vārdos Mežeckis bija kaujinieciski noskaņots likt jūrmalniekiem paskaidrot, kas Kauguros notika sestdienas pēcpusdienā.

Pavisam nesenā pagātnē kluba vadība, galveno treneri Mihailu Koņevu ieskaitot, jau bija pastaigājusi pa mīksto sarkano paklāju. Toreiz "Jūrmala" stingri apsolīja, ka nekas tāds neatkārtosies. Līdzīgi solījumi nemitīgi ir doti gan presei, gan arī pašiem spēlētājiem. Pēc skandalozā mača pret "Gulbeni" (1:3), kurā jūrmalnieki neprata laicīgi iesniegt pieteikumu un ar kaunu tika izmesti no Ziemas kausa, nopietna saruna esot notikusi arī komandas iekšienē. Gan Koņevs, gan bijušais Latvijas izlases aizsargs Pāvels Mihadjuks Sportacentrs.com apstiprināja, ka vadība toreiz solījusi, ka nekas tāds vairs neatkārtosies. Vēl divas dienas pirms sezonas pirmās spēles kluba izpilddirektors Andrejs Karacejevs Virslīgas preses konferencē apgalvoja, ka melnie notikumi ziemā ir vēsture.

Interesanti, ka federācija nebūt nav vienīgā iestāde, kas interesējās par "Jūrmalas" gaitām ziemas periodā. Pēc Ziemas kausa skandāla saausījās arī Jūrmalas pilsētas dome, kas nolēma uz nenoteiktu laiku iesaldēt klubam paredzēto finansējumu, Sportacentrs.com apstiprināja Sporta nodaļas vadītāja Indra Brinkmane. Toreiz "Jūrmalas" puse mutiski esot noliegusi savu vainu, sakot, ka tā neesot pierādīta. Drīzumā notiks atkārtota sanāksme, kurā, ņemot vērā sestdienas notikumus, varētu tikt pieņemts lēmums atņemt iesaldētos aptuveni 20 tūkstošus eiro. Tāpat Brinkmane neslēpa, ka dome, ņemot vērā neslavas celšanu pilsētai, izskatot variantu par aizliegumu kluba nosaukumā izmantot Jūrmalas vārdu. Šis jautājums gan neesot tik vienkāršs un vēl noritot konsultācijas ar juristiem.

Preses konference pēc "Jūrmalas" un "Jelgavas" spēles

Par "Jūrmalas" ambīcijām bija dzirdams jau pagājušās sezonas beigās, kad izplatījās runas par to, ka jūrmalnieki spēlētāju piesaistes nolūkos ir noslēguši sadarbību ar kādu Kipras aģentūru. Jaunpienācējiem tika solītas iespaidīgas algas, un "Jūrmala" bija viens no retajiem Latvijas klubiem, kas atļāvās doties uz treniņnometni ārzemēs. Tur "Jūrmala" uzturējās šikos apartamentos un pat tika uzaicināta piedalīties kādreiz prestižajā "Copa del Sol" turnīrā. No uzaicinājuma gan nācās atteikties, jo jau tā plāno sastāvu esot piemeklējusi traumu epidēmija.

Komandai pievienojās viens spēcīgs futbolists pēc otra, vienīgi spēļu rezultāti gan nav spējuši turēt līdzi komplektācijas līmenim. Līdz šokējošajam mačam pret "Gulbeni" tika zaudēts arī HJK (0:5), "Dnipro" (1:8), "Lokomotiv" (0:3) un "Zawisza" (1:6). Aizdomas par interesantām likmju kustībām bija jau pirms pirmās spēles Helsinkos. "Draudzības spēle starp HJK un "Jūrmalu" izskatās nepārprotami sarunāta…," spēles dienā, 17. janvārī, savā Twitter kontā rakstīja FederBet. Vērojot pārējo maču video, bija acīmredzams gan tas, ka ārzemnieki atrodas katastrofālajā sportiskajā formā, gan tas, ka kāds bija pieļāvis lērumu kļūdu. Sākot ar apšaubāmu taktikas un sastāva izvēli, beidzot ar dīvainām spēlētāju maiņām.

