Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Sadikovam divas uzvaras karatē Premjerlīgas posmā

Rolands Eliņš

Sadikovam divas uzvaras karatē Premjerlīgas posmā
Ruslans Sadikovs (no kreisās) un Dens Sadikovs

LETA. Latvijas karatists Ruslans Sadikovs piektdien premjerlīgas posmā Parīzē izcīnīja divas uzvaras.

Sadikovs, kurš startēja "kumite" grupā līdz 75 kilogramiem, pirmajā kārtā ar 2:0 pārspēja kiprieti Pajanoti Loizidesu, bet otrajā cīņā ar 1:0 guva virsroku pār 2014.gada pasaules čempionāta bronzas medaļas laureātu Ermanu Eltemuru no Turcijas.

Trešajā kārtā jeb apakšgrupas pusfinālā viņam pretī stājās serbs Ļubiša Maričs, kuram tika piedzīvots zaudējums 0:2. Maričs nākamajā duelī cieta zaudējumu, tādējādi Sadikovam zuda cerības uz gandarījuma turnīru.

Tikmēr Kalvis Kalniņš svara kategorijā līdz 60 kilogramiem pirmajā kārtā ar 2:1 pārspēja francūzi Miltonu Buaseronu, bet otrajā ar 1:2 atzina beļģa Mišela Dasula pārākumu.

Sievietēm svarā līdz 50 kilogramiem Kristīne Vīča no pirmās kārtas bija brīva, bet otrajā uzvara tika piešķirta pretiniecei Lukrēcijai Molgorai no Itālijas.

Sestdien premjerlīgas posmā startēs Viktorija Rezajeva, kurai svara kategorijā līdz 68 kilogramiem pirmajā cīņā pretī stāsies jaunzēlandiete Emija Tomasone.

Karatē 2020.gadā būs Tokijas olimpisko spēļu programmā un šo sacensību dalībniekus noteiks pēc pasaules ranga. Savukārt pasaules ranga punktus iespējams nopelnīt vienīgi premjerlīgas turnīros, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos.