Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Koronavīrusa dēļ tiek apspriesta iespēja atcelt "Žalgira" mājas spēli pret "Olimpia"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Koronavīrusa dēļ tiek apspriesta iespēja atcelt "Žalgira" mājas spēli pret "Olimpia"
Šarūns Jasikēvičs. Foto: EPA/Scanpix

ULEB Eirolīgā piektdien Kauņas "Žalgirim" paredzēta mājas spēle pret Milānas "Olimpia". Itālija pēdējo dienu laikā piedzīvojusi strauju koronavīrusa uzliesmojumu, tāpēc tikusi apspriesta iespēja atcelt maču.

Lietuvas Veselības ministrija pirmdien sasauca preses konferenci, kurā paziņoja, ka bažījas par piektdienas vakarā paredzēto spēli starp Kauņas "Žalgiri" un Milānas "Olimpia", jo Itālijā pēdējo dienu laikā konstatēti vairāki saslimšanas gadījumi ar koronavīrusu. Drošības risku dēļ Itālijā atcelti vairāki lieli pasākumi, ieskaitot A Sērijas futbolā mačus. "Runājām ar komandu vadībām un dalījāmies ar visu pieejamo informāciju. Esam satraukti par paredzēto spēli," teica Aļģirds Šešeļģis, Veselības ministrijas viceministrs. Viņš sacīja, ka pagaidām lēmums nav pieņemts.

Reaģējot uz notikušo, "Žalgiris" nāca klajā ar preses relīzi: "Turpinām uzraudzīt situāciju un sazināties ar Veselības ministrijas amatpersonām. Visas biļetes uz spēli tika izpārdotas pirms trim nedēļām, 35 biļetes ir rezervētas Milānas klubam, bet tas, cik līdzjutēji no Itālijas ieradīsies uz spēli individuāli, pagaidām nav zināms. "Olimpia" apstiprinājusi, ka nav nekādu aizliegumu ceļot nelielās grupās. "Olimpia" komanda turpina gatavošanos piektdienas spēlei, ierašanās Kauņā plānota pēc iepriekš apstiprināta grafika."

"Esam sazinājušies ar Eirolīgas vadību, kas arī seko situācijai. Jau tuvākajā laikā tiks apspriests, vai pastāv reāla iespēja, ka spēle varētu tikt atcelta. Pagaidām izmaiņas grafikā nav plānotas. Uzticamies Lietuvas varasiestādēm. Ticam, ka visi cilvēki, kuri ieradīsies Lietuvā, tiks pienācīgi pārbaudīti. Domājam, ka spēle piektdien notiks," pausts "Žalgira" preses relīzē.

"Cieši sekojam līdzi situācijai Itālijā. Sekojam Pasaules veselības organizācijas ziņojumiem un rekomendācijām. Eirolīga un visas komandas ir gatavas rīkoties, ja situācija to prasīs, bet pagaidām nav zināms, vai notikumi ietekmēs Eirolīgas un Eiropas kausa spēles Itālijā un ārpus tās," teikts Eirolīgas paziņojumā.

Izmantotie resursi:
https://www.15min.lt/eurolyga/nauji...