Līdzīgu cerību izteicu vēl pirms pusotra mēneša, taču nāksies atkārtoties. Jācer, ka "Jūrmala" beidzot sapratīs, ka piedalās futbola, nevis cirka čempionātā. Tāpat jācer, ka daudzie futbolisti un treneri, kas sākumā domāja, ka pievienojas profesionālai futbola komandai, laukumā pārstās būt par ķīlniekiem atsevišķu personu iegribām. Kungi, ja vēlaties nodarboties ar cirku, dariet to cirka arēnā, nevis futbola laukumā!

Otrā puslaika skaistākās epizodes Ziemas kausā pret "Gulbeni"

1 2 3 76 komentāri

 +16 [+] [-]

, 2014-03-24 19:14, pirms 10 gadiem
LLFail savu neveeleeshanos ciniities ar toto seergu jau ir pieraadijushi. Protams atrodas kaads kursh patieshaam grib kaut ko mainiit, bet chekista vecie vilki visu noliek savaa vietaa. Kaa piemeeram nesenajaa skonto "izsleegshanaa",kur par klubu apzelojas-lemumu pienjem cilveks kurs pats savulaik ir novedis vienu klubu liidz bankrotam un atstaajis paraadus speeleetaajiem. FC Jurmala var buut mieriga ar savaam cirka izraadeem varees izbraukaat visu Latviju,vieniigi jasatraucas par konkurentiem no Daugavpils Cirka Daugavbets

  +3 [+] [-]

, 2014-03-24 19:17, pirms 10 gadiem
Nu izmetiet to komandu no virslīgas, nu nafig vispār šitas cirks vajadzīgs! Lai sūdz tiesās - mēģina pierādīt ka nav vainīgi!!!

  +6 [+] [-]

, 2014-03-24 19:19, pirms 10 gadiem
Jāanulē spēles rezultāts ar Jelgavu un jāizslēdz Jūrmala no virslīgas...jāturpina ar 9 komandām čempionāts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-24 19:21, pirms 10 gadiem
tekken rakstīja: Nu izmetiet to komandu no virslīgas, nu nafig vispār šitas cirks vajadzīgs! Lai sūdz tiesās - mēģina pierādīt ka nav vainīgi!!!
Nevainības prezumpcija diemžēl (vismaz šīs lietas sakarā) nav atcelta. Ir jāpierāda, ka esi vainīgs, nevis tev jāpierāda, ka esi nevainīgs...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-24 19:31, pirms 10 gadiem
1.02 oho. pat Barca tadu koefu pret pastaritem nedabu.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-24 19:34, pirms 10 gadiem
jautaajums.... 7 komandas speeleet nevar LV chempionaataa......

     [+] [-]

, 2014-03-24 19:38, pirms 10 gadiem
Uz Barca vakar bija 7/4 Anglijā,protams neriskēju uz tādu maču.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-24 19:39, pirms 10 gadiem
7 komandas nevar,jābūt 8 savādāk nepielaiž pie Eirokausiem.

     [+] [-]

, 2014-03-24 19:41, pirms 10 gadiem
Tur vispār vairs nav komentāru!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-03-24 19:47, pirms 10 gadiem
Skarbi, skarbi

     [+] [-]

, 2014-03-24 19:49, pirms 10 gadiem
rudis1987 rakstīja: 7 komandas nevar,jābūt 8 savādāk nepielaiž pie Eirokausiem.
tad veel kaut vajadzeetu pievienot ....pat nemaaceetu teikt,ko...............kas veel LV speelee futbolu....Engure? Jekabpils?....lai vismaz tiktu pie kaut kaada eiropas kaaposta.....jautaajums LFF?

  +4 [+] [-]

, 2014-03-24 19:51, pirms 10 gadiem
TOTO=ManaMaize+Kafijas rakstīja: tas ir vnk piz.gec sitaads cirka klubs vienkarsi speli no speles dara vienu un to pasu. Un pec Ziemas kausa ari interesanti - mes ta vairs nedarisim. Neviens pat nenoliedza to ko izdarijusi, uzreiz jau teica ka tas vairs nenotiks

Vispaar tas ir kaut kads stulbums, tas nav futbola klubs bet brigaade kas nolasita lai kkadiem mudakiem kas aiz taa visa staav rzhotu naudu. Kaa kaut kas tads vispar pielaujams? Butu man kada teiksana es sen to klubu izsviestu no visiem turniriem kas iespejas, jo bez spelem taa brigaade savus plaanus var iebazt dzili dzili....

