Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skotija šokē Angliju un sagādā otro zaudējumu Džonsa ērā

Juris Miņins
Juris Miņins

Skotija šokē Angliju un sagādā otro zaudējumu Džonsa ērā
Foto: AFP/Scanpix

Ar negaidītu iznākumu noslēdzās 2018. gada Sešu nāciju kausa trešās kārtas pēdējais mačs, kurā Skotijas izlase šokēja pasaules ranga otro komandu, Angliju, sagādājot viņiem tikai otro zaudējumu kopš 2015. gada.

Pirms šīs spēles Anglijas izlase bija uzvarējusi ne tikai abās divās 2018. gada Sešu nāciju kausa spēlēs, bet kopumā kopš 2015. gada, kad pie komandas stūres stājās Edijs Džonss, bija zaudējusi tikai vienā mačā, 2017. gada Sešu nāciju kausa noslēdzošajā spēlē pret Īriju, kas angļiem neko būtisku nenozīmēja, t.i., čempionu tituls jau bija kabatā un vienīgā motivācija bija iegūt "Grand Slam" titulu.

Šai spēlei gan bija nozīme, jo angļi cīnījās par pirmo vietu grupā ar īriem, kuriem arī bija divi panākumi, taču labākas gūto un zaudēto punktu attiecības dēļ Īrijas izlase bija priekšā. Skotiem, savukārt, pēc izgāzta pirmā mača, šogad vairs nevajag meklēt papildus motivāciju.

Mājnieku lielās gribēšanas, vai viesu nevērīgās attieksmes pret pretiniekiem dēļ spēles sākumā skoti ļoti ātri izvirzījās vadībā, kad savu pirmo no diviem piezemējumiem guva Hjūvs Džonss un tas, jāsaka, arī noteica spēles gaitu – angļi mēģināja "nospiest" skotus, taču "Murrayfield" saimnieki, nedomāja piekāpties, pirmās 25 minūtes pavadīja izteiktā uzbrukumā, bet vēlāk ar pāris asiem uzbrukumiem "nokāva" angļus.

No otras puses, nevar teikt, ka Edija Džonsa vadītajai komandai nebija iespēju uzvarēt, jo viņi reizi pēc reizes veidoja bīstamas ofensīvas, taču tehniskais brāķis, kā arī brīžiem pārāk vienkāršā spēle bija pārāk viegls uzdevums skotiem, kas vienkārši bija soli priekšā saviem oponentiem. Papildus tam nāca arī angļu nedisciplinētība (Anglijas izlase teju divreiz biežāk pārkāpa noteikumus nekā Skotija), kas mača beigās arī bija viens no faktoriem kamdēļ viesiem neizdevās aizķerties mačā – dzelteno kartīti nopelnīja Sems Anderhils.

Pēdējās mača sekundēs Anglijas izlase, kas šajā spēlē guva tikai vienu piezemējumu (Ovens Farels) pret skotu trim (divi H.Džonsam un viens Šonam Meitlandam), vēl mēģināja kaut ko glābt, t.i., gūt piezemējumu, lai tiktu pie bonuspunkta par minimālu zaudējumu, kas viņiem ļautu pietuvoties Īrijas komandai turnīra tabulā, taču viss noslēdzās pēc tam kā laukuma malā esošais Entonijs Vatsons izlaida bumbu no rokām un tā pameta laukumu.

Skotijas izlasei šis ir pirmais panākums pār Angliju pēdējo desmit gadu laikā, jo iepriekšējās vienpadsmit tikšanās reizēs viņi cieta sakāves. Tāpat jāpiebilst, ka šajā spēlē tika noteikts "Calcutta cup" ieguvējs un nu šī balva nonāca Skotijas valdījumā.

Savukārt dienas pirmajā spēlē Īrija savā "Aviva Stadium" uzņēma Velsu. Īri, kā jau minēts, pēc divām aizvadītajām kārtām ieņēma pirmo vietu turnīrā, bet Velsai uzvaras un zaudējumi dalījās uz pusēm, kas deva trešo vietu.

Jāsaka, ka mačs padevās patiesi aizraujošs un līdz pat pēdējām tā minūtēm nebija īstas pārliecības par Īrijas komandas panākumu, jo velsieši, lai arī bija jūtams viņu pretinieku pārsvars, neļāva brīvi izrīkoties savā ieskaites zonas tuvumā un tieši viņi bija tie, kas atklāja mača rezultātu, Lī Halfpenijam realizējot soda sitienu.

Džeikobs Stokdeils gan drīz vien izvirzīja vadībā īrus, gūstot savu pirmo piezemējumu mačā, taču Džonijam Sekstonam gan mača ievads nevedās, jo viņš īsā laikā nespēja realizēt trīs savus pirmos sitienus pa vārtiem un šo izniekoto iespēju dēļ īri arī tika sodīti. Garets Deivīss piezemēja bumbu, bet Halfpenijs bija precīzs realizācijā un vadība atkal pārgāja velsiešu rokās, ko tas pats Halfpenijs vēlāk palielināja līdz 13:5 par labu savējiem.

Līdz puslaika pārtraukumam gan mājnieki atspēlējās – Sekstons prata raidīt bumbu vārtos, bet Bundī Aki piezemēja bumbu jau pirmā puslaika kompensācijas laikā, kas Īrijas komandai deva minimālu pārsvaru – 15:13.

Otrajā puslaikā abas komandas turpināja līdzīgu spēli, taču īriem teju visu laiku bija neliels pārsvars. Izšķirošie notikumi, kā jau labā trillerī, tika atstāti uz pēdējām minūtēm, kad vispirms Ārons Singlers un Lī Halfpenijs samazināja Īrijas pārsvaru līdz trim punktiem, kas deva velsiešiem iespēju cerēt ja ne uz uzvaru, tad neizšķirtu noteikti, taču mača pēdējā minūtē savu otro piezemējumu guva Džeikobs Stokdeils, garantējot Īrijai trešo uzvaru trijās spēlēs.

Tādējādi Īrijas izlase nu ir palikusi vienīgā komanda šī gada Sešu nāciju kausā, kura vēl nav piedzīvojusi zaudējumu.

Sešu nāciju kausa ceturtā kārta tiks aizvadīta 10. un 11. martā, kad Īrija tiksies ar Skotija, Francija savās mājās uzņems Angliju, bet Itālijas komanda cīnīsies pret Velsu.

Sešu nāciju kauss, 3. kārta

MājniekiViesiRezultāts
FrancijaItālija34:17
ĪrijaVelsa37:27
SkotijaAnglija25:13

Sešu nāciju kauss

#KomandaSUNZPAP
1.Īrija3300108:5914
2.Anglija320171:469
3.Skotija320164:738
4.Velsa310267:566
5.Francija310273:646
6.Itālija300351:1360

Izmantotie resursi:
https://www.sixnationsrugby.com/en/...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-02-24 21:40, pirms 6 gadiem
VIDEO: Skotija - Anglija 25:13 - https://skaties.lv/sports/citi/skot...