Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Džeimss: "Dažreiz izskatās, ka baidāmies iziet no komforta zonas"

Rolands Eliņš

Džeimss: "Dažreiz izskatās, ka baidāmies iziet no komforta zonas"
Lebrons Džeimss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komandas Losandželosas „Lakers” līderis Lebrons Džeimss pēc zaudējuma „Pelicans”, kurā tika ielaisti 128 punkti, sarunā ar medijiem uzdeva jautājumus par savu komandas biedru intensitāti aizsardzībā, kamēr saspēles vadītājs Ražāns Rondo norādīja, ka ar šādu sniegumu tikšana „play-off”, kas vēl nebūt nav garantēta, var beigties bez uzvarām.

Pēc zaudējuma Ņūorleānas vienībai, kura nemaz nebija pieteikusi spēlei savu lielāko zvaigzni Entoniju Deivisu, „Lakers” saspēles vadītājs Ražans Rondo atzina, ka nepieciešami pamatīgi uzlabojumi aizsardzībā.

„Mums nav citas izvēles,” Rondo teica par vajadzību pielikt aizsardzībā. „Vai nu mēs to paveicam, vai arī nekas nesanāks. Ja mēs tiksim izslēgšanas spēlēs, tad ar šādu noskaņojumu aizsardzībā mēs viegli varam saņemt 0-4 jau pirmajā kārtā. Mums jāsāk vairāk uzmanības pievērst skautu ziņotajam un jāsāk vairāk uzticēties cits citam, censties savstarpēji palīdzēt.”

„Lakers” šobrīd ir desmitajā vietā Rietumu konferencē un astotajā vietā esošās „Clippers” atpaliek par četrām uzvarām. „Lakers” vidēji spēlē ielaidusi 113.6 punktus, kas ir astotais sliktākais rādītājs līgā, taču aizsardzības efektivitātes ziņā Losandželosas komanda ir pat visai augstu, ar vidēji 100 uzbrukumos ielaistiem 106.7 punktiem ieņemot 12. vietu līgā.

„Lakers” zvaigzne Lebrons Džeimss pēc spēles ar medijiem diskutēja, vai viņa komandas biedriem pietiks intensitātes aizsardzībā un vai viņi apzinās, kas likts uz spēles: „Cik daudzi zina, kādas ir likmes, ja nav iepriekš bijuši tik augstu? Šeit es cenšos nedaudz būt kā sātana advokāts. Tā ir smalka robeža, kad runā par šīm lietām, jo, ja neesi vēl bijis tādās situācijās, tad baidies iziet no savas komforta zonas. Taču reizēm tieši tas ir jādara, jāprot justies komfortabli arī nekomfortablās situācijās. Mēs nedrīkstam baidīties darīt savas lietas, lai gan dažreiz izskatās, ka ir tieši tā. Cik mums vēl palicis? 23 spēles. Redzēsim, kas notiks.”

Lebrons arī atzina, ka bija sagaidījis, ka „Lakers” būs nepieciešams ilgāks laiks, lai iespēlētos, taču viņš īsti nebija domājis, ka par šādām lietām būs jārunā vēl februāra beigās: „Zināju, ka būs grūti un ka mums jāpārvar daudzi izaicinājumi, taču reizē arī jūtu, ka varējām parādīt labāku sniegumu. Skaidrs gan, ka daudz ietekmēja gan mans, gan Lonzo Bola savainojums.”

Tieši Bola izkrišana potītes traumas dēļ sakrita ar periodu, kad sākās „Lakers” problēmas aizsardzībā, un tagad Losandželosas komanda ielaidusi vismaz 115 punktus deviņās izbraukuma spēlēs pēc kārtas, kas ir atkārtots kluba antirekords.

Izmantotie resursi:
LeBron James questions Lakers' experience,...

  -1 [+] [-]

, 2019-02-24 17:22, pirms 5 gadiem
Melnie jau aizsardzībā nespēlēs!