P.S. Sobriid pat TOTOpils netur liidzi
Totopils drīz atgūs iekavēto
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-24 19:59, pirms 10 gadiem
varbūt vajag līdzīgi kā LBL, kad u-18 izlases iespējamie spēlētāji spēlē?
jaunajiem nāktu par labu un normālās komandas tiktu pie eirokausiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-03-24 20:24, pirms 10 gadiem
Tikko sākusies sezona, bļāviens... un jau šitā...

Jūrmala, DD, Skonto - šīm komandām Virslīgā nebūtu jāspēlē.

  +3 [+] [-]

, 2014-03-24 20:26, pirms 10 gadiem
Villerušam nav nekāds sakars ar Jūrmalu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-03-24 20:37, pirms 10 gadiem
Un LFF atkal teiks, ka trūkst pierādījumi, lai kko iesāktu.

Esmu diezgan drošs, ka LFF darboņiem arī kkas 'atlec' no šādām spēlēm, tapēc arī šādas spēles bija ir un būs.

LFF speciāli kalendārā salika spēli vienā laikā ar FKV - RD spēli, lai šī spēle paliktu čempionu spēles ēnā un Jūrmala varētu veikt savas mahinācijas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-03-24 20:42, pirms 10 gadiem
Pirmais Daugavpils Daugavas cirks būs kausā,kur šiem neko nevajag pret Ventspili....domāju jau ir sarunāts,ka zaudēs un spēlē būs gūti vismaz trīs vārti,ļoti ceru ,ka Ventspils uzliks rezerves sastāvu.

  +2 [+] [-]

, 2014-03-24 20:43, pirms 10 gadiem
Sākumā Totopils, pēc tam Skonto, tagad Jūrmala. LFF, vai jums ir vismaz kaut cik cieņas pret futbolu? Atgādināt, cik gadus ir jāatsēž cietumā spēļu sarunātājiem Itālijā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-03-24 20:59, pirms 10 gadiem
Kauns bija skatīties! šo video!!! slikti aktieri!

  -3 [+] [-]

, 2014-03-24 21:06, pirms 10 gadiem
Jepaall laikam šitas autors vienīgais izceļas ar uzvārdu/vārdu Latviskošanu. Žuzepa Gvardiolas autors pīpē spaisu? Diez kāds atminētu trenera uzvārdu, ja būtu zināma ka viņu sauc Žuzeps?

  +2 [+] [-]

, 2014-03-24 21:07, pirms 10 gadiem
TOTO=ManaMaize+Kafijas rakstīja: Es domaaju te viss skaidrs - LFF nav ieintereseti sijaa visaa un no siem ricibu nekadu nesagaidit. Jariikojas ir pasiem futbolistiem jeb tiem kas grib spelet futbolu.
LFF ir ieinteresēti šādās komandās...
kāpēc pielaida 2014g. DD?Tak bija iemesls atbrīvoties(nepielaist pie čempja),bez jebkādām TOTO razborkām(meklējumiem,pierādījumiem u.t.t.)!
Neviens nezināja ar ko nodarbojās konkretais klubs?
TOTO mafija pārņēmusi LV futbolu!Un tie kas pielaida šo klubu pie čempja noteikti barojās ar šā kluba TOTO vinnestiem!

     [+] [-]

, 2014-03-24 21:14, pirms 10 gadiem
Par Žuzepu labs....dārgie lasītāji,tas Suveizda jūs provocē ar šiem tulkojumiem,viņš ķer kaifu tāpat kā es no tā ka jūs cepat augšā viņa reitingu.Hosē nav gadījumā pareizi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-03-24 21:22, pirms 10 gadiem
suveiza neaizmirsti pirms katras speles nosaukt koeficentus ,pamuldi vel par linijam ,baigais specuks.Polakovs vispar kadrs sajega nulle tikai cep augsha rakstus.

  -2 [+] [-]

, 2014-03-24 21:30, pirms 10 gadiem
uzaiciniet Rasu vai suhanovu , tie jau mums galvenie likmju liceji.

te viss ir pasniegts tikai no vienas puses uzrakstiet kadreiz kad kofi nokritas un ta komanda zaudee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 76 komentāri