Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Gvardiola Anglijā sodīts par piespraudi, kas veltīta Katalonijas atbalstam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gvardiola Anglijā sodīts par piespraudi, kas veltīta Katalonijas atbalstam
Peps Gvardiola
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas līderes "Manchester City" galvenais treneris Peps Gvardiola ticis sodīts par Kataloniju atbalstošas piespraudes vilkšanu spēles laikā. Viņam dota iespēja līdz 5. martam lēmumu apstrīdēt.

Spānijas izlases un "Barcelona" bijušais pussargs Peps Gvardiola dzelteno piespraudi spēļu laikā velk ilgāku laiku, un Anglijas Futbola asociācija viņam divas reizes izteica formālu brīdinājumu. Tomēr galvenā trenera domas tas nav mainījis – viņš joprojām turpina paust atbalstu Katalonijai.

Kā norādījusi FA, Gvardiolas rīcība pārkāpusi apģērba un reklamēšanās noteikumus. Lēmums pieņemts pēc "Manchester City" pārsteidzošā zaudējuma FA kausā pret "Wigan". Noteikumos minēts, ka viņš ar piespraudi nedrīkst atrasties laukuma malā, bet citās vietās tas nav aizliegts.

Iepriekš Gvardiola sacīja, ka viņš piespraudi velk, lai paustu atbalstu ieslodzītajiem Katalonijas politiķiem. Oktobrī Spānijas valdība ieslodzīja divus no Kalatonijas neatkarības kustības līderiem. "Ja viena diena cietumā ir pārāk daudz, tad paskatieties, cik viņi tur pavadījuši šobrīd," novembrī teica Gvardiola.

"Ceru, ka agri vai vēlu, bet man būs iemesls vairs nevilkt piespraudi. Visi politiķi, kuri ir cietumā – ceru, ka viņi varēs doties prom, varēs atgriezties mājās un pavadīt laiku ar ģimenēm, dzīvot tā, kā viņi to pelnījuši," teica Gvardiola.

Interesanti, ka UEFA Čempionu līgas noteikumi gan neaizliedz šādu atbalsta paušanu. Eirokausos norādīts, ka politiskie simboli ir aizliegti tikai gadījumos, kad tie uzskatāmi par aizvainojošiem.

Izmantotie resursi:
Pep Guardiola: Manchester City manager charged...